Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo, Glavno jelo

Juha od bundeve i kestena

Klasičnoj juhi od bundeve udahnuli smo nov život uz malo kestena i kremastog Brzo & Fino vrhnja. Ako volite kestene, u ovom ćete ih izdanju obožavati. Uživajte u juhi koja nepogrešivo miriše na jesen.

Sastojci

  • 300 g
    hokaido bundeve
  • 1 glavica
    luka
  • 1
    mrkva
  • Manji komad
    celera
  • 2 žlice
    maslinova ulja
  • 1 režanj
    češnjaka
  • 200 g
    kuhanih i oguljenih kestena
  • 200 ml
    Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
  • 300 ml
    vode
  • Po ukusu
    sol i papar

  • Povrće ogulite, narežite na krupnije komade, nakapajte maslinovim uljem pa pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

  • Štapnim mikserom usitnite pečeno povrće i kestene, dodajte vodu te sol i papar po ukusu.

  • Juhu zagrijte na laganoj vatri, umiješajte vrhnje pa ako je potrebno, dodajte još soli.

  • Po želji, poslužite uz krutone.

    Recept: Ave dulcis