VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Pudingom u Velikoj Britaniji zovu sve deserte, a ovaj naš daje sve što očekujemo od završnog slijeda blagdanskog objeda: kremast je, aromatičan i bogat zahvaljujući Brzo & Fino vrhnju za šlag, punomasnom Dukat mlijeku i mrvici bourbona.
Sastojci
-
60g
Dukat maslaca
-
150g
smeđeg šećera
-
625ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
250ml
Dukat svježeg mlijeka 3,2% m.m.
-
1 velika žlica
bourbona ili scotch whiskeya
-
1/2 mala žlica
soli
-
1
bourbon vanilin šećer
-
6
velikih žutanjaka
-
25g
škrobnog brašna
-
3 velike žlice
šećera
Za posluživanje
-
200g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
malo
zdrobljenih keksi s đumbirom
KULINARSKI SAVJET: Puding poslužite u vintage šalicama za čaj koje ste posudili od bake.
-
Rastopite maslac na srednje jakoj vatri i pustite ga da vrije dok ne počne poprimati smeđu boju, otprilike tri minute. Dodajte smeđi šećer i bourbon vanilin šećer te uz miješanje kuhajte dok se šećer ne počne topiti.
-
Dodajte Brzo & Fino vrhnje za šlag, Dukat svježe mlijeko, bourbon (ili whiskey) i sol te pustite da zavri. Skinite s vatre.
-
U velikoj posudi pogodnoj za kuhanje izmutite žutanjke sa škrobnim brašnom i šećerom te u tu smjesu postupno dodajte toplu smjesu s Brzo & Fino vrhnjem za šlag.
-
Dobro izmiješajte i procijedite kroz fino sitno. Stavite kuhati na laganu vatru dok se počne zgušnjavati, 5-6 minuta.
-
Izlijte skuhani puding u zdjelice ili čaše i stavite hladiti na minimalno četiri sata.
-
Servirajte uz tučeno Brzo & Fino vrhnje za šlag i pospite zdrobljenim keksićima.
Recept: Cup&Cake
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više