Dvostruka doza burgera u mekanom pecivu sa salatom i hrskavom pancetom idealna je kombinacija. Ako joj dodamo i dobru količinu Sirela Trapista ekstra, dobit ćemo sočne i aromatične cheeseburgere – pravu vikend gozbu.

Sastojci

Za burgere
  • 700 g
    mljevene junetine
  • 1 žličica
    soli
  • 200 g
    Sirela Trapista extra, tanko narezanog
  • 4
    hambi peciva
Za umak
  • 2 žlice
    majoneze
  • 2 žlice
    Brzo & Fino kiselog vrhnja
  • 1 žlica
    limunova soka
  • 1/2 žličice
    češnjaka u granulama
  • 1/2 žličice
    soli
Dodaci
  • 2
    rajčice, narezane na tanke kriške
  • 4 lista
    zelene salate
  • 100 g
    tanko rezane pancete

  • Za burgere:
    Mljeveno meso posolite pa lagano promiješajte.
    Razdijelite ga na 8 jednakih dijelova pa svaki oblikujte u malu pljeskavicu.
    Grill-tavu dobro zagrijte, premažite s malo maslinova ulja pa pecite pljeskavice oko 3 minute sa svake strane.
    Pred kraj pečenja na svaku stavite krišku sira i kratko još pecite da se sir rastopi.
    Izvadite pljeskavice na dasku i ostavite ih nekoliko minuta.
    Na tavi na kojoj su pekli burgeri lagano prepecite prerezana hambi peciva.

  • Za umak:
    U zdjelici pomiješajte majonezu, vrhnje, limunov sok, češnjak i sol.

  • Za hrskavu pancetu:
    Tanko narezanu pancetu složite u jednom sloju na tavu pa je lagano zagrijavajte dok ne postane hrskava.

  • Slaganje burgera:
    Donju polovicu svakog peciva premažite umakom od majoneze i vrhnja.
    Dodajte po list zelene salate i nekoliko kriški rajčica.
    Na rajčice stavljajte po dvije pljeskavice sa sirom.
    Dovršite sve s dvije trakice hrskave pancete, poklopite gornjom polovicom peciva i odmah poslužite.