VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Cheesecake s ricottom i kestenima
Klasični cheesecake transformirali smo u jesensku poslasticu prožetu finim okusom kestena.
Sastojci
Za podlogu
-
100 g
digestiv keksa
-
100 g
Dukat maslaca, rastopljenog
Za nadjev od sira i kestena
-
250 g
sira Galbani ricotta cremosa
-
250 g
nezaslađenog kesten-pirea
-
100 g
šećera
-
1
vanilin šećer
-
1 žličica
ruma
-
2
jaja
Za premaz od vrhnja
-
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja s 20 % mm
-
2
vanilin šećera
-
Za podlogu:
Kekse sameljite u multipraktiku ili sjeckalici, dodajte im otopljeni maslac pa sve pomiješajte da se sastojci povežu u mrvičastu smjesu.
Kalup za torte promjera 20 cm obložite papirom za pečenje pa u njega prebacite smjesu od keksa i maslaca.
Stražnjom stranom žlice utisnite i poravnajte smjesu kako biste dobili ravnu podlogu.
Kalup s podlogom od keksa stavite u hladnjak dok pripremate nadjev. -
Za nadjev od sira i kestena:
U zdjeli pomiješajte ricottu, kesten-pire, šećer, rum i jaja pa sve izradite mikserom u glatku i kremastu smjesu.
Ovako pripremljenu smjesu prelijte preko podloge od keksa.
Pecite sve u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva oko 40 minuta ili dok ne postane čvrsto. -
Za premaz od vrhnja:
Pjenjačom pomiješajte kiselo vrhnje i vanilin šećer.
Pažljivo rasporedite ovu smjesu na pečeni cheesecake.
Vratite sve u pećnicu, smanjite temperaturu na 150 stupnjeva i pecite još 10 minuta.
Izvadite cheesecake iz pećnice i ostavite ga da se potpuno ohladi prije posluživanja.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više