Za razliku od poznatije njujorške, ova španjolska torta nema karakterističnu podlogu od mljevenih keksa i peče se na visokoj temperaturi. Upravo tome duguje svoj karakteristični izgled – karameliziranu vanjštinu i laganu, kremastu unutrašnjost.

Sastojci

  • 500 g
    President krem svježeg sira
  • 170 g
    šećera
  • 1 žličica
    ekstrakta vanilije
  • Prstohvat
    soli
  • 3
    jaja
  • 200 g
    Brzo & Fino domaćeg kiselog vrhnja
  • 25 g
    gustina

  • U zdjeli miksera pomiješajte President krem svježi sir, šećer, ekstrakt vanilije i prstohvat soli.

  • Miješajte mikserom na najvećoj brzini dok sve ne postane kremasto i prozračno, oko 2 minute.

  • Zatim umiješajte jedno po jedno jaje i nakon svakog dodavanja dobro sve izmiješajte kako bi se svako jaje potpuno sjedinilo sa sirom.

  • Kada umiješate jaja, dodajte kiselo vrhnje, još malo miješajte, a zatim smanjite brzinu miksera na najmanju i malo po malo, žličicu po žličicu, umiješajte gustin.

  • Kalup za tortu promjera 20 cm potpuno obložite papirom za pečenje pa u njega prebacite smjesu od sira i jaja.

  • Udarite napunjenim kalupom nekoliko puta o radnu plohu kako biste se riješili mogućih mjehurića zraka u smjesi.

  • Zatim stavite kalup u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 50 minuta.

  • Pečenu tortu izvadite iz pećnice i ostavite da se prije posluživanja ohladi barem do sobne temperature.

  • Po želji servirajte uz ukuhano šumsko, ili neko svježe, voće.