VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Domaći sladoled od vanilije i čokolade
Iako se priprema domaćeg sladoleda može činiti dugotrajnom i kompliciranom, to ne mora biti tako. Uz prave sastojke poput Brzo & Fino vrhnja s okusom čokolade ili vanilije, domaći sladoled jednostavno je pripremiti bez dugotrajnog miješanja i posebne aparature.
Sastojci
Za bazu sladoleda
-
4
žumanjka
-
150 g
šećera
-
200 ml
Dukat mlijeka 3,8 % m.m.
Za sladoled od vanilije
-
300 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag s okusom vanilije
-
Prstohvat
soli
-
50 g
grožđica, po želji
-
20 ml
ruma, po želji
Za sladoled od čokolade
-
300 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag s okusom čokolade
-
50 g
čokolade u prahu
-
Prstohvat
soli
-
1 žličica
instant kave, po želji
-
Za bazu sladoleda:
U loncu debljeg dna pomiješajte žumanjke i šećer pa ih mikserom izradite u svijetlu pjenastu smjesu.
Dodajte mlijeko, dobro promiješajte pa sve kuhajte nad umjerenom vatrom dok ne zakuha.
Smanjite vatru i kuhajte još desetak minuta neprestano miješajući.
Maknite lonac s vatre i ostavite da se smjesa malo ohladi.
Ohlađenu smjesu podijelite na dva jednaka dijela jer će svaki biti baza jednom okusu sladoleda. -
Za sladoled od vanilije:
Ako ih želite koristiti, u zdjelici pomiješajte grožđice i rum i ostavite tako dok pripremate ostale sastojke.
U zdjeli za miješanje pomiješajte vrhnje za šlag s okusom vanilije i malo soli. Sol će naglasiti okus vanilije, pa se ne morate bojati dodati je u slatka jela. Mikserom izradite u čvrsti šlag.
Ovako pripremljenom šlagu dodajte polovicu ohlađene baze za sladoled pa sve ručno izmiješajte da se sastojci povežu.
Grožđice ocijedite i dodajte ih u smjesu od šlaga.
Sve još jednom promiješajte pa prebacite u plastičnu posudu s poklopcem i pospremite u zamrzivač na najmanje 6 sati.
Smrznuti sladoled prije posluživanja desetak minuta temperirajte na sobnoj temperaturi, a zatim ga poslužite. -
Za sladoled od čokolade:
U zdjeli za miješanje pomiješajte vrhnje za šlag s okusom čokolade, čokoladu u prahu, instant kavu ako je želite koristiti i malo soli. Sol će naglasiti okus čokolade i ne morate se bojati dodati je u slatka jela. Mikserom izradite sve u čvrsti šlag. Ovako pripremljenom šlagu dodajte polovicu ohlađene baze za sladoled pa sve ručno izmiješajte da se sastojci povežu.
Ovako pripremljenu smjesu prebacite u plastičnu posudu s poklopcem i pospremite u zamrzivač na najmanje 6 sati.
Smrznuti sladoled prije posluživanje temperirajte desetak minuta na sobnoj temperaturi, a zatim ga poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više