VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ove nesvakidašnje ljubičaste kiflice spravljene su s Dukat Domaćim kiselim vrhnjem koje im daje posebnu mekoću i finu aromu.
Sastojci
Sastojci (za 24 male kiflice):
-
40 g
Dukat maslaca (+ 20 g za premazivanje)
-
110 ml
toplog Dukat mlijeka
-
10 g
praha aronije
-
5 g
praha cikle
-
1 vrećica
suhog kvasca
-
150 g
Domaćeg kiselog vrhnja
-
375 g
glatkog brašna
-
1
prašak za pecivo
-
20 g
šećera
-
prstohvat
soli
-
džem od šumskog voća
-
Rastopljeni Dukat maslac i toplo mlijeko pomiješajte s prahom aronije i cikle te smjesi dodajte suhi kvasac.
-
U veliku posudu stavite brašno, prašak za pecivo, šećer i sol i dobro promiješajte pjenjačom da se brašno razrahli. Dodajte im smjesu s kvascem koja je odstajala par minuta i Domaće kiselo vrhnje. Mijesite električnim mikserom s nastavcima za tijesto, prvo lagano dok se tijesto ne poveže u kuglu, a zatim jače, 5-7 minuta dok nije potpuno glatko. Prekrijete ga prijanjajućom folijom i ostavite na toplom da se diže barem jedan sat.
-
Tijesto podijelite na 3 jednaka dijela (svaki bi trebao imati oko 250 g) te svaki dio razvaljajte u krug debljine 0,5 cm. Razrežite ga na 8 jednakih trokutića i svaki lagano namažite maslacem, a na najširoj strani stavite po žličicu džema. Džem potom preklopite tijestom i 'zarobite' u mali džepić koji dobro zatvorite sa svih strana kako nadjev ne bi iscurio vani. Zatvoreni džepić omotajte vrhom trokuta u kiflicu.
-
Zamotane kiflice složite na papir za pečenje i ostavite na sobnoj temperaturi da malo odstoje. Prije pečenja ih možete premazati i razmućenim bjelanjkom za sjaj.
-
Pećnicu zagrijte na 180 °C i u nju na dno stavite posudu s vodom koja isparava tijekom pečenja. Kiflice pecite 18 minuta. Cilj je da zadrže lijepu ljubičastu boju koju tijestu daju aronija i cikla - ako primijetite da su počele previše tamniti, prekrijte ih aluminijskom folijom.
Recept: Cooking with the cat
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više