VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Selekciji finih sireva poput Pašnjaka, Malog gorskog i President brieja pridružite tapenadu od zelenih maslina i džem od brusnica te ispecite aromatičnu focacciu koja će dodatno upotpuniti svako druženje za stolom.
Sastojci
Za tijesto:
-
300 g
manitoba brašna
-
oko 240 ml
make vode
-
1 vrećica
suhog kvasca
-
1 žličica
soli
-
malo
maslinovog ulja
Za nadjev:
-
10-15
crnih maslina
-
10-15
cherry rajčica
-
par grančica
svježeg timijana ili ružmarina
-
malo
cvijeta soli ili krupne morske sol
-
malo
maslinovog ulja
Za platu:
-
Pašnjak
-
Mali gorski
-
President brie
Dodatno:
-
Namaz od zelenih maslina
-
Džem od brusnica
-
U manju zdjelicu stavite suhi kvasac, dodajte žličicu šećera i žličicu brašna pa zalijte s malo mlakog Dukat mlijeka i ostavite na toplom da se kvasac diže.
-
Umijesite tijesto: u dublju zdjelu prosijte brašno, dodajte mu sol pa sve dobro izmiješajte. Dodajte uzdigli kvasac i mlaku vodu pa vilicom umijesite tijesto. Zbog visokog postotka hidratacije, tijesto će biti ljepljivo i nećete ga moći mijesiti klasičnom metodom, odnosno dodavanjem brašna, već pomoću maslinova ulja.
-
Nauljite dobro radnu površinu maslinovim uljem pa nauljite ruke. Istresite tijesto pa ga nauljenim rukama razvlačite i preklapajte dok ne postignete elastičnu teksturu. Nauljite zdjelu, prebacite u nju tijesto, prekrijte čistom krpom i pustite da se tijesto diže 60 minuta, odnosno dok se ne udvostruči.
-
Nauljite posudu za pečenje (promjera 30 cm), prebacite u nju tijesto pa ga nauljenim rukama razvucite do rubova posude. U tijesto utisnite crne masline i cherry rajčice koje ste prerezali po pola. Utisnite i timijan ili ružmarin, pokapajte obilato maslinovim uljem i na kraju posipajte cvijetom soli ili krupnom morskom solju. Ostavite da se diže još 15-20 minuta.
-
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 °C i pecite 15-20 minuta. Poslužite toplo, uz selekciju narezanih sireva, poput Pašnjaka, Malog gorskog i President brieja te tapenadu od zelenih maslina i džem od brusnica.
Recept: O slanom i slatkom
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više