VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Arancnini punjeni mozzarellom
Arancini di riso tradicionalno su sicilijansko jelo – riječ je o punjenim i paniranim lopticama riže koje zbog boje i oblika podsjećaju na naranče, pa tome duguju svoje ime. Okruglice možete pripremiti i od ostatka rižota, a možete ih i puniti raznim nadjevima, od mesa do povrća. Nama je ipak najdraža ova verzija s mozzarellom.
Sastojci
Za rižoto i punjenje
-
2 žlice
maslinova ulja
-
200 g
arborio riže
-
900 ml
povrtnog temeljca ili vode
-
2 žlice
naribanog Sirela Ribanca
-
1 žlica
Dukat maslaca
-
Dobar prstohat
soli
-
250 g
Galbani mozzarelle
-
100 ml
umaka od račjice
Za paniranje i prženje
-
100 g
brašna
-
2
jaja
-
200 g
krušnih mrcvica
-
Prstohvat
soli
-
500 ml
ulja za prženje
Za umak
-
100 g
majoneze
-
1 žličica
dijon senfa
-
1 režanj
češnjaka
-
Za rižoto:
U loncu zagrijte maslinovo ulje pa na njemu tostirajte rižu.
Kad se riža zacakli, podlijte je s malo temeljca, dodajte sol, smanjite vatru i nastavite kuhati.
Kuhajte tako miješajući i podlijevajući temeljcem sve dok riža nije potpuno kuhana.
Na kraju umiješajte Ribanac i maslac.
Ostavite sve da se ohladi. -
Za nadjev:
Mozzarellu ocijedite i narežite na kockice.
Ohlađenu rižu zagrabite žlicom pa je dlanom oblikujte u polukuglicu. U sredinu stavite žličicu umaka od rajčice i kockicu mozzarelle.
Dobro sve prekrijte rižom i dlanovima oblikujte kuglicu.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu rižu. -
Za paniranje:
U tri tanjura rasporedite brašno, jaja i krušne mrvice.
Jaja malo posolite i umutite.
Jednu po jednu kuglicu riže uvaljajte redom u brašno, jaja i krušne mrvice.
Pržite panirane kuglice u zagrijanom ulju. Dovoljno je pržiti nekoliko minuta sa svake strane, tek toliko da uhvate lijepu boju.
Gotove kuglice ocijedite na kuhinjskom ubrusu i servirajte uz umak. -
Za umak:
U zdjelici pomiješajte majonezu, senf i naribani češnjak.
Čuvajte u hladnjaku do posluživanja.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Fritule s ricottom
Pahuljaste fritule s ricottom talijanska su verzija svima drage slastice.
Saznaj više
Pripremaju se brzo i jednostavno, a uz malo limoncella i limunove korice postaju prave mirisne bombice kojima je teško odoljeti. -
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više