Recept - Glavno jelo

Burger s cheese steakom

President sir za grill odlična je zamjena za meso u raznim jelima, pa tako i burgerima! Bogat je bjelančevinama, iznimno ukusan i brzo se priprema. U ovim šarenim i ukusnim sendvičima kombinirali smo ga s puno povrća i dva fina umaka na bazi vrhnja.

Sastojci

Za burgere
  • 180 g
    President sira za grill original
  • 180 g
    President sira za grill u marinadi
  • 4
    hambi peciva
  • 4 - 5
    malih rajčica, narezanih
  • 1
    krastavac, narezan na ploške
  • 1
    paprika, narezana na trakice
Za umak od vrhnja
  • 2 žlice
    Brzo & Fino kiselog vrhnja
  • 2 žlice
    majoneze
  • 1
    limun - ribana korica
  • Prstohvat
    soli
Za pikantni umak
  • 2 žlice
    Brzo & Fino kiselog vrhnja
  • 2 žlice
    majoneze
  • 1 žlica
    srirache ili nekog drugog ljutog umaka
  • Prstohvat
    soli
Za karameliziranu ljutiku
  • 1
    ljutika
  • 1žlica
    Dukat maslca
  • 1 žlica
    maslinova ulja
  • Prstohvat
    soli
  • 1/2 žličice
    majčine dušice

  • Za karameliziranu ljutiku:
    Ljutiku ogulite i narežite na tanke prutiće.
    Na tavi rastopite maslac i maslinovo ulje, smanjite vatru pa dodajte narezanu ljutiku.
    Malo posolite, dodajte majčinu dušicu pa sve pržite neprestano miješajući dok se ljutika ne karamelizira.

  • Za umak od vrhnja:
    U zdjelici pomiješajte kiselo vrhnje, majonezu, koricu limuna i sol. Dobro sve umutite kako biste dobili glatki umak.

  • Za sriracha umak:
    U zdjelici pomiješajte kiselo vrhnje, majonezu, srirachu i sol. Dobro sve umutite kako biste dobili glatki umak.

  • Za burgere:
    Zagrijte grill-tavu pa na njoj ispecite President sir za grill. Sir pecite na umjerenoj vatri oko 3 minute sa svake strane.
    Pečeni sir izvadite iz tave i odložite ga na dasku da malo odmori.
    Hambi peciva prerežite na pola.
    Donje polovice peciva premažite umakom po želji – pikantnim ili od vrhnja.
    Na umak stavite nekoliko listova mladog špinata pa na to pečeni sir.
    Sir premažite s još malo umaka pa dodajte i narezane rajčice, krastavce i paprike.
    Na kraju dodajte i karameliziranu ljutiku, poklopite sve gornjom polovicom peciva i odmah poslužite.