VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Mascarpone truffles
Za ove čokoladne praline potrebna su samo dva osnovna sastojka – mascarpone i čokolada. Zahvaljujući nježnoj teksturi mascarponea, dobit ćete laganije i prozračnije kuglice koje možete obogatiti začinima i dodacima po želji. U našoj izvedbi su to kakao u prahu, dehidrirane maline, kokos i sjeckani orašasti plodovi.
Sastojci
Za truffles
-
200 g
tamne čokolade
-
120 g
Galbani mascarponea
-
1/2 žličice
cimeta
Za posipanje
-
Malo
kakaa u prahu
-
Malo
praha dehidriranih malina
-
Malo
kokosa
-
Malo
sjeckanih orašastih plodova
-
Čokoladu nasjeckajte pa je prebacite u vatrostalnu posudu, dodajte cimet i sve otopite na pari. Osim cimeta čokoladi možete dodati i malo kave ili vanilije po želji.
-
Galbani mascarpone sir dodajte otopljenoj čokoladi pa sve energično izmiješajte kako biste dobili glatku smjesu.
-
Smjesu ostavite u hladnjaku dva sata da se potpuno stisne.
-
Ohlađenu i stisnutu smjesu izvadite iz hladnjaka pa pomoću žličice grabite hrpice.
-
Svaku hrpicu dlanovima formirajte u kuglicu, svaku kuglicu uvaljajte u neku od namirnica za posipanje: kakao, maline, kokos ili sjeckane orašaste plodove.
-
Pripremljene kuglice čuvajte u hladnjaku do posluživanja.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više -
Recept
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Saznaj više