VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Želite li za doručak fine prhke kekse uz čašu mlijeka? Ispecite ove jednostavne i prefine keksiće i osjetite kako se tope u ustima. Ne sadrže jaja, a možete ih ukrasiti i pečatima za kekse.
Sastojci
-
200 g
Dukat maslaca
-
210 g
brašna
-
40 g
gorkog kakaa
-
80 g
smeđeg šećera
-
80 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
malo
soli
-
Dukat maslac narežite na komadiće. Dodajte mu brašno izmiješano s kakaom, šećer, sol i Brzo & Fino vrhnje za kuhanje i umijesite glatko tijesto. Omotajte ga folijom i stavite u hladnjak na oko 1 sat.
-
Pećnicu ugrijte na 180 °C.
-
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na oko pola centimetra. Nemojte da bude pretanko. Ako ćete koristiti pečate za kekse, prvo njih otisnite pa tek onda izrezujte kekse kalupom ili čašom. Kalup ili čašu te pečate obavezno pobrašnite prije upotrebe.
-
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, poslažite kekse i pecite ih oko 10 minuta u ugrijanoj pećnici.
-
Ohladite i poslužite uz čašu Dukat mlijeka.
Recept: Recept: Kruha i...
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više