VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Želite li za doručak fine prhke kekse uz čašu mlijeka? Ispecite ove jednostavne i prefine keksiće i osjetite kako se tope u ustima. Ne sadrže jaja, a možete ih ukrasiti i pečatima za kekse.
Sastojci
-
200 g
Dukat maslaca
-
210 g
brašna
-
40 g
gorkog kakaa
-
80 g
smeđeg šećera
-
80 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
malo
soli
-
Dukat maslac narežite na komadiće. Dodajte mu brašno izmiješano s kakaom, šećer, sol i Brzo & Fino vrhnje za kuhanje i umijesite glatko tijesto. Omotajte ga folijom i stavite u hladnjak na oko 1 sat.
-
Pećnicu ugrijte na 180 °C.
-
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na oko pola centimetra. Nemojte da bude pretanko. Ako ćete koristiti pečate za kekse, prvo njih otisnite pa tek onda izrezujte kekse kalupom ili čašom. Kalup ili čašu te pečate obavezno pobrašnite prije upotrebe.
-
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, poslažite kekse i pecite ih oko 10 minuta u ugrijanoj pećnici.
-
Ohladite i poslužite uz čašu Dukat mlijeka.
Recept: Recept: Kruha i...
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više -
Recept
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Saznaj više