VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Kolač od rogača s kiselim vrhnjem
Ovaj jednostavni kolač je sve samo ne običan, njegova osnova je rogač – pomalo zaboravljena mediteranska biljka koja mu daje posebnu aromu. Rogač u receptu potpuno zamjenjuje brašno, pa je ova slastica prikladna i za one koji ne konzumiraju gluten.
Sastojci
Za kolač
-
4
jaja, odvojeni bjelanjci i žumanjci
-
Prstohvat
soli
-
100 g
šećera
-
1 žličica
ekstrakta vanilije
-
150 g
Brzo & Fino Domaćeg kiselog vrhnja
-
1 žličica
praška za pecivo
-
150 g
mljevenog rogača
Za premaz
-
2 žlice
pekmeza od marelice
-
2 žlice
ruma
Za čokoladnu glazuru
-
200 g
čokolade za kuhanje
-
250 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
Za premaz:
U lončiću pomiješajte pekmez od marelica i rum pa zagrijavajte nad umjerenom vatrom dok se sastojci ne pretvore u glatku i mazivu smjesu.
Ovako pripremljenom smjesom premažite kolač dok je još vruć. -
Za čokoladnu glazuru:
Čokoladu sitno nasjeckajte pa je prebacite u vatrostalnu zdjelu.
Brzo & Fino vrhnje za šlag zagrijte do vrenje pa ga odmah prelijte preko nasjeckane čokolade.
Ostavite tako 4 – 5 minuta kako bi vrhnje otopilo čokoladu, a zatim nježno miješajte sastojke dok ne dobijete glatku čokoladnu smjesu.
Ovom smjesom prelijte ohlađeni kolač. -
Za kolač:
Bjelanjcima dodajte prstohvat soli pa ih mikserom izradite u čvrsti snijeg.
U drugoj zdjeli miksajte žumanjke i šećer dok ne postanu svijetli i jako pjenasti.
Zatim im dodajte kiselo vrhnje i nastavite miksati kako bi se sastojci dobro sjedinili. Nakon toga umiješajte rogač i prašak za pecivo.
Na kraju ručno umiješajte pripremljeni snijeg od bjelanjaka. Učinite to u dva – tri dodavanja, nježno ga umješavajući špatulom pokretima u obliku brojke osam.
Smjesu prebacite u manji pravokutni kalup (cca. 20 x 30 cm) koji ste prije toga obložili papirom za pečenje.
Smjesu poravnajte pa je pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva 25 – 30 minuta.
Pečeni kolač izvadite iz pećnice i odmah ga premažite mješavinom pekmeza od marelice i ruma.
Ostavite ga da se malo ohladi pa prelijte i čokoladnom glazurom.
Nakon toga kolač stavite u hladnjak na nekoliko sati kako bi se glazura stisnula. Kad se stisne, poslužite kolač narezan na kocke.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više