VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Krem juha od pečenog češnjaka
Blagotvorna svojstva češnjaka dobro su poznata, ipak često ga izbjegavamo konzumirati svježeg zbog njegova oštra mirisa i okusa. Kod pečenog češnjaka toga se ne treba bojati - termičkom obradom postaje sladak i aromatičan. Upravo je pečeni češnjak zvijezda ove guste krem juhe kojoj je teško odoljeti.
Sastojci
Za juhu
-
3 glavice
češnjaka
-
2 žlice
maslinova ulja
-
1 žličica
Dukat maslaca
-
1 velika glavica
luka, nasjeckana
-
3 srednja
krumpira, oguljena i narezana na kockice
-
1
lovorov list
-
1 žličica
majčine dušice
-
250 ml
temeljca (pilećeg ili povrtnog)
-
1/2 žličice
soli
-
250 ml
Brzo & Fino
-
Po želji
papar
Za posluživanje
-
4 kriške
kruha
-
2 režnja
češnjaka
-
Malo
maslinova ulja
-
Malo
krupne morske soli
-
S tri cijele glavice češnjaka odstranite vanjsku tanku ljusku, ali nemojte ih guliti.
-
Nožem odrežite gornji dio svake glavice.
-
Složite glavice u malu posudu za pečenje, premažite ih jednom žlicom maslinova ulja, prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko pola sata ili dok češnjak potpuno ne omekša i dobije lijepu zlatnu boju.
-
Pečeni češnjak izvadite iz pećnice i pustite da se malo ohladi, zatim rukama istisnite pečene režnjeve češnjaka iz ljuske i ostavite ih sa strane.
-
U loncu zagrijte preostalu žlicu maslinova ulja i maslac.
-
Dodajte nasjeckani luk i pirjajte ga dok potpuno ne omekša.
-
Dodajte krumpir, lovorov list i majčinu dušicu te nastavite još malo pirjati.
-
Sada dodajte pečeni češnjak, sve zalijte temeljcem i začinite solju. Smanjite vatru i pustite da lagano krčka dok krumpir potpuno ne omekša.
-
Kuhanu juhu štapnim mikserom izradite u kremu.
-
Dodajte Brzo & Fino vrhnje za kuhanje, promiješajte i kratko prokuhajte.
-
Na kraju okus doradite svježe mljevenim paprom i odmah poslužite uz prepečeni kruh s češnjakom.
-
Kriške kruha premažite s malo maslinova ulja. Češnjak narežite na ploške pa ih poslažite po kruhu.
Posipajte s malo krupne morske soli. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva desetak minuta.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više -
Recept
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Saznaj više