VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Vruće ljetno vrijeme nije za teške i komplicirane kolače, pa je stoga ovaj kolač s jogurtom idealna poslastica. Jednostavan je i brz za izradu te je pun sočnih breskvi koje su na vrhuncu sezone.
Sastojci
-
4
jaja
-
100 g
šećera
-
1/4
ekstrakta naranče
-
200 g
Dukat čvrstog jogurta
-
100 g
Dukat maslaca, otopljenog
-
200 g
brašna
-
1 vrećica
praška za pecivo
-
prstohvat
soli
-
2-3
breskve
-
šaka
šaka borovnica ili sitnog voća po želji
KULINARSKI SAVJET: Ovako pripremljenu tjesteninu možete prebaciti u vatrostalnu posudu i zapeći 10 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C.
-
Jaja, šećer i ekstrakt naranče miješajte električnim mikserom dok jaja ne postanu svijetložuta i pjenasta, a šećer se ne otopi. Zatim dodajte Dukat čvrsti jogurt i Dukat maslac te lagano pomiješajte.
-
U drugoj posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prstohvatom soli. Umiješajte mješavinu brašna u tekuću smjesu s jajima miješajući mikserom na najmanjoj brzini ili ručno.
-
Prebacite smjesu u kalup za kolače promjera 24 cm.
-
Breskve operite i narežite na tanke komade, pa ih posložite po pripremljenoj smjesi. Dodajte i koju borovnicu.
-
Kolač pecite 45 – 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 160 °C. Gotov je kada se lijepo zarumeni, a čačkalica zabodena u njega izađe čista.
-
Izvadite ga iz pećnice i ohladite do sobne temperature.
-
Posipajte ga šećerom u prahu te ga odmah poslužite.
Recept: Cukar
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više -
Recept
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Saznaj više