Domaće je uvijek bolje! Zato umjesto odlaska u pekaru pripremite ovu jako jednostavnu i jako ukusnu štrudlu sa Sirela Domaćim sirom i dimljenom šunkom.

Sastojci

  • 250 g
    zaleđenog lisnatog tijesta
  • 100 g
    kvalitetne dimljene šunke
  • 150 g
    Sirela Domaćeg sira
  • 1/2 žličice
    dimljene paprike
  • 1/2 žličice
    origana
  • 1
    žumanjak
  • 1 žlica
    Dukat mlijeka
  • Po želji
    crni i bijeli sezam

  • Lisnato tijesto ostavite da omekša na sobnoj temperaturi pa ga razvaljajte na debljinu 2 – 3 mm

  • Po sredini razvaljanog tijesta složite 2 – 3 kriške šunke.

  • Domaći sir narežite na tanke listiće pa ga poslažite na šunku.

  • Posipajte sve dimljenom paprikom i origanom.

  • Prekrijte sir s nekoliko dodatnih kriški šunke kako bi bio potpuno njome obložen.

  • Oštrim nožem ili rezačem za tijesto razrežite vanjske rubove lisnatog tijesta na trakice.

  • Prebacujte trakice preko nadjeva kao da radite pletenicu. Ako želite, možete jednostavno sve zarolati kao za klasičnu štrudlu.

  • Umutite žumanjak i žlicu mlijeka pa time premažite štrudlu.

  • Posipajte sve sezamom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 20 – 25 minuta.

  • Pečenu štrudlu izvadite iz pećnice, ostavite da se 10-ak minuta hladi pa poslužite.