Krećemo u borbu protiv vrućina osvježavajućom juhom!

Sastojci

  • 1
    manji krastavac
  • 1
    avokado
  • 1 čašica
    Dukat čvrstog jogurta
  • po ukusu
    sol i papar
  • 1 režanj
    češnjaka
  • 30 ml
    hladne vode
  • sok
    jedne limete

  • Krastavac ogulite i očistite od sjemenki. Avokado prepolovite, odvojite košticu pa žlicom izdubite "meso".

  • U blender dodajte krastavac, polovicu avokada, sok limete, Dukat čvrsti jogurt, protisnuti češnjak, sol i hladnu vodu. Sve blendajte do glatke smjese.

  • Odmah poslužite posuto hrskavim prženim sjemenkama.  

  • Kako napraviti hrskave sjemenke?

    Uzmite dvije žlice sjemenki suncokreta, jednu žlicu svijetlog sezama i jednu crnog, žlicu bučinih golica i žlicu lana, dodajte sol, vlasac i 4 žlice maslinovog ulja.

    Sve dobro promiješajte, pospite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 5-10 minuta na 190°C, pazeći da ne zagore. Ovo možete napraviti i na tavi na srednje jakom plamenu.

Recept: Ave Dulcis