VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ljubitelji čokolade neće moći odoljeti ovoj kremastoj torti s Dukatelom. Njen tajni sastojak su naranče koje joj daju svježinu i punoću okusa.
Sastojci
Za podlogu:
-
200 g
čokoladnih integralnih keksa
-
70 g
Dukat maslaca
Za kremu:
-
500 g
Dukatele original
-
100 g
šećera
-
1
naranča, sok i korica
-
2
vrhom pune žlice kakao praha
-
prstohvat
soli
-
3
jaja
Za glazuru:
-
100 g
tamne čokolade
-
100 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
1 žličica
kakao praha za posipanje
-
1
naranča za dekoraciju
-
Za podlogu:
Kekse sameljite u sjeckalici ili ih zdrobite valjkom za tijesto.
-
Dukat maslac otopite.
-
Pomiješajte mljevene kekse i maslac pa dobivenu smjesu utisnite na dno malog kalupa za torte (promjera 20 cm) kojeg ste obložiti papirom za pečenje. Podlogu od keksa poravnajte stražnjom stranom žlice i stavite u hladnjak dok pripremate kremu.
-
Za kremu:
Pomiješajte mliječni namaz Dukatela sa šećerom, koricom i sokom jedne naranče, kakaom i prstohvatom soli. Miješajte sve mikserom na najmanjoj brzini, a kada se sastojci povežu umiješajte jaja, jedno po jedno.
-
Gotovom smjesom prelijte podlogu od keksa.
-
Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C 30 – 35 minuta.
-
Nakon toga isključite pećnicu i ostavite tortu da se u njoj ohladi na sobnu temperaturu, uz otvorena vrata. Pečena torta bit će još uvijek „drhtava“, ali dodatno će se stisnuti hlađenjem. Kada se ohladi u pećnici izvadite je van i stavite u hladnjak da se dodatno ohladi, najbolje preko noći ili najmanje 5 sati.
-
Za glazuru:
Nasjeckajte čokoladu i stavite je u vatrostalnu zdjelu.
-
Brzo & Fino vrhnje za šlag zagrijte do točke vrenja pa njime prelijte čokoladu. Ostavite tako nekoliko minuta kako bi vrhnje otopilo čokoladu. Potom dobro promiješajte kako biste dobili glatku čokoladnu kremu.
-
Kremu ohladite do sobne temperature pa njome prelijte ohlađenu tortu.
-
Tortu prije posluživanja posipajte kakaom u prahu te je ukrasite filetiranom narančom.
Recept: Recept: Andrea Cukrov
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više