VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Baskijska torta od sira
Za razliku od poznatije njujorške, ova španjolska torta nema karakterističnu podlogu od mljevenih keksa i peče se na visokoj temperaturi. Upravo tome duguje svoj karakteristični izgled – karameliziranu vanjštinu i laganu, kremastu unutrašnjost.
Sastojci
-
500 g
President krem svježeg sira
-
170 g
šećera
-
1 žličica
ekstrakta vanilije
-
Prstohvat
soli
-
3
jaja
-
200 g
Brzo & Fino domaćeg kiselog vrhnja
-
25 g
gustina
-
U zdjeli miksera pomiješajte President krem svježi sir, šećer, ekstrakt vanilije i prstohvat soli.
-
Miješajte mikserom na najvećoj brzini dok sve ne postane kremasto i prozračno, oko 2 minute.
-
Zatim umiješajte jedno po jedno jaje i nakon svakog dodavanja dobro sve izmiješajte kako bi se svako jaje potpuno sjedinilo sa sirom.
-
Kada umiješate jaja, dodajte kiselo vrhnje, još malo miješajte, a zatim smanjite brzinu miksera na najmanju i malo po malo, žličicu po žličicu, umiješajte gustin.
-
Kalup za tortu promjera 20 cm potpuno obložite papirom za pečenje pa u njega prebacite smjesu od sira i jaja.
-
Udarite napunjenim kalupom nekoliko puta o radnu plohu kako biste se riješili mogućih mjehurića zraka u smjesi.
-
Zatim stavite kalup u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 50 minuta.
-
Pečenu tortu izvadite iz pećnice i ostavite da se prije posluživanja ohladi barem do sobne temperature.
-
Po želji servirajte uz ukuhano šumsko, ili neko svježe, voće.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više