VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo, Glavno jelo
Cezarova salata s piletinom i Bjelovarskim slanim sirom
Cezarova salata popularna je u cijelom svijetu, a jedna je od najomiljenijih salata u Americi. Salatu je 1924. osmislio Caesar Cardini, po kojem i nosi naziv, a od tada su nastale brojne varijacije na originalni recept. Dodamo li salati piletinu, ona nam može poslužiti kao samostalni obrok, posebno za vrućih, ljetnih dana, a dodatak Bjelovarskog slanog sira posebne, bogate arome ovu salatu čini još zanimljivijom
Sastojci
-
350g
pilećih prsa (file)
-
po želji
sol
-
po želji
papar
-
prstohvat
mljevene dimljene paprike
-
2 žlice
svježe ribanog Ribanca
-
1 veća glavica
zelene salate ili mješavina kristalke, puterice, iceberg salate...
-
2 šake
starijeg kruha izrezanog na kockice
-
50g
dimljene slanine
-
2
slana inčuna
-
2 češnja
češnjaka
-
2 žlice
majoneze
-
1 žlica
Dijon senfa
-
1 čimun
sok cijelog limuna
-
1 žlica
vinskog octa
-
3 žlice
maslinovog ulja
-
po želji
svježe mljevenog papra
-
150g
Bjelovarskog slanog sira
KULINARSKI SAVJET: Kako bi se sastojci salate što bolje međusobno stopili, salatu poslužite u širokim zdjelicama te na kraju pospite s još malo Ribanca!
-
Pileća prsa razrežite, posolite i popaprite. U tavi zagrijte malo ulja pa kratko pržite prsa dok ne dobiju boju s jedne i druge strane. Izvadite meso na tanjur, pospite s malo mljevene dimljene paprike i žlicom Ribanca pa vratite u tavu i još kratko pržite s obje strane. Meso izvadite iz tave, ostavite da se malo ohladi pa izrežite u trakice.
-
Slaninu narežite na male komadiće i ispržite da postane hrskava.
-
U istoj tavi prepržite narezani kruh.
-
Pripremite preljev – pomiješajte majonezu i senf, dodajte limunov sok i polako dodajte ulje. Sve dobro miješajte pjenjačom (možete sve sastojke za preljev pomiješati u multipraktiku) pa dodajte protisnuti češnjak, inćune koje ste na dasci nožem izradili u pastu, vinski ocat i žlicu Ribanca. Dodajte svježe mljeveni papar i po potrebi malo vode. Sa solju pažljivo, dodajte samo po potrebi jer su inćuni, slanina i sir dovoljno slani.
-
Salatu operite i stavite u zdjelu, dodajte kockice kruha (krutone) i preljev. Sve lagano pomiješajte pa dodajte slaninu, piletinu i Bjelovarski slani sir narezan na kockice.
Recept: COOKam i guštam
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više