VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo, Glavno jelo
Cezarova salata s piletinom i Bjelovarskim slanim sirom
Cezarova salata popularna je u cijelom svijetu, a jedna je od najomiljenijih salata u Americi. Salatu je 1924. osmislio Caesar Cardini, po kojem i nosi naziv, a od tada su nastale brojne varijacije na originalni recept. Dodamo li salati piletinu, ona nam može poslužiti kao samostalni obrok, posebno za vrućih, ljetnih dana, a dodatak Bjelovarskog slanog sira posebne, bogate arome ovu salatu čini još zanimljivijom
Sastojci
-
350g
pilećih prsa (file)
-
po želji
sol
-
po želji
papar
-
prstohvat
mljevene dimljene paprike
-
2 žlice
svježe ribanog Ribanca
-
1 veća glavica
zelene salate ili mješavina kristalke, puterice, iceberg salate...
-
2 šake
starijeg kruha izrezanog na kockice
-
50g
dimljene slanine
-
2
slana inčuna
-
2 češnja
češnjaka
-
2 žlice
majoneze
-
1 žlica
Dijon senfa
-
1 čimun
sok cijelog limuna
-
1 žlica
vinskog octa
-
3 žlice
maslinovog ulja
-
po želji
svježe mljevenog papra
-
150g
Bjelovarskog slanog sira
KULINARSKI SAVJET: Kako bi se sastojci salate što bolje međusobno stopili, salatu poslužite u širokim zdjelicama te na kraju pospite s još malo Ribanca!
-
Pileća prsa razrežite, posolite i popaprite. U tavi zagrijte malo ulja pa kratko pržite prsa dok ne dobiju boju s jedne i druge strane. Izvadite meso na tanjur, pospite s malo mljevene dimljene paprike i žlicom Ribanca pa vratite u tavu i još kratko pržite s obje strane. Meso izvadite iz tave, ostavite da se malo ohladi pa izrežite u trakice.
-
Slaninu narežite na male komadiće i ispržite da postane hrskava.
-
U istoj tavi prepržite narezani kruh.
-
Pripremite preljev – pomiješajte majonezu i senf, dodajte limunov sok i polako dodajte ulje. Sve dobro miješajte pjenjačom (možete sve sastojke za preljev pomiješati u multipraktiku) pa dodajte protisnuti češnjak, inćune koje ste na dasci nožem izradili u pastu, vinski ocat i žlicu Ribanca. Dodajte svježe mljeveni papar i po potrebi malo vode. Sa solju pažljivo, dodajte samo po potrebi jer su inćuni, slanina i sir dovoljno slani.
-
Salatu operite i stavite u zdjelu, dodajte kockice kruha (krutone) i preljev. Sve lagano pomiješajte pa dodajte slaninu, piletinu i Bjelovarski slani sir narezan na kockice.
Recept: COOKam i guštam
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kolač od rogača s kiselim vrhnjem
Ovaj jednostavni kolač je sve samo ne običan, njegova osnova je rogač – pomalo zaboravljena mediteranska biljka koja mu daje posebnu aromu. Rogač u receptu potpuno zamjenjuje brašno, pa je ova slastica prikladna i za one koji ne konzumiraju gluten.
Saznaj više -
Recept
Torta pasqualina s ricottom, špinatom i jajima
Torta pasqualina je talijanska slana pita koja se tradicionalno priprema za Uskrs. Hrskavo tijesto nadjeveno je špinatom, ricottom i jajima.
Saznaj više
Iako zahtijeva malo više vremena, iznimno je ukusna i atraktivna, što je čini prekrasnim dodatkom na blagdanskom stolu. -
Recept
Francuska pita od luka
Ova naizgled skromna pita iznenadit će vas svojim osebujnim okusom. Klasična je to francuska pita s lukom u glavnoj ulozi, koji je laganim pirjanjem na maslacu pretvoren u aromatičan i ukusan nadjev.
Saznaj više -
Recept
Polpete od tune i posnog sira
Ove ukusne polpetice prave su proteinske bombice! Dodajte im prilog po želji i uživajte u cjelovitom obroku.
Saznaj više