Osvježili smo recept za klasičnu krumpir-salatu dresingom od Dukatosa za pripremu jela. Savršen je prilog raznim mesnim i ribljim jelima.

Sastojci

Za slalatu:
  • 1 kg
    krumpira za kuhanje
  • 2 žlice
    maslinova ulja
  • Dobar prstohvat
    krupne morske soli
  • 1 glavica
    ljubičastog luka
  • Šaka
    miješane salate (rikula, mladi špinat, radič...)
Za dresing:
  • 150 g
    Dukatosa za pripremu jela
  • 1 puna žlica
    dijon senfa
  • 1 žličica
    kopra, sitno nasjeckanog
  • 1 žličica
    limunova soka
  • Prstohvat
    soli

  • Krumpire operite te im dobro iščetkajte koru, nemojte ih guliti.

  • Oprane krumpire skuhajte u dosta lagano posoljene vode da omekšaju.

  • Kuhane krumpire procijedite i ostavite oko deset minuta da se malo ohlade.

  • Zatim ih narežite na manje komade i prebacite u zdjelu za salatu.

  • Luk narežite na tanke trakice i dodajte ga krumpiru.

  • Sve prelijte s dvije žlice maslinova ulja i začinite solju, dobro promiješajte.

  • Za dresing pomiješajte Dukatos, senf, kopar, malo limunova soka i prstohvat soli.

  • U salatu dodajte šaku miješane salate pa sve prelijte dresingom i pomiješajte. 

  • Salatu poslužite toplu ili hladnu.