VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Vruće ljetno vrijeme nije za teške i komplicirane kolače, pa je stoga ovaj kolač s jogurtom idealna poslastica. Jednostavan je i brz za izradu te je pun sočnih breskvi koje su na vrhuncu sezone.
Sastojci
-
4
jaja
-
100 g
šećera
-
1/4
ekstrakta naranče
-
200 g
Dukat čvrstog jogurta
-
100 g
Dukat maslaca, otopljenog
-
200 g
brašna
-
1 vrećica
praška za pecivo
-
prstohvat
soli
-
2-3
breskve
-
šaka
šaka borovnica ili sitnog voća po želji
KULINARSKI SAVJET: Ovako pripremljenu tjesteninu možete prebaciti u vatrostalnu posudu i zapeći 10 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C.
-
Jaja, šećer i ekstrakt naranče miješajte električnim mikserom dok jaja ne postanu svijetložuta i pjenasta, a šećer se ne otopi. Zatim dodajte Dukat čvrsti jogurt i Dukat maslac te lagano pomiješajte.
-
U drugoj posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prstohvatom soli. Umiješajte mješavinu brašna u tekuću smjesu s jajima miješajući mikserom na najmanjoj brzini ili ručno.
-
Prebacite smjesu u kalup za kolače promjera 24 cm.
-
Breskve operite i narežite na tanke komade, pa ih posložite po pripremljenoj smjesi. Dodajte i koju borovnicu.
-
Kolač pecite 45 – 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 160 °C. Gotov je kada se lijepo zarumeni, a čačkalica zabodena u njega izađe čista.
-
Izvadite ga iz pećnice i ohladite do sobne temperature.
-
Posipajte ga šećerom u prahu te ga odmah poslužite.
Recept: Cukar
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više