VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Selekciji finih sireva poput Pašnjaka, Malog gorskog i President brieja pridružite tapenadu od zelenih maslina i džem od brusnica te ispecite aromatičnu focacciu koja će dodatno upotpuniti svako druženje za stolom.
Sastojci
Za tijesto:
-
300 g
manitoba brašna
-
oko 240 ml
make vode
-
1 vrećica
suhog kvasca
-
1 žličica
soli
-
malo
maslinovog ulja
Za nadjev:
-
10-15
crnih maslina
-
10-15
cherry rajčica
-
par grančica
svježeg timijana ili ružmarina
-
malo
cvijeta soli ili krupne morske sol
-
malo
maslinovog ulja
Za platu:
-
Pašnjak
-
Mali gorski
-
President brie
Dodatno:
-
Namaz od zelenih maslina
-
Džem od brusnica
-
U manju zdjelicu stavite suhi kvasac, dodajte žličicu šećera i žličicu brašna pa zalijte s malo mlakog Dukat mlijeka i ostavite na toplom da se kvasac diže.
-
Umijesite tijesto: u dublju zdjelu prosijte brašno, dodajte mu sol pa sve dobro izmiješajte. Dodajte uzdigli kvasac i mlaku vodu pa vilicom umijesite tijesto. Zbog visokog postotka hidratacije, tijesto će biti ljepljivo i nećete ga moći mijesiti klasičnom metodom, odnosno dodavanjem brašna, već pomoću maslinova ulja.
-
Nauljite dobro radnu površinu maslinovim uljem pa nauljite ruke. Istresite tijesto pa ga nauljenim rukama razvlačite i preklapajte dok ne postignete elastičnu teksturu. Nauljite zdjelu, prebacite u nju tijesto, prekrijte čistom krpom i pustite da se tijesto diže 60 minuta, odnosno dok se ne udvostruči.
-
Nauljite posudu za pečenje (promjera 30 cm), prebacite u nju tijesto pa ga nauljenim rukama razvucite do rubova posude. U tijesto utisnite crne masline i cherry rajčice koje ste prerezali po pola. Utisnite i timijan ili ružmarin, pokapajte obilato maslinovim uljem i na kraju posipajte cvijetom soli ili krupnom morskom solju. Ostavite da se diže još 15-20 minuta.
-
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 °C i pecite 15-20 minuta. Poslužite toplo, uz selekciju narezanih sireva, poput Pašnjaka, Malog gorskog i President brieja te tapenadu od zelenih maslina i džem od brusnica.
Recept: O slanom i slatkom
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kruščići od trapista iz kalupa za muffine
Aromatični i prozračni kruščići od sira koje ćete obožavati. Za njihovu pripremu potrebno je izdvojiti tek dvadesetak minuta i nekoliko osnovnih namirnica, a jedini pravi izazov u ovom receptu je odoljeti im i ne pojesti više od jednog!
Saznaj više -
Recept
Mesne okruglice punjene mozzarellom
Saznaj više -
Recept
Domaće čokoladne praline
Ljubav se može pokazati na mnogo načina, a jedan od najslađih su srcolike čokoladne praline. Uz malo truda i samo pet osnovnih sastojka možete ih i sami napraviti pa razveseliti voljenu osobu.
Saznaj više -
Recept
Tarte soleile s pestom i camembertom
Grickalica i umak u jednom jelu – brzom i jednostavnom, a dojmljivom tartu u kojem će uživati svi gurmani!
Saznaj više