VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ovaj ručak je stvarno brz, a jako fini! Gotov u sat vremena, odličan je za Badnju večeru ili božićni ručak!
Sastojci
-
2
limuna
-
8-10
krumpira
-
4
batka s nadbatkom
-
4
režnja češnjaka, nasjeckanog
-
2 žlice
Dukat maslaca, otopljenog
-
3
grančice ružmarina
-
3 žlice
maslinovog ulja
-
po želji
soli i papra
-
malo
Vegete
-
po želji
brokula
-
po želji
Sirela Podravec
-
po želji
salata
-
malo
Sirela Ribanca
-
malo
krušnih mrvica
-
Zagrijte pećnicu na 220 °C. Narežite limun na debele kriške i odložite. Narežite krumpire na komade i stavite u veliku tepsiju. Dodajte ulje, sol, papar i češnjak i u to uvaljajte krumpire. Na krumpire stavite kriške limuna i ružmarin. U piletinu utrljajte soli, papar i Vegetu. Otopljeni Dukat maslac utrljajte po koži i ispod kože te stavite još malo češnjaka ispod kože. Položite piletinu na ružmarin i limune. Pomiješajte dvije žlice krušnih mrvica i žlicu Sirela Ribanca. Pospite po piletini. Pecite u pećnici 40-ak minuta.
-
Dok se piletina peče skuhajte brokulu. Skuhanu brokulu stavite u posudu i preko nje položite kriške Podravca. Zatvorite i ostavite da se sir otopi na vrućoj brokuli. Pripremite salatu.
-
Pečenu piletinu i krumpire servirajte s malo brokule i salate. Uživajte!
Recept: Marko Josipović
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više