Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo

Crostini s gorgonzolom i pečenim grožđem

Raspalite pećnicu i u nekoliko jednostavnih koraka pripremite zalogaje savršene za jesenska druženja u zatvorenom. Ovi crostini oduševit će i najvećeg gurmana u društvu!

Sastojci

  • 300 g
    Galbani gorgonzole cremoso
  • 1 manji
    baguette
  • 1 veći
    grozd crvenog grožđa
  • 30 g
    lješnjaka
  • Prstohvat
    soli
  • Nekoliko grančica
    svježeg timjana
  • Malo
    maslinova ulja

  • Grožđe operite, posušite, začinite s malo soli i maslinova ulja i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko pola sata.

  • Gorgonzolu, koju ste pola sata držali na sobnoj temperaturi, izradite pjenjačom ili mikserom u glatki namaz.

  • Na tavici lagano prepecite lješnjake pa kad se malo ohlade, nasjeckajte ih na komadiće.

  • Baguette narežite ukoso, pokapajte maslinovim uljem s obje strane i zapecite u pećnici dok kriške ne dobiju lijepu boju.

  • Kada su svi sastojci spremni, složite crostine – kruh premažite namazom od gorgonzole, dodajte koju bobicu pečenog grožđa, nasjeckane lješnjake pa začinite paprom i listićima timijana.

    Recept: Kužinica