VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Libanonski puding od rižinog brašna jednostavan je desert začinjen aromatičnim kardamomom, anisom i kimom. Za potpuno autentičan doživljaj poslužite ga s nasjeckanim bademima, pistacijama i orasima.
Sastojci
-
500 ml
Dukat mlijeka
-
30 g
integralnog rižinog brašna
-
80 g
šećera
-
prstohvat
sjemenki anisa
-
prstohvat
sjemenki kima
-
prstohvat
sjemenki kardamoma
-
po želji
sušeni listići narančinog cvijeta
-
šaka
pistacija, badema i oraha za posluživanje
-
U posudi za kuhanje pomiješajte Dukat mlijeko, rižino brašno i šećer.
-
U mužaru sameljite sve začine pa i njih dodajte mlijeku.
-
Zagrijavajte sve na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Kuhajte tako na laganoj vatri do sat vremena. Kada se puding počne zgušnjavati miješajte neprestano kako ne bi nastale grudice. Puding je kuhan kada postane jako gust.
-
Prebacite ga u posudice te ga dobro ohladite, po mogućnosti preko noći.
-
Ohlađeni puding poslužite s nasjeckanim orašastim plodovima.
Recept: Andrea Cukrov
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više