Flatbread kruščići jednostavno se i brzo pripremaju, a mekani su i sočni zahvaljujući Dukatos jogurtu za pripremu jela. Obogaćeni začinskim biljem odličan su dodatak mnogim jelima.

Sastojci

Sastojci:
  • 500 g
    glatkog brašna
  • 1 vrećica
    instant kvasca
  • 2 žlice
    meda
  • 100 g
    Dukatos jogurta za pripremu jela
  • 2 žlice
    Dukat rastopljenog maslaca
  • 1 žličica
    soli
  • 250 ml
    mlake vode
  • 2 – 3 žlice
    nasjeckanog začinskog bilja poput peršina, majčine dušice, kopra ili bosiljka
  • za premazivanje
    Dukat maslac

  • U zdjeli pomiješajte brašno i instant kvasac, u sredini napravite udubinu i u nju stavite redom: med, Dukatos jogurt, maslac i sol.

  • Vilicom lagano sve miješajte dodajući mlaku vodu.

    Kad više ne možete miješati, počnite tijesto mijesiti rukama. Prebacite ga na radnu plohu i dobro, dobro ga umijesite.

  • Umiješeno tijesto premažite s malo ulja, pokrijte čistom krpom i ostavite na toplom da se udvostruči.

     

  • Kad se tijesto udvostruči, ponovo ga vratite na radnu plohu. Jedanput ga udarite šakom kako biste iz njega izbacili zrak i još ga malo premijesite.

  • Nakon toga tijesto podijelite na osam dijelova i svaki valjkom razvaljajte u ovalni oblik debljine oko 1 cm.

  • Veliku gusanu tavu zagrijte da bude jako vruća pa zatim malo smanjite vatru.

    Na ugrijanoj tavi pecite pripremljeno tijesto, po 3 – 4 minute s jedne pa još nekoliko minuta s druge strane.

    Nemojte odjedanput na tavi peći više od dva komada tijesta.

     

  • Kad su kruščići gotovi, odmah ih premažite otopljenim maslacem i posipajte sjeckanim začinskim biljem. Do posluživanja ih držite u lagano zagrijanoj pećnici kako se ne bi ohladili.