VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ovaj ručak je stvarno brz, a jako fini! Gotov u sat vremena, odličan je za Badnju večeru ili božićni ručak!
Sastojci
-
2
limuna
-
8-10
krumpira
-
4
batka s nadbatkom
-
4
režnja češnjaka, nasjeckanog
-
2 žlice
Dukat maslaca, otopljenog
-
3
grančice ružmarina
-
3 žlice
maslinovog ulja
-
po želji
soli i papra
-
malo
Vegete
-
po želji
brokula
-
po želji
Sirela Podravec
-
po želji
salata
-
malo
Sirela Ribanca
-
malo
krušnih mrvica
-
Zagrijte pećnicu na 220 °C. Narežite limun na debele kriške i odložite. Narežite krumpire na komade i stavite u veliku tepsiju. Dodajte ulje, sol, papar i češnjak i u to uvaljajte krumpire. Na krumpire stavite kriške limuna i ružmarin. U piletinu utrljajte soli, papar i Vegetu. Otopljeni Dukat maslac utrljajte po koži i ispod kože te stavite još malo češnjaka ispod kože. Položite piletinu na ružmarin i limune. Pomiješajte dvije žlice krušnih mrvica i žlicu Sirela Ribanca. Pospite po piletini. Pecite u pećnici 40-ak minuta.
-
Dok se piletina peče skuhajte brokulu. Skuhanu brokulu stavite u posudu i preko nje položite kriške Podravca. Zatvorite i ostavite da se sir otopi na vrućoj brokuli. Pripremite salatu.
-
Pečenu piletinu i krumpire servirajte s malo brokule i salate. Uživajte!
Recept: Marko Josipović
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više
-
Recept
Krem juha od celera s cheddarom
Sir cheddar odlično se snalazi u raznim ulogama, ali rijetko ga možemo zamisliti kao dodatak juhi. No u ovoj kombinaciji funkcionira izvrsno – probajte i uvjerite se!
Saznaj više