VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Cheeseburger s trapistom i hrskavom pancetom
Dvostruka doza burgera u mekanom pecivu sa salatom i hrskavom pancetom idealna je kombinacija. Ako joj dodamo i dobru količinu Sirela Trapista ekstra, dobit ćemo sočne i aromatične cheeseburgere – pravu vikend gozbu.
Sastojci
Za burgere
-
700 g
mljevene junetine
-
1 žličica
soli
-
200 g
Sirela Trapista extra, tanko narezanog
-
4
hambi peciva
Za umak
-
2 žlice
majoneze
-
2 žlice
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
1 žlica
limunova soka
-
1/2 žličice
češnjaka u granulama
-
1/2 žličice
soli
Dodaci
-
2
rajčice, narezane na tanke kriške
-
4 lista
zelene salate
-
100 g
tanko rezane pancete
-
Za burgere:
Mljeveno meso posolite pa lagano promiješajte.
Razdijelite ga na 8 jednakih dijelova pa svaki oblikujte u malu pljeskavicu.
Grill-tavu dobro zagrijte, premažite s malo maslinova ulja pa pecite pljeskavice oko 3 minute sa svake strane.
Pred kraj pečenja na svaku stavite krišku sira i kratko još pecite da se sir rastopi.
Izvadite pljeskavice na dasku i ostavite ih nekoliko minuta.
Na tavi na kojoj su pekli burgeri lagano prepecite prerezana hambi peciva. -
Za umak:
U zdjelici pomiješajte majonezu, vrhnje, limunov sok, češnjak i sol. -
Za hrskavu pancetu:
Tanko narezanu pancetu složite u jednom sloju na tavu pa je lagano zagrijavajte dok ne postane hrskava. -
Slaganje burgera:
Donju polovicu svakog peciva premažite umakom od majoneze i vrhnja.
Dodajte po list zelene salate i nekoliko kriški rajčica.
Na rajčice stavljajte po dvije pljeskavice sa sirom.
Dovršite sve s dvije trakice hrskave pancete, poklopite gornjom polovicom peciva i odmah poslužite.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Galette sa sezonskim voćem
Saznaj više -
Recept
Marinirana mini mozzarella
Blagi okus mozzarelle nadogradili smo začinima i dobili fini snack koji se može jesti sam ili kao dodatak salatama i sirnim platama.
Saznaj više -
Recept
Semifreddo s vrhnjem i malinama
Semifreddo je ledeni desert, nešto između sladoleda i moussea. Otud mu i ime, koje u prijevodu znači polusmrznuto. Ovaj desert tradicionalno se priprema s jajima, ali za još jednostavniju i bržu verziju pripremili smo ga samo s kremastim Brzo & Fino vrhnjima uz dodatak malina.
Saznaj više -
Recept
Kolač od Zagrebačkog sira bez laktoze i trešanja
Ovaj jednostavni kolač s trešnjama nevjerojatno je pjenast, lagan i ukusan. Radi se od President Zagrebačkog sira bez laktoze, potpuno je bez brašna, a zaslađen je s tek malo kokosovog šećera, pa se njime mogu počastiti i oni kojima određene namirnice inače smetaju.
Saznaj više