Klasični cheesecake transformirali smo u jesensku poslasticu prožetu finim okusom kestena.

Sastojci

Za podlogu
  • 100 g
    digestiv keksa
  • 100 g
    Dukat maslaca, rastopljenog
Za nadjev od sira i kestena
  • 250 g
    sira Galbani ricotta cremosa
  • 250 g
    nezaslađenog kesten-pirea
  • 100 g
    šećera
  • 1
    vanilin šećer
  • 1 žličica
    ruma
  • 2
    jaja
Za premaz od vrhnja
  • 200 g
    Brzo & Fino kiselog vrhnja s 20 % mm
  • 2
    vanilin šećera

  • Za podlogu:
    Kekse sameljite u multipraktiku ili sjeckalici, dodajte im otopljeni maslac pa sve pomiješajte da se sastojci povežu u mrvičastu smjesu.
    Kalup za torte promjera 20 cm obložite papirom za pečenje pa u njega prebacite smjesu od keksa i maslaca.
    Stražnjom stranom žlice utisnite i poravnajte smjesu kako biste dobili ravnu podlogu.
    Kalup s podlogom od keksa stavite u hladnjak dok pripremate nadjev.

  • Za nadjev od sira i kestena:
    U zdjeli pomiješajte ricottu, kesten-pire, šećer, rum i jaja pa sve izradite mikserom u glatku i kremastu smjesu.
    Ovako pripremljenu smjesu prelijte preko podloge od keksa.
    Pecite sve u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva oko 40 minuta ili dok ne postane čvrsto.

  • Za premaz od vrhnja:
    Pjenjačom pomiješajte kiselo vrhnje i vanilin šećer.
    Pažljivo rasporedite ovu smjesu na pečeni cheesecake.
    Vratite sve u pećnicu, smanjite temperaturu na 150 stupnjeva i pecite još 10 minuta.
    Izvadite cheesecake iz pećnice i ostavite ga da se potpuno ohladi prije posluživanja.