VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Flammkuchen
Flammkuchen je tradicionalno jelo francuskog Elzasa, regije u kojoj je većina stanovništva germanskog podrijetla. Radi se o tankom tijestu nadjevenom kiselim vrhnjem, karameliziranim lukom i špekom. Zbog toga flammkuchen često nazivaju i njemačko-francuskom pizzom, no od nje ga razlikuje hrskavo i vrlo tanko tijesto koje se priprema bez kvasca.
Sastojci
Za tijesto
-
400 g
glatkog brašna
-
1 žličica
soli
-
200 ml
mlake vode
-
2 žlice
ulja
Za nadjev
-
100 g
špeka
-
2 glavice
luka
-
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja 20% mm
-
Prostohvat
soli
-
Prstohvat
muškatnog oraščića
-
Po ukusu
svježe mljeveni papar
-
Za tijesto:
U zdjeli pomiješajte brašno i sol pa im dodajte vodu i ulje. Rukama ili mikserom umijesite glatko i čvrsto tijesto. Tijesto prebacite na radnu plohu i mijesite ga ručno još nekoliko minuta. Nakon toga formirajte ga u kuglu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se odmara dok pripremate nadjev. -
Za nadjev:
Špek narežite na kockice, a luk ogulite i narežite na tanke trakice.
Zagrijte tavu pa na njoj prepržite kockice špeka dok ne postanu hrskave. Izvadite špek iz tave, ostavite ga sa strane, a na preostaloj masnoći pirjajte trakice luka dok potpuno ne omekšaju i lagano se ne karameliziraju. Po potrebi podlijevajte luk s malo vode.
Karamelizirani luk maknite s vatre i ostavite ga sa strane.
Brzo & Fino kiselo vrhnje izmiješajte s prstohvatom soli, muškatnim oraščićem i svježe mljevenim paprom. -
Za slaganje:
Odmoreno tijesto tanko razvaljajte valjkom za tijesto u pravokutnik veličine lima za pečenje.
Prebacite razvaljano tijesto na lim koji ste obložili papirom za pečenje.
Premažite tijesto pripremljenim kiselim vrhnjem, zatim rasporedite karamelizirani luk i pečeni špek.
Pecite sve u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva oko 15 minuta ili dok jelo ne postane lijepo rumeno i hrskavo.
Pečeni flammkuchen izvadite iz pećnice, pričekajte nekoliko minuta da se malo ohladi, a zatim ga narežite i odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više