VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Flatbread kruščići s Dukatosom i začinskim biljem
Flatbread kruščići jednostavno se i brzo pripremaju, a mekani su i sočni zahvaljujući Dukatos jogurtu za pripremu jela. Obogaćeni začinskim biljem odličan su dodatak mnogim jelima.
Sastojci
Sastojci:
-
500 g
glatkog brašna
-
1 vrećica
instant kvasca
-
2 žlice
meda
-
100 g
Dukatos jogurta za pripremu jela
-
2 žlice
Dukat rastopljenog maslaca
-
1 žličica
soli
-
250 ml
mlake vode
-
2 – 3 žlice
nasjeckanog začinskog bilja poput peršina, majčine dušice, kopra ili bosiljka
-
za premazivanje
Dukat maslac
-
U zdjeli pomiješajte brašno i instant kvasac, u sredini napravite udubinu i u nju stavite redom: med, Dukatos jogurt, maslac i sol.
-
Vilicom lagano sve miješajte dodajući mlaku vodu.
Kad više ne možete miješati, počnite tijesto mijesiti rukama. Prebacite ga na radnu plohu i dobro, dobro ga umijesite.
-
Umiješeno tijesto premažite s malo ulja, pokrijte čistom krpom i ostavite na toplom da se udvostruči.
-
Kad se tijesto udvostruči, ponovo ga vratite na radnu plohu. Jedanput ga udarite šakom kako biste iz njega izbacili zrak i još ga malo premijesite.
-
Nakon toga tijesto podijelite na osam dijelova i svaki valjkom razvaljajte u ovalni oblik debljine oko 1 cm.
-
Veliku gusanu tavu zagrijte da bude jako vruća pa zatim malo smanjite vatru.
Na ugrijanoj tavi pecite pripremljeno tijesto, po 3 – 4 minute s jedne pa još nekoliko minuta s druge strane.
Nemojte odjedanput na tavi peći više od dva komada tijesta.
-
Kad su kruščići gotovi, odmah ih premažite otopljenim maslacem i posipajte sjeckanim začinskim biljem. Do posluživanja ih držite u lagano zagrijanoj pećnici kako se ne bi ohladili.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više