VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo, Glavno jelo
Cezarova salata s piletinom i Bjelovarskim slanim sirom
Cezarova salata popularna je u cijelom svijetu, a jedna je od najomiljenijih salata u Americi. Salatu je 1924. osmislio Caesar Cardini, po kojem i nosi naziv, a od tada su nastale brojne varijacije na originalni recept. Dodamo li salati piletinu, ona nam može poslužiti kao samostalni obrok, posebno za vrućih, ljetnih dana, a dodatak Bjelovarskog slanog sira posebne, bogate arome ovu salatu čini još zanimljivijom
Sastojci
-
350g
pilećih prsa (file)
-
po želji
sol
-
po želji
papar
-
prstohvat
mljevene dimljene paprike
-
2 žlice
svježe ribanog Ribanca
-
1 veća glavica
zelene salate ili mješavina kristalke, puterice, iceberg salate...
-
2 šake
starijeg kruha izrezanog na kockice
-
50g
dimljene slanine
-
2
slana inčuna
-
2 češnja
češnjaka
-
2 žlice
majoneze
-
1 žlica
Dijon senfa
-
1 čimun
sok cijelog limuna
-
1 žlica
vinskog octa
-
3 žlice
maslinovog ulja
-
po želji
svježe mljevenog papra
-
150g
Bjelovarskog slanog sira
KULINARSKI SAVJET: Kako bi se sastojci salate što bolje međusobno stopili, salatu poslužite u širokim zdjelicama te na kraju pospite s još malo Ribanca!
-
Pileća prsa razrežite, posolite i popaprite. U tavi zagrijte malo ulja pa kratko pržite prsa dok ne dobiju boju s jedne i druge strane. Izvadite meso na tanjur, pospite s malo mljevene dimljene paprike i žlicom Ribanca pa vratite u tavu i još kratko pržite s obje strane. Meso izvadite iz tave, ostavite da se malo ohladi pa izrežite u trakice.
-
Slaninu narežite na male komadiće i ispržite da postane hrskava.
-
U istoj tavi prepržite narezani kruh.
-
Pripremite preljev – pomiješajte majonezu i senf, dodajte limunov sok i polako dodajte ulje. Sve dobro miješajte pjenjačom (možete sve sastojke za preljev pomiješati u multipraktiku) pa dodajte protisnuti češnjak, inćune koje ste na dasci nožem izradili u pastu, vinski ocat i žlicu Ribanca. Dodajte svježe mljeveni papar i po potrebi malo vode. Sa solju pažljivo, dodajte samo po potrebi jer su inćuni, slanina i sir dovoljno slani.
-
Salatu operite i stavite u zdjelu, dodajte kockice kruha (krutone) i preljev. Sve lagano pomiješajte pa dodajte slaninu, piletinu i Bjelovarski slani sir narezan na kockice.
Recept: COOKam i guštam
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više