VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Sezona je roštilja, no što je dobar roštilj bez umaka? Ovaj se umak savršeno slaže i s mesom, a okusom neodoljivo podsjeća na ljeto.
Sastojci
Sastojci za 4 osobe
-
2
tikvice
-
3
paprike u raznim bojama
-
250 g
šampinjona
-
vezica
mladog luka
Umak
-
150 g
Brzo & Fino milerama
-
40 g
pinjola, tostiranih
-
3 žlice
maslinova ulja
-
2 šake
svježeg bosiljka
-
5 žlica
maslinovog ulja
-
2 režnja
češnjaka
-
30 g
Sirela Ribanca
-
po ukusu
sol i papar
KULINARSKI SAVJET: Ako nemate blender umak od bosiljka možete napraviti u mužaru.
-
Povrće operite i očistite, tikvice i šampinjone izrežite na tanke ploške, a papriku na kolutiće. Posolite i ostavite da kratko odstoji.
-
Povrće pecite na dobro ugrijanoj grill tavi.
-
Za umak: Operite lišće bosiljka, češnjak očistite i sve zajedno stavite u blender. Dodajte Sirela Ribanac, pinjole i ulje pa sve dobro izblendajte u glatku kremu.
-
U zdjelicu stavite 100 g Brzo & Fino milerama i dodajte tri velike žlice pesta pa sve dobro promiješajte.
-
Grilano povrće poslužite na pladnju posuto lišćem svježeg bosiljka, pinjolima i umakom.
Recept: Ave Dulcis
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više