VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ljubitelji čokolade neće moći odoljeti ovoj kremastoj torti s Dukatelom. Njen tajni sastojak su naranče koje joj daju svježinu i punoću okusa.
Sastojci
Za podlogu:
-
200 g
čokoladnih integralnih keksa
-
70 g
Dukat maslaca
Za kremu:
-
500 g
Dukatele original
-
100 g
šećera
-
1
naranča, sok i korica
-
2
vrhom pune žlice kakao praha
-
prstohvat
soli
-
3
jaja
Za glazuru:
-
100 g
tamne čokolade
-
100 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
1 žličica
kakao praha za posipanje
-
1
naranča za dekoraciju
-
Za podlogu:
Kekse sameljite u sjeckalici ili ih zdrobite valjkom za tijesto.
-
Dukat maslac otopite.
-
Pomiješajte mljevene kekse i maslac pa dobivenu smjesu utisnite na dno malog kalupa za torte (promjera 20 cm) kojeg ste obložiti papirom za pečenje. Podlogu od keksa poravnajte stražnjom stranom žlice i stavite u hladnjak dok pripremate kremu.
-
Za kremu:
Pomiješajte mliječni namaz Dukatela sa šećerom, koricom i sokom jedne naranče, kakaom i prstohvatom soli. Miješajte sve mikserom na najmanjoj brzini, a kada se sastojci povežu umiješajte jaja, jedno po jedno.
-
Gotovom smjesom prelijte podlogu od keksa.
-
Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C 30 – 35 minuta.
-
Nakon toga isključite pećnicu i ostavite tortu da se u njoj ohladi na sobnu temperaturu, uz otvorena vrata. Pečena torta bit će još uvijek „drhtava“, ali dodatno će se stisnuti hlađenjem. Kada se ohladi u pećnici izvadite je van i stavite u hladnjak da se dodatno ohladi, najbolje preko noći ili najmanje 5 sati.
-
Za glazuru:
Nasjeckajte čokoladu i stavite je u vatrostalnu zdjelu.
-
Brzo & Fino vrhnje za šlag zagrijte do točke vrenja pa njime prelijte čokoladu. Ostavite tako nekoliko minuta kako bi vrhnje otopilo čokoladu. Potom dobro promiješajte kako biste dobili glatku čokoladnu kremu.
-
Kremu ohladite do sobne temperature pa njome prelijte ohlađenu tortu.
-
Tortu prije posluživanja posipajte kakaom u prahu te je ukrasite filetiranom narančom.
Recept: Recept: Andrea Cukrov
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više