VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Baklava s pistacijama i kremom od Dukatos special jogurta
Omiljena baklava dobila je novo ruho od pistacija i badema. Dodali smo joj i osvježavajuću kremu od Dukatos special i tako je pretvorili u neodoljivi proljetni desert.
Sastojci
Za sirup:
-
300 g
šećera
-
100 g
meda
-
300 ml
vode
-
1 žličica
sušenih cvjetova naranče
-
1-2
klinčića
-
1 štapić
cimeta
-
1
limun, narezan na kolutiće
Za baklavu
-
150 g
neslanih pistacija, očišćenih
-
100 g
badema
-
1 žličica
cimeta
-
300 g
vučenih kora
-
100 g
maslaca, rastopljenog
Za kremu:
-
1
Dukatos special kozji bio jogurt
-
2 žlice
šećera u prahu
-
1 mahuna
vanilije, ostrugana
-
Malo
sjeckanih pistacija
-
Za sirup:
U loncu debljeg dna pomiješajte šećer, med, vodu, cvjetove naranče, klinčiće i cimet. Kuhajte sve na umjerenoj vatri dok ne zakuha. Smanjite vatru i kuhajte još 15 minuta.
Maknite s vatre, dodajte narezani limun i ostavite da se ohladi. -
Za baklavu:
Bademe i pistacije pomiješajte s cimetom i sameljite u sjeckalici.
Pravokutni kalup za kolače približnog promjera 18x30 premažite s malo rastopljenog maslaca.
Prepolovite dvije vučene kore. Prvu polovicu stavite na dno kalupa, premažite s još maslaca pa na nju položite drugu polovicu. Ponovite postupak s preostala dva komada kora.
Na kore rasporedite polovicu mljevenih pistacija i badema.
Zatim ponovite postupak slaganja kora. Opet prepolovite dvije kore tako da dobijete četiri komada. Svaki premažite maslacem i slažite jedan na drugi.
Rasporedite preostale mljevene pistacije i bademe i završite sa slojem kora.
Oštrim nožem narežite baklavu na rombove, prelijte sve preostalim maslacem i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, 30 – 35 minuta.
Ako gornja kora počne previše tamnjeti, prekrijte je listom papira za pečenje.
Pečenu baklavu izvadite iz pećnice, prelijte je pripremljenim sirup.
Prekrijte sve listom papira za pečenje i ostavite da se potpuno ohladi. -
Za kremu:
U zdjeli nježno pomiješajte jogurt, šećer u prahu i vaniliju.
Ostavite u hladnjaku da se malo stisne.
Poslužite uz baklavu i sjeckane pistacije.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više