VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Želite li za doručak fine prhke kekse uz čašu mlijeka? Ispecite ove jednostavne i prefine keksiće i osjetite kako se tope u ustima. Ne sadrže jaja, a možete ih ukrasiti i pečatima za kekse.
Sastojci
-
200 g
Dukat maslaca
-
210 g
brašna
-
40 g
gorkog kakaa
-
80 g
smeđeg šećera
-
80 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
malo
soli
-
Dukat maslac narežite na komadiće. Dodajte mu brašno izmiješano s kakaom, šećer, sol i Brzo & Fino vrhnje za kuhanje i umijesite glatko tijesto. Omotajte ga folijom i stavite u hladnjak na oko 1 sat.
-
Pećnicu ugrijte na 180 °C.
-
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na oko pola centimetra. Nemojte da bude pretanko. Ako ćete koristiti pečate za kekse, prvo njih otisnite pa tek onda izrezujte kekse kalupom ili čašom. Kalup ili čašu te pečate obavezno pobrašnite prije upotrebe.
-
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, poslažite kekse i pecite ih oko 10 minuta u ugrijanoj pećnici.
-
Ohladite i poslužite uz čašu Dukat mlijeka.
Recept: Recept: Kruha i...
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više