VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Selekciji finih sireva poput Pašnjaka, Malog gorskog i President brieja pridružite tapenadu od zelenih maslina i džem od brusnica te ispecite aromatičnu focacciu koja će dodatno upotpuniti svako druženje za stolom.
Sastojci
Za tijesto:
-
300 g
manitoba brašna
-
oko 240 ml
make vode
-
1 vrećica
suhog kvasca
-
1 žličica
soli
-
malo
maslinovog ulja
Za nadjev:
-
10-15
crnih maslina
-
10-15
cherry rajčica
-
par grančica
svježeg timijana ili ružmarina
-
malo
cvijeta soli ili krupne morske sol
-
malo
maslinovog ulja
Za platu:
-
Pašnjak
-
Mali gorski
-
President brie
Dodatno:
-
Namaz od zelenih maslina
-
Džem od brusnica
-
U manju zdjelicu stavite suhi kvasac, dodajte žličicu šećera i žličicu brašna pa zalijte s malo mlakog Dukat mlijeka i ostavite na toplom da se kvasac diže.
-
Umijesite tijesto: u dublju zdjelu prosijte brašno, dodajte mu sol pa sve dobro izmiješajte. Dodajte uzdigli kvasac i mlaku vodu pa vilicom umijesite tijesto. Zbog visokog postotka hidratacije, tijesto će biti ljepljivo i nećete ga moći mijesiti klasičnom metodom, odnosno dodavanjem brašna, već pomoću maslinova ulja.
-
Nauljite dobro radnu površinu maslinovim uljem pa nauljite ruke. Istresite tijesto pa ga nauljenim rukama razvlačite i preklapajte dok ne postignete elastičnu teksturu. Nauljite zdjelu, prebacite u nju tijesto, prekrijte čistom krpom i pustite da se tijesto diže 60 minuta, odnosno dok se ne udvostruči.
-
Nauljite posudu za pečenje (promjera 30 cm), prebacite u nju tijesto pa ga nauljenim rukama razvucite do rubova posude. U tijesto utisnite crne masline i cherry rajčice koje ste prerezali po pola. Utisnite i timijan ili ružmarin, pokapajte obilato maslinovim uljem i na kraju posipajte cvijetom soli ili krupnom morskom solju. Ostavite da se diže još 15-20 minuta.
-
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 °C i pecite 15-20 minuta. Poslužite toplo, uz selekciju narezanih sireva, poput Pašnjaka, Malog gorskog i President brieja te tapenadu od zelenih maslina i džem od brusnica.
Recept: O slanom i slatkom
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više