Recept - Predjelo, Glavno jelo

Kroketi sa Zagrebačkim sirom i povrćem

Klasične krokete od krumpira obogatili smo President Zagrebačkim sirom i povrćem. Rezultat je izvana hrskav, a iznutra mekan i ukusan!

Sastojci

Za krokete
  • 400 g
    krumpira
  • 150 g
    mrkve
  • 50 g
    graška
  • 220 g
    President Zagrebačkog sira bez laktoze
  • 80 g
    sitnih zobenih pahuljica
  • 1
    jaje
  • 1/2 žličice
    soli
  • Po ukusu
    svježe mljeveni papar
Za paniranje
  • 2 - 3 žlice
    brašna
  • 1
    jaje, umućeno
  • 4 žlice
    krušnih mrvica
  • Prema potrebi
    suncokretovo ulje za prženje

  • Krumpire i mrkvu ogulite i narežite na kockice pa ih kuhajte u puno kipuće vode. Kuhajte desetak minuta dok ne omekšaju pa pred kraj kuhanja dodajte grašak. Nastavite kuhati dok sve nije kuhano i mekano.

  • Kuhano povrće ocijedite i ostavite ga da se malo ohladi.

  • Gnječilicom za krumpir zgnječite kuhano povrće, ne trebate ga pretvoriti u pire, ali neka bude donekle glatko.

  • Dodajte Zagrebački sir, zobene pahuljice, jaje, sol i papar pa sve dobro izmiješajte u homogenu smjesu.

  • Smjesu ostavite u hladnjaku pola sata, a zatim žlicom grabite manje hrpice i rukama ih oblikujte u cilindrične krokete.

  • Ovako oblikovane krokete panirajte redom u brašnu, umućenom jajetu i krušnim mrvicama.
    Panirane krokete pržite u dobro zagrijanom suncokretovom ulju, po nekoliko minuta sa svake strane kako bi postali hrskavi i zlatni.

  • Pržene krokete ocijedite na kuhinjskom ubrusu i odmah poslužite uz umake po želji.