VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Flatbread kruščići s Dukatosom i začinskim biljem
Flatbread kruščići jednostavno se i brzo pripremaju, a mekani su i sočni zahvaljujući Dukatos jogurtu za pripremu jela. Obogaćeni začinskim biljem odličan su dodatak mnogim jelima.
Sastojci
Sastojci:
-
500 g
glatkog brašna
-
1 vrećica
instant kvasca
-
2 žlice
meda
-
100 g
Dukatos jogurta za pripremu jela
-
2 žlice
Dukat rastopljenog maslaca
-
1 žličica
soli
-
250 ml
mlake vode
-
2 – 3 žlice
nasjeckanog začinskog bilja poput peršina, majčine dušice, kopra ili bosiljka
-
za premazivanje
Dukat maslac
-
U zdjeli pomiješajte brašno i instant kvasac, u sredini napravite udubinu i u nju stavite redom: med, Dukatos jogurt, maslac i sol.
-
Vilicom lagano sve miješajte dodajući mlaku vodu.
Kad više ne možete miješati, počnite tijesto mijesiti rukama. Prebacite ga na radnu plohu i dobro, dobro ga umijesite.
-
Umiješeno tijesto premažite s malo ulja, pokrijte čistom krpom i ostavite na toplom da se udvostruči.
-
Kad se tijesto udvostruči, ponovo ga vratite na radnu plohu. Jedanput ga udarite šakom kako biste iz njega izbacili zrak i još ga malo premijesite.
-
Nakon toga tijesto podijelite na osam dijelova i svaki valjkom razvaljajte u ovalni oblik debljine oko 1 cm.
-
Veliku gusanu tavu zagrijte da bude jako vruća pa zatim malo smanjite vatru.
Na ugrijanoj tavi pecite pripremljeno tijesto, po 3 – 4 minute s jedne pa još nekoliko minuta s druge strane.
Nemojte odjedanput na tavi peći više od dva komada tijesta.
-
Kad su kruščići gotovi, odmah ih premažite otopljenim maslacem i posipajte sjeckanim začinskim biljem. Do posluživanja ih držite u lagano zagrijanoj pećnici kako se ne bi ohladili.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Marinirana mini mozzarella
Blagi okus mozzarelle nadogradili smo začinima i dobili fini snack koji se može jesti sam ili kao dodatak salatama i sirnim platama.
Saznaj više -
Recept
Semifreddo s vrhnjem i malinama
Semifreddo je ledeni desert, nešto između sladoleda i moussea. Otud mu i ime, koje u prijevodu znači polusmrznuto. Ovaj desert tradicionalno se priprema s jajima, ali za još jednostavniju i bržu verziju pripremili smo ga samo s kremastim Brzo & Fino vrhnjima uz dodatak malina.
Saznaj više -
Recept
Kolač od Zagrebačkog sira bez laktoze i trešanja
Ovaj jednostavni kolač s trešnjama nevjerojatno je pjenast, lagan i ukusan. Radi se od President Zagrebačkog sira bez laktoze, potpuno je bez brašna, a zaslađen je s tek malo kokosovog šećera, pa se njime mogu počastiti i oni kojima određene namirnice inače smetaju.
Saznaj više -
Recept
Pečeni krumpir s feta sirom
Mladi krumpir prava je poslastica! Ispecite ga u komadu, bez guljenja, pa „dotjerajte“ feta sirom i začinskim biljem. Uz još koju kap maslinovog ulja, ovo bi mogao postati recept za vaš omiljeni proljetni prilog.
Saznaj više