Recept - Desert

Mascarpone truffles

Za ove čokoladne praline  potrebna su samo dva osnovna sastojka – mascarpone i čokolada. Zahvaljujući nježnoj teksturi mascarponea, dobit ćete laganije i prozračnije kuglice koje možete obogatiti začinima i dodacima po želji. U našoj izvedbi su to kakao u prahu, dehidrirane maline, kokos i sjeckani orašasti plodovi.

Sastojci

Za truffles
  • 200 g
    tamne čokolade
  • 120 g
    Galbani mascarponea
  • 1/2 žličice
    cimeta
Za posipanje
  • Malo
    kakaa u prahu
  • Malo
    praha dehidriranih malina
  • Malo
    kokosa
  • Malo
    sjeckanih orašastih plodova

  • Čokoladu nasjeckajte pa je prebacite u vatrostalnu posudu, dodajte cimet i sve otopite na pari. Osim cimeta čokoladi možete dodati i malo kave ili vanilije po želji.

  • Galbani mascarpone sir dodajte otopljenoj čokoladi pa sve energično izmiješajte kako biste dobili glatku smjesu.

  • Smjesu ostavite u hladnjaku dva sata da se potpuno stisne.

  • Ohlađenu i stisnutu smjesu izvadite iz hladnjaka pa pomoću žličice grabite hrpice.

  • Svaku hrpicu dlanovima formirajte u kuglicu, svaku kuglicu uvaljajte u neku od namirnica za posipanje: kakao, maline, kokos ili sjeckane orašaste plodove.

  • Pripremljene kuglice čuvajte u hladnjaku do posluživanja.