VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Mascarpone truffles
Za ove čokoladne praline potrebna su samo dva osnovna sastojka – mascarpone i čokolada. Zahvaljujući nježnoj teksturi mascarponea, dobit ćete laganije i prozračnije kuglice koje možete obogatiti začinima i dodacima po želji. U našoj izvedbi su to kakao u prahu, dehidrirane maline, kokos i sjeckani orašasti plodovi.
Sastojci
Za truffles
-
200 g
tamne čokolade
-
120 g
Galbani mascarponea
-
1/2 žličice
cimeta
Za posipanje
-
Malo
kakaa u prahu
-
Malo
praha dehidriranih malina
-
Malo
kokosa
-
Malo
sjeckanih orašastih plodova
-
Čokoladu nasjeckajte pa je prebacite u vatrostalnu posudu, dodajte cimet i sve otopite na pari. Osim cimeta čokoladi možete dodati i malo kave ili vanilije po želji.
-
Galbani mascarpone sir dodajte otopljenoj čokoladi pa sve energično izmiješajte kako biste dobili glatku smjesu.
-
Smjesu ostavite u hladnjaku dva sata da se potpuno stisne.
-
Ohlađenu i stisnutu smjesu izvadite iz hladnjaka pa pomoću žličice grabite hrpice.
-
Svaku hrpicu dlanovima formirajte u kuglicu, svaku kuglicu uvaljajte u neku od namirnica za posipanje: kakao, maline, kokos ili sjeckane orašaste plodove.
-
Pripremljene kuglice čuvajte u hladnjaku do posluživanja.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više