Sezona je roštilja, no što je dobar roštilj bez umaka? Ovaj se umak savršeno slaže i s mesom, a okusom neodoljivo podsjeća na ljeto.

Sastojci

Sastojci za 4 osobe
  • 2
    tikvice
  • 3
    paprike u raznim bojama
  • 250 g
    šampinjona
  • vezica
    mladog luka
Umak
  • 150 g
    Brzo & Fino milerama
  • 40 g
    pinjola, tostiranih
  • 3 žlice
    maslinova ulja
  • 2 šake
    svježeg bosiljka
  • 5 žlica
    maslinovog ulja
  • 2 režnja
    češnjaka
  • 30 g
    Sirela Ribanca
  • po ukusu
    sol i papar

KULINARSKI SAVJET: Ako nemate blender umak od bosiljka možete napraviti u mužaru.

  • Povrće operite i očistite, tikvice i šampinjone izrežite na tanke ploške, a papriku na kolutiće. Posolite i ostavite da kratko odstoji.

  • Povrće pecite na dobro ugrijanoj grill tavi.

  • Za umak: Operite lišće bosiljka, češnjak očistite i sve zajedno stavite u blender. Dodajte Sirela Ribanac, pinjole i ulje pa sve dobro izblendajte u glatku kremu.

  • U zdjelicu stavite 100 g Brzo & Fino milerama i dodajte tri velike žlice pesta pa sve dobro promiješajte.

  • Grilano povrće poslužite na pladnju posuto lišćem svježeg bosiljka, pinjolima i umakom.

Recept: Ave Dulcis