VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Vruće ljetno vrijeme nije za teške i komplicirane kolače, pa je stoga ovaj kolač s jogurtom idealna poslastica. Jednostavan je i brz za izradu te je pun sočnih breskvi koje su na vrhuncu sezone.
Sastojci
-
4
jaja
-
100 g
šećera
-
1/4
ekstrakta naranče
-
200 g
Dukat čvrstog jogurta
-
100 g
Dukat maslaca, otopljenog
-
200 g
brašna
-
1 vrećica
praška za pecivo
-
prstohvat
soli
-
2-3
breskve
-
šaka
šaka borovnica ili sitnog voća po želji
KULINARSKI SAVJET: Ovako pripremljenu tjesteninu možete prebaciti u vatrostalnu posudu i zapeći 10 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C.
-
Jaja, šećer i ekstrakt naranče miješajte električnim mikserom dok jaja ne postanu svijetložuta i pjenasta, a šećer se ne otopi. Zatim dodajte Dukat čvrsti jogurt i Dukat maslac te lagano pomiješajte.
-
U drugoj posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prstohvatom soli. Umiješajte mješavinu brašna u tekuću smjesu s jajima miješajući mikserom na najmanjoj brzini ili ručno.
-
Prebacite smjesu u kalup za kolače promjera 24 cm.
-
Breskve operite i narežite na tanke komade, pa ih posložite po pripremljenoj smjesi. Dodajte i koju borovnicu.
-
Kolač pecite 45 – 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 160 °C. Gotov je kada se lijepo zarumeni, a čačkalica zabodena u njega izađe čista.
-
Izvadite ga iz pećnice i ohladite do sobne temperature.
-
Posipajte ga šećerom u prahu te ga odmah poslužite.
Recept: Cukar
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kuglof s kiselim vrhnjem i komadićima čokolade
Malo koji kolač na podsjeća na blagdane toliko kao klasični, mirisni kuglof. Ovaj smo obogatili komadićima čokolade, rumom i suhim marelicama, a Brzo & Fino vrhnje tajni je sastojak koji ga čini sočnim i mekim.
Saznaj više -
Recept
Cantuccini s bademima i suhim voćem
Cantuccnii, poznati još kao cantucci ili biscotti, tradicionalni su talijanski hrskavi keksi iz toskanskog grada Prata. Obično se poslužuju uz desertno vino, ali isto su tako fini uz šalicu toplog mlijeka. U pravilu se pripremaju samo od badema, no nećete pogriješiti ako im dodate suho voće ili dio badema zamijenite pistacijama ili lješnjacima.
Saznaj više -
Recept
Rolice sa Zagrebačkim sirom
Kad vam se jede nešto domaće, starinsko i slatko, ove su rolice pravo rješenje. Pripremaju se brzo, a još brže nestaju.
Saznaj više -
Recept
Namaz od grahorica s vrhnjem i vrganjima
Namazi su omiljeni dodatak svakom druženju. Brzo su gotovi i mogu se pripremiti unaprijed - zašto onda ne biste isprobali i koju novu kombinaciju? Mi smo se odlučili za bijeli grah, slanutak i suhe vrganje, a kako bi namaz bio još kremastiji, zaokružili smo ga Domaćim kiselim vrhnjem.
Saznaj više