VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Mesne okruglice punjene mozzarellom
Sastojci
Za okruglice
-
800 g
mljevene junetine
-
50 g
krušnih mrvica
-
1 žličica
soli
-
1 žličica
slatke dimljene paprike
-
1/2 žličice
suhog timijana
-
1/2 žličice
sjeckanog ružmarina
-
1/2 žličice
svježe mljevenog papra
-
200 g
Galbani mozzarelle maxi
-
2 žlice
maslinova ulja
Za umak
-
1 velika glavica
luka, narezanog
-
2 režnja
češnjaka, nasjeckana
-
400 g
pelata, narezanih
-
200 ml
pasirane rajčice
-
1/2 žličice
timijana
-
Prstohvat
soli
-
Po želji
Sirela Ribanac za posipanje
-
Za okruglice:
U zdjeli pomiješajte mljevenu junetinu, krušne mrvice, sol, dimljenu papriku, timijan, ružmarin i papar.
Rukama izmiješajte sve kako bi se sastojci dobro proželi.
Galbani mozzarellu maxi ocijedite i narežite na kockice.
Žlicom grabite hrpice mljevenog mesa, rukama svaku hrpicu oblikujte u disk pa na sredinu svakog diska stavite kockicu mozzarelle.
Sada svaki disk pažljivo oblikujte u kuglicu i vodite računa da mozzarella bude potpuno obložena mesom.
U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prepržite kuglice. Pržite ih sa svake strane po 2 – 3 minute kako bi dobile lijepu, zlatnu koricu.
Prepržene kuglice izvadite iz tave i ostavite ih sa strane prekrivene. -
Za umak:
Iz tave na kojoj ste pržili okruglice odlijte višak masnoće pa ubacite nasjeckani luk.
Pecite luk oko 2 minute, a zatim smanjite vatru i pirjajte dok potpuno ne omekša.
Dodajte češnjak, dobro sve promiješajte i nastavite pirjati još 2 – 3 minute ili dok češnjak lijepo ne zamiriše.
Sada dodajte narezane pelate, pasiranu rajčicu, timijan i sol. Sve dobro izmiješajte, po potrebi podlijte s malo vode i ostavite da se krčka na laganoj vatri dok umak ne postane gust, oko pola sata. Povremeno promiješajte.
Kad se umak zgusne, provjerite okus i, ako je potrebno, doradite solju i paprom.
Dodajte sada mesne okruglice u umak i krčkajte sve na umjerenoj vatri, polupokriveno, 7 – 8 minuta, kako bi se okruglice potpuno termički obradile.
Gotovo jelo odmah poslužite posipano Ribancem.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više