VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Pudingom u Velikoj Britaniji zovu sve deserte, a ovaj naš daje sve što očekujemo od završnog slijeda blagdanskog objeda: kremast je, aromatičan i bogat zahvaljujući Brzo & Fino vrhnju za šlag, punomasnom Dukat mlijeku i mrvici bourbona.
Sastojci
-
60g
Dukat maslaca
-
150g
smeđeg šećera
-
625ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
250ml
Dukat svježeg mlijeka 3,2% m.m.
-
1 velika žlica
bourbona ili scotch whiskeya
-
1/2 mala žlica
soli
-
1
bourbon vanilin šećer
-
6
velikih žutanjaka
-
25g
škrobnog brašna
-
3 velike žlice
šećera
Za posluživanje
-
200g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
malo
zdrobljenih keksi s đumbirom
KULINARSKI SAVJET: Puding poslužite u vintage šalicama za čaj koje ste posudili od bake.
-
Rastopite maslac na srednje jakoj vatri i pustite ga da vrije dok ne počne poprimati smeđu boju, otprilike tri minute. Dodajte smeđi šećer i bourbon vanilin šećer te uz miješanje kuhajte dok se šećer ne počne topiti.
-
Dodajte Brzo & Fino vrhnje za šlag, Dukat svježe mlijeko, bourbon (ili whiskey) i sol te pustite da zavri. Skinite s vatre.
-
U velikoj posudi pogodnoj za kuhanje izmutite žutanjke sa škrobnim brašnom i šećerom te u tu smjesu postupno dodajte toplu smjesu s Brzo & Fino vrhnjem za šlag.
-
Dobro izmiješajte i procijedite kroz fino sitno. Stavite kuhati na laganu vatru dok se počne zgušnjavati, 5-6 minuta.
-
Izlijte skuhani puding u zdjelice ili čaše i stavite hladiti na minimalno četiri sata.
-
Servirajte uz tučeno Brzo & Fino vrhnje za šlag i pospite zdrobljenim keksićima.
Recept: Cup&Cake
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kruščići od trapista iz kalupa za muffine
Aromatični i prozračni kruščići od sira koje ćete obožavati. Za njihovu pripremu potrebno je izdvojiti tek dvadesetak minuta i nekoliko osnovnih namirnica, a jedini pravi izazov u ovom receptu je odoljeti im i ne pojesti više od jednog!
Saznaj više -
Recept
Mesne okruglice punjene mozzarellom
Saznaj više -
Recept
Domaće čokoladne praline
Ljubav se može pokazati na mnogo načina, a jedan od najslađih su srcolike čokoladne praline. Uz malo truda i samo pet osnovnih sastojka možete ih i sami napraviti pa razveseliti voljenu osobu.
Saznaj više -
Recept
Tarte soleile s pestom i camembertom
Grickalica i umak u jednom jelu – brzom i jednostavnom, a dojmljivom tartu u kojem će uživati svi gurmani!
Saznaj više