Recept - Dukat&Blogeri, Desert

Kolač od Dukat čvrstog jogurta s breskvama

Vruće ljetno vrijeme nije za teške i komplicirane kolače, pa je stoga ovaj kolač s jogurtom idealna poslastica. Jednostavan je i brz za izradu te je pun sočnih breskvi koje su na vrhuncu sezone.

Sastojci

  • 4
    jaja
  • 100 g
    šećera
  • 1/4
    ekstrakta naranče
  • 200 g
    Dukat čvrstog jogurta
  • 100 g
    Dukat maslaca, otopljenog
  • 200 g
    brašna
  • 1 vrećica
    praška za pecivo
  • prstohvat
    soli
  • 2-3
    breskve
  • šaka
    šaka borovnica ili sitnog voća po želji

KULINARSKI SAVJET: Ovako pripremljenu tjesteninu možete prebaciti u vatrostalnu posudu i zapeći 10 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C.

  • Jaja, šećer i ekstrakt naranče miješajte električnim mikserom dok jaja ne postanu svijetložuta i pjenasta, a šećer se ne otopi. Zatim dodajte Dukat čvrsti jogurt i Dukat maslac te lagano pomiješajte.

  • U drugoj posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prstohvatom soli. Umiješajte mješavinu brašna u tekuću smjesu s jajima miješajući mikserom na najmanjoj brzini ili ručno.

  • Prebacite smjesu u kalup za kolače promjera 24 cm.

  • Breskve operite i narežite na tanke komade, pa ih posložite po pripremljenoj smjesi. Dodajte i koju borovnicu.

  • Kolač pecite 45 – 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 160 °C. Gotov je kada se lijepo zarumeni, a čačkalica zabodena u njega izađe čista.

  • Izvadite ga iz pećnice i ohladite do sobne temperature.

  • Posipajte ga šećerom u prahu te ga odmah poslužite.

Recept: Cukar