VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Krem juha od pečenog češnjaka
Blagotvorna svojstva češnjaka dobro su poznata, ipak često ga izbjegavamo konzumirati svježeg zbog njegova oštra mirisa i okusa. Kod pečenog češnjaka toga se ne treba bojati - termičkom obradom postaje sladak i aromatičan. Upravo je pečeni češnjak zvijezda ove guste krem juhe kojoj je teško odoljeti.
Sastojci
Za juhu
-
3 glavice
češnjaka
-
2 žlice
maslinova ulja
-
1 žličica
Dukat maslaca
-
1 velika glavica
luka, nasjeckana
-
3 srednja
krumpira, oguljena i narezana na kockice
-
1
lovorov list
-
1 žličica
majčine dušice
-
250 ml
temeljca (pilećeg ili povrtnog)
-
1/2 žličice
soli
-
250 ml
Brzo & Fino
-
Po želji
papar
Za posluživanje
-
4 kriške
kruha
-
2 režnja
češnjaka
-
Malo
maslinova ulja
-
Malo
krupne morske soli
-
S tri cijele glavice češnjaka odstranite vanjsku tanku ljusku, ali nemojte ih guliti.
-
Nožem odrežite gornji dio svake glavice.
-
Složite glavice u malu posudu za pečenje, premažite ih jednom žlicom maslinova ulja, prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko pola sata ili dok češnjak potpuno ne omekša i dobije lijepu zlatnu boju.
-
Pečeni češnjak izvadite iz pećnice i pustite da se malo ohladi, zatim rukama istisnite pečene režnjeve češnjaka iz ljuske i ostavite ih sa strane.
-
U loncu zagrijte preostalu žlicu maslinova ulja i maslac.
-
Dodajte nasjeckani luk i pirjajte ga dok potpuno ne omekša.
-
Dodajte krumpir, lovorov list i majčinu dušicu te nastavite još malo pirjati.
-
Sada dodajte pečeni češnjak, sve zalijte temeljcem i začinite solju. Smanjite vatru i pustite da lagano krčka dok krumpir potpuno ne omekša.
-
Kuhanu juhu štapnim mikserom izradite u kremu.
-
Dodajte Brzo & Fino vrhnje za kuhanje, promiješajte i kratko prokuhajte.
-
Na kraju okus doradite svježe mljevenim paprom i odmah poslužite uz prepečeni kruh s češnjakom.
-
Kriške kruha premažite s malo maslinova ulja. Češnjak narežite na ploške pa ih poslažite po kruhu.
Posipajte s malo krupne morske soli. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva desetak minuta.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više