VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Cheesecake s ricottom i kestenima
Klasični cheesecake transformirali smo u jesensku poslasticu prožetu finim okusom kestena.
Sastojci
Za podlogu
-
100 g
digestiv keksa
-
100 g
Dukat maslaca, rastopljenog
Za nadjev od sira i kestena
-
250 g
sira Galbani ricotta cremosa
-
250 g
nezaslađenog kesten-pirea
-
100 g
šećera
-
1
vanilin šećer
-
1 žličica
ruma
-
2
jaja
Za premaz od vrhnja
-
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja s 20 % mm
-
2
vanilin šećera
-
Za podlogu:
Kekse sameljite u multipraktiku ili sjeckalici, dodajte im otopljeni maslac pa sve pomiješajte da se sastojci povežu u mrvičastu smjesu.
Kalup za torte promjera 20 cm obložite papirom za pečenje pa u njega prebacite smjesu od keksa i maslaca.
Stražnjom stranom žlice utisnite i poravnajte smjesu kako biste dobili ravnu podlogu.
Kalup s podlogom od keksa stavite u hladnjak dok pripremate nadjev. -
Za nadjev od sira i kestena:
U zdjeli pomiješajte ricottu, kesten-pire, šećer, rum i jaja pa sve izradite mikserom u glatku i kremastu smjesu.
Ovako pripremljenu smjesu prelijte preko podloge od keksa.
Pecite sve u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva oko 40 minuta ili dok ne postane čvrsto. -
Za premaz od vrhnja:
Pjenjačom pomiješajte kiselo vrhnje i vanilin šećer.
Pažljivo rasporedite ovu smjesu na pečeni cheesecake.
Vratite sve u pećnicu, smanjite temperaturu na 150 stupnjeva i pecite još 10 minuta.
Izvadite cheesecake iz pećnice i ostavite ga da se potpuno ohladi prije posluživanja.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više