Recept - Predjelo

Grisini s Dimsijem

Grisini su slani krušni štapići koji se tradicionalno poslužuju prije ručka, ali su izvrsni i kao grickalica uz hladne plate i namaze. Isprobajte ih u našoj aromatičnoj izvedbi s Dimsijem i majčinom dušicom.

Sastojci

  • 300 g
    brašna
  • 1 žličica
    suhog kvasca
  • 100 g
    naribanog Sirela Dimsija
  • 1 žličica
    soli
  • 1 žličica
    majčine dušice
  • 2 žlice
    maslinova ulja
  • 200 ml
    mlake vode
  • Malo
    brašna za posipanje

  • U zdjeli pomiješajte brašno i kvasac. Dodajte naribani Dimsi, sol i majčinu dušicu pa još jednom sve dobro promiješajte.

  • Dodajte mlaku vodu i maslinovo ulje pa zamijesite čvrsto tijesto. Mijesite tijesto 5 – 6 minuta, oblikujte ga u kuglu, premažite s malo ulja i ostavite na toplom da se podiže.

  • Kad se tijesto udvostruči, premijesite ga na pobrašnjenoj podlozi.

  • Podijelite ga na tri dijela te svaki dio tanko razvaljajte i narežite na dugačke rezance.

  • Rezance složite na lim obložen papirom za pečenje.

  • U pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva pecite desetak minuta ili dok ne dobiju lijepu boju.

  • Pečene grisine izvadite iz pećnice i dobro ih ohladite prije posluživanja.