VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Pudingom u Velikoj Britaniji zovu sve deserte, a ovaj naš daje sve što očekujemo od završnog slijeda blagdanskog objeda: kremast je, aromatičan i bogat zahvaljujući Brzo & Fino vrhnju za šlag, punomasnom Dukat mlijeku i mrvici bourbona.
Sastojci
-
60g
Dukat maslaca
-
150g
smeđeg šećera
-
625ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
250ml
Dukat svježeg mlijeka 3,2% m.m.
-
1 velika žlica
bourbona ili scotch whiskeya
-
1/2 mala žlica
soli
-
1
bourbon vanilin šećer
-
6
velikih žutanjaka
-
25g
škrobnog brašna
-
3 velike žlice
šećera
Za posluživanje
-
200g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
malo
zdrobljenih keksi s đumbirom
KULINARSKI SAVJET: Puding poslužite u vintage šalicama za čaj koje ste posudili od bake.
-
Rastopite maslac na srednje jakoj vatri i pustite ga da vrije dok ne počne poprimati smeđu boju, otprilike tri minute. Dodajte smeđi šećer i bourbon vanilin šećer te uz miješanje kuhajte dok se šećer ne počne topiti.
-
Dodajte Brzo & Fino vrhnje za šlag, Dukat svježe mlijeko, bourbon (ili whiskey) i sol te pustite da zavri. Skinite s vatre.
-
U velikoj posudi pogodnoj za kuhanje izmutite žutanjke sa škrobnim brašnom i šećerom te u tu smjesu postupno dodajte toplu smjesu s Brzo & Fino vrhnjem za šlag.
-
Dobro izmiješajte i procijedite kroz fino sitno. Stavite kuhati na laganu vatru dok se počne zgušnjavati, 5-6 minuta.
-
Izlijte skuhani puding u zdjelice ili čaše i stavite hladiti na minimalno četiri sata.
-
Servirajte uz tučeno Brzo & Fino vrhnje za šlag i pospite zdrobljenim keksićima.
Recept: Cup&Cake
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više