VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Kolač od rogača s kiselim vrhnjem
Ovaj jednostavni kolač je sve samo ne običan, njegova osnova je rogač – pomalo zaboravljena mediteranska biljka koja mu daje posebnu aromu. Rogač u receptu potpuno zamjenjuje brašno, pa je ova slastica prikladna i za one koji ne konzumiraju gluten.
Sastojci
Za kolač
-
4
jaja, odvojeni bjelanjci i žumanjci
-
Prstohvat
soli
-
100 g
šećera
-
1 žličica
ekstrakta vanilije
-
150 g
Brzo & Fino Domaćeg kiselog vrhnja
-
1 žličica
praška za pecivo
-
150 g
mljevenog rogača
Za premaz
-
2 žlice
pekmeza od marelice
-
2 žlice
ruma
Za čokoladnu glazuru
-
200 g
čokolade za kuhanje
-
250 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
Za premaz:
U lončiću pomiješajte pekmez od marelica i rum pa zagrijavajte nad umjerenom vatrom dok se sastojci ne pretvore u glatku i mazivu smjesu.
Ovako pripremljenom smjesom premažite kolač dok je još vruć. -
Za čokoladnu glazuru:
Čokoladu sitno nasjeckajte pa je prebacite u vatrostalnu zdjelu.
Brzo & Fino vrhnje za šlag zagrijte do vrenje pa ga odmah prelijte preko nasjeckane čokolade.
Ostavite tako 4 – 5 minuta kako bi vrhnje otopilo čokoladu, a zatim nježno miješajte sastojke dok ne dobijete glatku čokoladnu smjesu.
Ovom smjesom prelijte ohlađeni kolač. -
Za kolač:
Bjelanjcima dodajte prstohvat soli pa ih mikserom izradite u čvrsti snijeg.
U drugoj zdjeli miksajte žumanjke i šećer dok ne postanu svijetli i jako pjenasti.
Zatim im dodajte kiselo vrhnje i nastavite miksati kako bi se sastojci dobro sjedinili. Nakon toga umiješajte rogač i prašak za pecivo.
Na kraju ručno umiješajte pripremljeni snijeg od bjelanjaka. Učinite to u dva – tri dodavanja, nježno ga umješavajući špatulom pokretima u obliku brojke osam.
Smjesu prebacite u manji pravokutni kalup (cca. 20 x 30 cm) koji ste prije toga obložili papirom za pečenje.
Smjesu poravnajte pa je pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva 25 – 30 minuta.
Pečeni kolač izvadite iz pećnice i odmah ga premažite mješavinom pekmeza od marelice i ruma.
Ostavite ga da se malo ohladi pa prelijte i čokoladnom glazurom.
Nakon toga kolač stavite u hladnjak na nekoliko sati kako bi se glazura stisnula. Kad se stisne, poslužite kolač narezan na kocke.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više