VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Selekciji finih sireva poput Pašnjaka, Malog gorskog i President brieja pridružite tapenadu od zelenih maslina i džem od brusnica te ispecite aromatičnu focacciu koja će dodatno upotpuniti svako druženje za stolom.
Sastojci
Za tijesto:
-
300 g
manitoba brašna
-
oko 240 ml
make vode
-
1 vrećica
suhog kvasca
-
1 žličica
soli
-
malo
maslinovog ulja
Za nadjev:
-
10-15
crnih maslina
-
10-15
cherry rajčica
-
par grančica
svježeg timijana ili ružmarina
-
malo
cvijeta soli ili krupne morske sol
-
malo
maslinovog ulja
Za platu:
-
Pašnjak
-
Mali gorski
-
President brie
Dodatno:
-
Namaz od zelenih maslina
-
Džem od brusnica
-
U manju zdjelicu stavite suhi kvasac, dodajte žličicu šećera i žličicu brašna pa zalijte s malo mlakog Dukat mlijeka i ostavite na toplom da se kvasac diže.
-
Umijesite tijesto: u dublju zdjelu prosijte brašno, dodajte mu sol pa sve dobro izmiješajte. Dodajte uzdigli kvasac i mlaku vodu pa vilicom umijesite tijesto. Zbog visokog postotka hidratacije, tijesto će biti ljepljivo i nećete ga moći mijesiti klasičnom metodom, odnosno dodavanjem brašna, već pomoću maslinova ulja.
-
Nauljite dobro radnu površinu maslinovim uljem pa nauljite ruke. Istresite tijesto pa ga nauljenim rukama razvlačite i preklapajte dok ne postignete elastičnu teksturu. Nauljite zdjelu, prebacite u nju tijesto, prekrijte čistom krpom i pustite da se tijesto diže 60 minuta, odnosno dok se ne udvostruči.
-
Nauljite posudu za pečenje (promjera 30 cm), prebacite u nju tijesto pa ga nauljenim rukama razvucite do rubova posude. U tijesto utisnite crne masline i cherry rajčice koje ste prerezali po pola. Utisnite i timijan ili ružmarin, pokapajte obilato maslinovim uljem i na kraju posipajte cvijetom soli ili krupnom morskom solju. Ostavite da se diže još 15-20 minuta.
-
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 °C i pecite 15-20 minuta. Poslužite toplo, uz selekciju narezanih sireva, poput Pašnjaka, Malog gorskog i President brieja te tapenadu od zelenih maslina i džem od brusnica.
Recept: O slanom i slatkom
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više