VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Krećemo u borbu protiv vrućina osvježavajućom juhom!
Sastojci
-
1
manji krastavac
-
1
avokado
-
1 čašica
Dukat čvrstog jogurta
-
po ukusu
sol i papar
-
1 režanj
češnjaka
-
30 ml
hladne vode
-
sok
jedne limete
-
Krastavac ogulite i očistite od sjemenki. Avokado prepolovite, odvojite košticu pa žlicom izdubite "meso".
-
U blender dodajte krastavac, polovicu avokada, sok limete, Dukat čvrsti jogurt, protisnuti češnjak, sol i hladnu vodu. Sve blendajte do glatke smjese.
-
Odmah poslužite posuto hrskavim prženim sjemenkama.
-
Kako napraviti hrskave sjemenke?
Uzmite dvije žlice sjemenki suncokreta, jednu žlicu svijetlog sezama i jednu crnog, žlicu bučinih golica i žlicu lana, dodajte sol, vlasac i 4 žlice maslinovog ulja.
Sve dobro promiješajte, pospite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 5-10 minuta na 190°C, pazeći da ne zagore. Ovo možete napraviti i na tavi na srednje jakom plamenu.
Recept: Ave Dulcis
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više