Juha koja se tradicionalno spravlja u Francuskoj, a konzumira diljem svijeta, spojila je cvjetaču blagog okusa, te dvije francuske kulinarske perjanice. Aromatični senf dijon i mekani sir snažnog, "drvenastog" okusa - Camembert koji se u ovoj kombinaciji savršeno nadopunjuju.

Sastojci

Sastojci
  • 800 g
    cvjetače
  • 0,5 l
    Dukat trajnog mlijeka
  • 0,5 l
    vode
  • 1 žličica
    dijon senfa
  • 2 žličice
    maslinovog ulja
  • 100 g
    Brzo & Fino vrhnja
  • 225 g
    Président Camemberta
  • Po želji
    sol i papar

  • U posudu za kuhanje zajedno stavite 800 g cvjetova cvjetače, ½ l mlijeka, ½ l vode i jednu žlicu dijon senfa te posolite i popaprite. Sve zajedno kuhajte na laganoj vatri dvadesetak minuta. 

  • Dobivenu juhu pustite da se lagano ohladi, zatim sve sastojke dobro usitnite. 

  • U juhu dodajte još pola čaše Brzo & Fino vrhnja za kuhanje, umiješajte te ponovno prokuhajte. 

  • Za kraj juhi dodajte 2 žlice maslinovog ulja i 225 g camemberta narezanog na listiće.