VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Domaći sladoled od vanilije i čokolade
Iako se priprema domaćeg sladoleda može činiti dugotrajnom i kompliciranom, to ne mora biti tako. Uz prave sastojke poput Brzo & Fino vrhnja s okusom čokolade ili vanilije, domaći sladoled jednostavno je pripremiti bez dugotrajnog miješanja i posebne aparature.
Sastojci
Za bazu sladoleda
-
4
žumanjka
-
150 g
šećera
-
200 ml
Dukat mlijeka 3,8 % m.m.
Za sladoled od vanilije
-
300 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag s okusom vanilije
-
Prstohvat
soli
-
50 g
grožđica, po želji
-
20 ml
ruma, po želji
Za sladoled od čokolade
-
300 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag s okusom čokolade
-
50 g
čokolade u prahu
-
Prstohvat
soli
-
1 žličica
instant kave, po želji
-
Za bazu sladoleda:
U loncu debljeg dna pomiješajte žumanjke i šećer pa ih mikserom izradite u svijetlu pjenastu smjesu.
Dodajte mlijeko, dobro promiješajte pa sve kuhajte nad umjerenom vatrom dok ne zakuha.
Smanjite vatru i kuhajte još desetak minuta neprestano miješajući.
Maknite lonac s vatre i ostavite da se smjesa malo ohladi.
Ohlađenu smjesu podijelite na dva jednaka dijela jer će svaki biti baza jednom okusu sladoleda. -
Za sladoled od vanilije:
Ako ih želite koristiti, u zdjelici pomiješajte grožđice i rum i ostavite tako dok pripremate ostale sastojke.
U zdjeli za miješanje pomiješajte vrhnje za šlag s okusom vanilije i malo soli. Sol će naglasiti okus vanilije, pa se ne morate bojati dodati je u slatka jela. Mikserom izradite u čvrsti šlag.
Ovako pripremljenom šlagu dodajte polovicu ohlađene baze za sladoled pa sve ručno izmiješajte da se sastojci povežu.
Grožđice ocijedite i dodajte ih u smjesu od šlaga.
Sve još jednom promiješajte pa prebacite u plastičnu posudu s poklopcem i pospremite u zamrzivač na najmanje 6 sati.
Smrznuti sladoled prije posluživanja desetak minuta temperirajte na sobnoj temperaturi, a zatim ga poslužite. -
Za sladoled od čokolade:
U zdjeli za miješanje pomiješajte vrhnje za šlag s okusom čokolade, čokoladu u prahu, instant kavu ako je želite koristiti i malo soli. Sol će naglasiti okus čokolade i ne morate se bojati dodati je u slatka jela. Mikserom izradite sve u čvrsti šlag. Ovako pripremljenom šlagu dodajte polovicu ohlađene baze za sladoled pa sve ručno izmiješajte da se sastojci povežu.
Ovako pripremljenu smjesu prebacite u plastičnu posudu s poklopcem i pospremite u zamrzivač na najmanje 6 sati.
Smrznuti sladoled prije posluživanje temperirajte desetak minuta na sobnoj temperaturi, a zatim ga poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više