VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Krem juha od pečenog češnjaka
Blagotvorna svojstva češnjaka dobro su poznata, ipak često ga izbjegavamo konzumirati svježeg zbog njegova oštra mirisa i okusa. Kod pečenog češnjaka toga se ne treba bojati - termičkom obradom postaje sladak i aromatičan. Upravo je pečeni češnjak zvijezda ove guste krem juhe kojoj je teško odoljeti.
Sastojci
Za juhu
-
3 glavice
češnjaka
-
2 žlice
maslinova ulja
-
1 žličica
Dukat maslaca
-
1 velika glavica
luka, nasjeckana
-
3 srednja
krumpira, oguljena i narezana na kockice
-
1
lovorov list
-
1 žličica
majčine dušice
-
250 ml
temeljca (pilećeg ili povrtnog)
-
1/2 žličice
soli
-
250 ml
Brzo & Fino
-
Po želji
papar
Za posluživanje
-
4 kriške
kruha
-
2 režnja
češnjaka
-
Malo
maslinova ulja
-
Malo
krupne morske soli
-
S tri cijele glavice češnjaka odstranite vanjsku tanku ljusku, ali nemojte ih guliti.
-
Nožem odrežite gornji dio svake glavice.
-
Složite glavice u malu posudu za pečenje, premažite ih jednom žlicom maslinova ulja, prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko pola sata ili dok češnjak potpuno ne omekša i dobije lijepu zlatnu boju.
-
Pečeni češnjak izvadite iz pećnice i pustite da se malo ohladi, zatim rukama istisnite pečene režnjeve češnjaka iz ljuske i ostavite ih sa strane.
-
U loncu zagrijte preostalu žlicu maslinova ulja i maslac.
-
Dodajte nasjeckani luk i pirjajte ga dok potpuno ne omekša.
-
Dodajte krumpir, lovorov list i majčinu dušicu te nastavite još malo pirjati.
-
Sada dodajte pečeni češnjak, sve zalijte temeljcem i začinite solju. Smanjite vatru i pustite da lagano krčka dok krumpir potpuno ne omekša.
-
Kuhanu juhu štapnim mikserom izradite u kremu.
-
Dodajte Brzo & Fino vrhnje za kuhanje, promiješajte i kratko prokuhajte.
-
Na kraju okus doradite svježe mljevenim paprom i odmah poslužite uz prepečeni kruh s češnjakom.
-
Kriške kruha premažite s malo maslinova ulja. Češnjak narežite na ploške pa ih poslažite po kruhu.
Posipajte s malo krupne morske soli. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva desetak minuta.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više