VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Sezona je roštilja, no što je dobar roštilj bez umaka? Ovaj se umak savršeno slaže i s mesom, a okusom neodoljivo podsjeća na ljeto.
Sastojci
Sastojci za 4 osobe
-
2
tikvice
-
3
paprike u raznim bojama
-
250 g
šampinjona
-
vezica
mladog luka
Umak
-
150 g
Brzo & Fino milerama
-
40 g
pinjola, tostiranih
-
3 žlice
maslinova ulja
-
2 šake
svježeg bosiljka
-
5 žlica
maslinovog ulja
-
2 režnja
češnjaka
-
30 g
Sirela Ribanca
-
po ukusu
sol i papar
KULINARSKI SAVJET: Ako nemate blender umak od bosiljka možete napraviti u mužaru.
-
Povrće operite i očistite, tikvice i šampinjone izrežite na tanke ploške, a papriku na kolutiće. Posolite i ostavite da kratko odstoji.
-
Povrće pecite na dobro ugrijanoj grill tavi.
-
Za umak: Operite lišće bosiljka, češnjak očistite i sve zajedno stavite u blender. Dodajte Sirela Ribanac, pinjole i ulje pa sve dobro izblendajte u glatku kremu.
-
U zdjelicu stavite 100 g Brzo & Fino milerama i dodajte tri velike žlice pesta pa sve dobro promiješajte.
-
Grilano povrće poslužite na pladnju posuto lišćem svježeg bosiljka, pinjolima i umakom.
Recept: Ave Dulcis
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više -
Recept
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Saznaj više