VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Baklava s pistacijama i kremom od Dukatos special jogurta
Omiljena baklava dobila je novo ruho od pistacija i badema. Dodali smo joj i osvježavajuću kremu od Dukatos special i tako je pretvorili u neodoljivi proljetni desert.
Sastojci
Za sirup:
-
300 g
šećera
-
100 g
meda
-
300 ml
vode
-
1 žličica
sušenih cvjetova naranče
-
1-2
klinčića
-
1 štapić
cimeta
-
1
limun, narezan na kolutiće
Za baklavu
-
150 g
neslanih pistacija, očišćenih
-
100 g
badema
-
1 žličica
cimeta
-
300 g
vučenih kora
-
100 g
maslaca, rastopljenog
Za kremu:
-
1
Dukatos special kozji bio jogurt
-
2 žlice
šećera u prahu
-
1 mahuna
vanilije, ostrugana
-
Malo
sjeckanih pistacija
-
Za sirup:
U loncu debljeg dna pomiješajte šećer, med, vodu, cvjetove naranče, klinčiće i cimet. Kuhajte sve na umjerenoj vatri dok ne zakuha. Smanjite vatru i kuhajte još 15 minuta.
Maknite s vatre, dodajte narezani limun i ostavite da se ohladi. -
Za baklavu:
Bademe i pistacije pomiješajte s cimetom i sameljite u sjeckalici.
Pravokutni kalup za kolače približnog promjera 18x30 premažite s malo rastopljenog maslaca.
Prepolovite dvije vučene kore. Prvu polovicu stavite na dno kalupa, premažite s još maslaca pa na nju položite drugu polovicu. Ponovite postupak s preostala dva komada kora.
Na kore rasporedite polovicu mljevenih pistacija i badema.
Zatim ponovite postupak slaganja kora. Opet prepolovite dvije kore tako da dobijete četiri komada. Svaki premažite maslacem i slažite jedan na drugi.
Rasporedite preostale mljevene pistacije i bademe i završite sa slojem kora.
Oštrim nožem narežite baklavu na rombove, prelijte sve preostalim maslacem i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, 30 – 35 minuta.
Ako gornja kora počne previše tamnjeti, prekrijte je listom papira za pečenje.
Pečenu baklavu izvadite iz pećnice, prelijte je pripremljenim sirup.
Prekrijte sve listom papira za pečenje i ostavite da se potpuno ohladi. -
Za kremu:
U zdjeli nježno pomiješajte jogurt, šećer u prahu i vaniliju.
Ostavite u hladnjaku da se malo stisne.
Poslužite uz baklavu i sjeckane pistacije.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više