VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ove nesvakidašnje ljubičaste kiflice spravljene su s Dukat Domaćim kiselim vrhnjem koje im daje posebnu mekoću i finu aromu.
Sastojci
Sastojci (za 24 male kiflice):
-
40 g
Dukat maslaca (+ 20 g za premazivanje)
-
110 ml
toplog Dukat mlijeka
-
10 g
praha aronije
-
5 g
praha cikle
-
1 vrećica
suhog kvasca
-
150 g
Domaćeg kiselog vrhnja
-
375 g
glatkog brašna
-
1
prašak za pecivo
-
20 g
šećera
-
prstohvat
soli
-
džem od šumskog voća
-
Rastopljeni Dukat maslac i toplo mlijeko pomiješajte s prahom aronije i cikle te smjesi dodajte suhi kvasac.
-
U veliku posudu stavite brašno, prašak za pecivo, šećer i sol i dobro promiješajte pjenjačom da se brašno razrahli. Dodajte im smjesu s kvascem koja je odstajala par minuta i Domaće kiselo vrhnje. Mijesite električnim mikserom s nastavcima za tijesto, prvo lagano dok se tijesto ne poveže u kuglu, a zatim jače, 5-7 minuta dok nije potpuno glatko. Prekrijete ga prijanjajućom folijom i ostavite na toplom da se diže barem jedan sat.
-
Tijesto podijelite na 3 jednaka dijela (svaki bi trebao imati oko 250 g) te svaki dio razvaljajte u krug debljine 0,5 cm. Razrežite ga na 8 jednakih trokutića i svaki lagano namažite maslacem, a na najširoj strani stavite po žličicu džema. Džem potom preklopite tijestom i 'zarobite' u mali džepić koji dobro zatvorite sa svih strana kako nadjev ne bi iscurio vani. Zatvoreni džepić omotajte vrhom trokuta u kiflicu.
-
Zamotane kiflice složite na papir za pečenje i ostavite na sobnoj temperaturi da malo odstoje. Prije pečenja ih možete premazati i razmućenim bjelanjkom za sjaj.
-
Pećnicu zagrijte na 180 °C i u nju na dno stavite posudu s vodom koja isparava tijekom pečenja. Kiflice pecite 18 minuta. Cilj je da zadrže lijepu ljubičastu boju koju tijestu daju aronija i cikla - ako primijetite da su počele previše tamniti, prekrijte ih aluminijskom folijom.
Recept: Cooking with the cat
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više