VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Mascarpone truffles
Za ove čokoladne praline potrebna su samo dva osnovna sastojka – mascarpone i čokolada. Zahvaljujući nježnoj teksturi mascarponea, dobit ćete laganije i prozračnije kuglice koje možete obogatiti začinima i dodacima po želji. U našoj izvedbi su to kakao u prahu, dehidrirane maline, kokos i sjeckani orašasti plodovi.
Sastojci
Za truffles
-
200 g
tamne čokolade
-
120 g
Galbani mascarponea
-
1/2 žličice
cimeta
Za posipanje
-
Malo
kakaa u prahu
-
Malo
praha dehidriranih malina
-
Malo
kokosa
-
Malo
sjeckanih orašastih plodova
-
Čokoladu nasjeckajte pa je prebacite u vatrostalnu posudu, dodajte cimet i sve otopite na pari. Osim cimeta čokoladi možete dodati i malo kave ili vanilije po želji.
-
Galbani mascarpone sir dodajte otopljenoj čokoladi pa sve energično izmiješajte kako biste dobili glatku smjesu.
-
Smjesu ostavite u hladnjaku dva sata da se potpuno stisne.
-
Ohlađenu i stisnutu smjesu izvadite iz hladnjaka pa pomoću žličice grabite hrpice.
-
Svaku hrpicu dlanovima formirajte u kuglicu, svaku kuglicu uvaljajte u neku od namirnica za posipanje: kakao, maline, kokos ili sjeckane orašaste plodove.
-
Pripremljene kuglice čuvajte u hladnjaku do posluživanja.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kolač od rogača s kiselim vrhnjem
Ovaj jednostavni kolač je sve samo ne običan, njegova osnova je rogač – pomalo zaboravljena mediteranska biljka koja mu daje posebnu aromu. Rogač u receptu potpuno zamjenjuje brašno, pa je ova slastica prikladna i za one koji ne konzumiraju gluten.
Saznaj više -
Recept
Torta pasqualina s ricottom, špinatom i jajima
Torta pasqualina je talijanska slana pita koja se tradicionalno priprema za Uskrs. Hrskavo tijesto nadjeveno je špinatom, ricottom i jajima.
Saznaj više
Iako zahtijeva malo više vremena, iznimno je ukusna i atraktivna, što je čini prekrasnim dodatkom na blagdanskom stolu. -
Recept
Francuska pita od luka
Ova naizgled skromna pita iznenadit će vas svojim osebujnim okusom. Klasična je to francuska pita s lukom u glavnoj ulozi, koji je laganim pirjanjem na maslacu pretvoren u aromatičan i ukusan nadjev.
Saznaj više -
Recept
Polpete od tune i posnog sira
Ove ukusne polpetice prave su proteinske bombice! Dodajte im prilog po želji i uživajte u cjelovitom obroku.
Saznaj više