VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Flammkuchen
Flammkuchen je tradicionalno jelo francuskog Elzasa, regije u kojoj je većina stanovništva germanskog podrijetla. Radi se o tankom tijestu nadjevenom kiselim vrhnjem, karameliziranim lukom i špekom. Zbog toga flammkuchen često nazivaju i njemačko-francuskom pizzom, no od nje ga razlikuje hrskavo i vrlo tanko tijesto koje se priprema bez kvasca.
Sastojci
Za tijesto
-
400 g
glatkog brašna
-
1 žličica
soli
-
200 ml
mlake vode
-
2 žlice
ulja
Za nadjev
-
100 g
špeka
-
2 glavice
luka
-
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja 20% mm
-
Prostohvat
soli
-
Prstohvat
muškatnog oraščića
-
Po ukusu
svježe mljeveni papar
-
Za tijesto:
U zdjeli pomiješajte brašno i sol pa im dodajte vodu i ulje. Rukama ili mikserom umijesite glatko i čvrsto tijesto. Tijesto prebacite na radnu plohu i mijesite ga ručno još nekoliko minuta. Nakon toga formirajte ga u kuglu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se odmara dok pripremate nadjev. -
Za nadjev:
Špek narežite na kockice, a luk ogulite i narežite na tanke trakice.
Zagrijte tavu pa na njoj prepržite kockice špeka dok ne postanu hrskave. Izvadite špek iz tave, ostavite ga sa strane, a na preostaloj masnoći pirjajte trakice luka dok potpuno ne omekšaju i lagano se ne karameliziraju. Po potrebi podlijevajte luk s malo vode.
Karamelizirani luk maknite s vatre i ostavite ga sa strane.
Brzo & Fino kiselo vrhnje izmiješajte s prstohvatom soli, muškatnim oraščićem i svježe mljevenim paprom. -
Za slaganje:
Odmoreno tijesto tanko razvaljajte valjkom za tijesto u pravokutnik veličine lima za pečenje.
Prebacite razvaljano tijesto na lim koji ste obložili papirom za pečenje.
Premažite tijesto pripremljenim kiselim vrhnjem, zatim rasporedite karamelizirani luk i pečeni špek.
Pecite sve u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva oko 15 minuta ili dok jelo ne postane lijepo rumeno i hrskavo.
Pečeni flammkuchen izvadite iz pećnice, pričekajte nekoliko minuta da se malo ohladi, a zatim ga narežite i odmah poslužite.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više