VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Mesne okruglice punjene mozzarellom
Sastojci
Za okruglice
-
800 g
mljevene junetine
-
50 g
krušnih mrvica
-
1 žličica
soli
-
1 žličica
slatke dimljene paprike
-
1/2 žličice
suhog timijana
-
1/2 žličice
sjeckanog ružmarina
-
1/2 žličice
svježe mljevenog papra
-
200 g
Galbani mozzarelle maxi
-
2 žlice
maslinova ulja
Za umak
-
1 velika glavica
luka, narezanog
-
2 režnja
češnjaka, nasjeckana
-
400 g
pelata, narezanih
-
200 ml
pasirane rajčice
-
1/2 žličice
timijana
-
Prstohvat
soli
-
Po želji
Sirela Ribanac za posipanje
-
Za okruglice:
U zdjeli pomiješajte mljevenu junetinu, krušne mrvice, sol, dimljenu papriku, timijan, ružmarin i papar.
Rukama izmiješajte sve kako bi se sastojci dobro proželi.
Galbani mozzarellu maxi ocijedite i narežite na kockice.
Žlicom grabite hrpice mljevenog mesa, rukama svaku hrpicu oblikujte u disk pa na sredinu svakog diska stavite kockicu mozzarelle.
Sada svaki disk pažljivo oblikujte u kuglicu i vodite računa da mozzarella bude potpuno obložena mesom.
U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prepržite kuglice. Pržite ih sa svake strane po 2 – 3 minute kako bi dobile lijepu, zlatnu koricu.
Prepržene kuglice izvadite iz tave i ostavite ih sa strane prekrivene. -
Za umak:
Iz tave na kojoj ste pržili okruglice odlijte višak masnoće pa ubacite nasjeckani luk.
Pecite luk oko 2 minute, a zatim smanjite vatru i pirjajte dok potpuno ne omekša.
Dodajte češnjak, dobro sve promiješajte i nastavite pirjati još 2 – 3 minute ili dok češnjak lijepo ne zamiriše.
Sada dodajte narezane pelate, pasiranu rajčicu, timijan i sol. Sve dobro izmiješajte, po potrebi podlijte s malo vode i ostavite da se krčka na laganoj vatri dok umak ne postane gust, oko pola sata. Povremeno promiješajte.
Kad se umak zgusne, provjerite okus i, ako je potrebno, doradite solju i paprom.
Dodajte sada mesne okruglice u umak i krčkajte sve na umjerenoj vatri, polupokriveno, 7 – 8 minuta, kako bi se okruglice potpuno termički obradile.
Gotovo jelo odmah poslužite posipano Ribancem.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više