VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Lisnate mini pite sa Zagrebačkim sirom i grožđicama
Zagrebačkom siru ne treba puno dodavati jer je sam po sebi vrlo ukusan obrok. Ipak, uz malo šećera, grožđica i ruma, brzo se pretvori u fini desert koji se lako priprema.
Sastojci
-
50 g
grožđica
-
50 ml
ruma
-
375 g
President Zagrebačkog sira
-
100 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
150 g
šećera u prahu
-
2
jaja
-
1
limun, ribana korica
-
1
naranča, ribana korica
-
2 lista
svježeg lisnatog tijesta
-
Grožđice stavite namakati u rum.
-
U posudi pomiješajte Zagrebački sir, vrhnje, šećer, jaja i ribanu koricu naranče i limuna. Dobro sve umutite kako bi se sastojci povezali u glatku kremu.
-
Ocijedite grožđice i dodajte ih u smjesu. Po želji možete dodati i žlicu ruma.
-
Svježe lisnato tijesto izrežite čašom na krugove promjera oko 9 cm. Trebali biste dobiti 24 kruga, dostatno za dva kalupa za muffine.
-
Krugove tijesta nježno utisnite u kalup za muffine kako biste dobili košarice.
-
Košarice do vrha napunite pripremljenom kremom od sira.
-
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok se nadjev od sira lijepo ne napuhne i zarumeni.
-
Izvadite pite iz pećnice i ostavite ih neko vrijeme u kalupu da se malo ohlade. Nakon toga nježno nožem kružite oko svake košarice pa ih pažljivo izvadite iz kalupa.
-
Po želji ih posipajte šećerom u prahu i poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više