Zaljubili smo se u ove sočne i jednostavne kolačiće od mrkve. Uz osvježavajuću kremu od President krem svježeg sira pretvorili smo ih u desert dostojan svakog svečanog stola. 

Sastojci

Za kolačiće
  • 200 g
    brašna
  • 1
    prašak za pecivo
  • 1 žličica
    cimeta
  • 1/2 žličice
    đumbira u prahu
  • 1/2 žličice
    muškatnog oraščića
  • Prstohvat
    soli
  • 2
    jaja
  • 100 g
    smeđeg šećera
  • 120 g
    kokosovog ulja, rastopljenog
  • 3
    srednje mrkve, naribane
Za kremu
  • 300 ml
    Brzo & Fino slatkog vrhnja
  • 3 vrhom pune žlice
    šećera u prahu
  • 1 vrećica
    kremfixa
  • 1 mahuna
    vanilije
  • 250 g
    President krem svježeg sira
  • Malo
    šarenih mrvica za ukrašavanje

  • Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet, đumbir, muškatni oraščić i sol.

  • U drugoj zdjeli tucite mikserom šećer i jaja. Kad se jaja udvostruče i zapjene, dodajte pire od jabuke i kokosovo ulje. Sve još jednom izmiješajte.

  • Dodajte smjesi od jaja mješavinu brašna i naribanu mrkvu pa sve nježno sjedinite žlicom, tek toliko da se sastojci prožmu.

  • Dobivenu smjesu rasporedite u kalup za muffine obložen papirnatim košaricama i u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva pecite 20 minuta.

  • Pečene kolačiće izvadite iz kalupa i potpuno ohladite.

  • Dobro ohlađeno Brzo & Fino slatko vrhnje tucite mikserom dok se ne zapjeni.

  • Dodajte mu šećer u prahu, kremfix i vaniliju te nastavite miksati dok ne dobijete čvrst šlag.

  • Na kraju umiješajte President krem svježi sir mikserom na najmanjoj brzini.

  • Gotovu kremu prebacite u slastičarsku vrećicu i istisnite je na ohlađene kolačiće.

  • Posipajte sve šarenim mrvicama ili ukrasite po želji.

  • Čuvajte ih u hladnjaku do posluživanja.