VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Želite li za doručak fine prhke kekse uz čašu mlijeka? Ispecite ove jednostavne i prefine keksiće i osjetite kako se tope u ustima. Ne sadrže jaja, a možete ih ukrasiti i pečatima za kekse.
Sastojci
-
200 g
Dukat maslaca
-
210 g
brašna
-
40 g
gorkog kakaa
-
80 g
smeđeg šećera
-
80 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
malo
soli
-
Dukat maslac narežite na komadiće. Dodajte mu brašno izmiješano s kakaom, šećer, sol i Brzo & Fino vrhnje za kuhanje i umijesite glatko tijesto. Omotajte ga folijom i stavite u hladnjak na oko 1 sat.
-
Pećnicu ugrijte na 180 °C.
-
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na oko pola centimetra. Nemojte da bude pretanko. Ako ćete koristiti pečate za kekse, prvo njih otisnite pa tek onda izrezujte kekse kalupom ili čašom. Kalup ili čašu te pečate obavezno pobrašnite prije upotrebe.
-
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, poslažite kekse i pecite ih oko 10 minuta u ugrijanoj pećnici.
-
Ohladite i poslužite uz čašu Dukat mlijeka.
Recept: Recept: Kruha i...
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više