VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Arancnini punjeni mozzarellom
Arancini di riso tradicionalno su sicilijansko jelo – riječ je o punjenim i paniranim lopticama riže koje zbog boje i oblika podsjećaju na naranče, pa tome duguju svoje ime. Okruglice možete pripremiti i od ostatka rižota, a možete ih i puniti raznim nadjevima, od mesa do povrća. Nama je ipak najdraža ova verzija s mozzarellom.
Sastojci
Za rižoto i punjenje
-
2 žlice
maslinova ulja
-
200 g
arborio riže
-
900 ml
povrtnog temeljca ili vode
-
2 žlice
naribanog Sirela Ribanca
-
1 žlica
Dukat maslaca
-
Dobar prstohat
soli
-
250 g
Galbani mozzarelle
-
100 ml
umaka od račjice
Za paniranje i prženje
-
100 g
brašna
-
2
jaja
-
200 g
krušnih mrcvica
-
Prstohvat
soli
-
500 ml
ulja za prženje
Za umak
-
100 g
majoneze
-
1 žličica
dijon senfa
-
1 režanj
češnjaka
-
Za rižoto:
U loncu zagrijte maslinovo ulje pa na njemu tostirajte rižu.
Kad se riža zacakli, podlijte je s malo temeljca, dodajte sol, smanjite vatru i nastavite kuhati.
Kuhajte tako miješajući i podlijevajući temeljcem sve dok riža nije potpuno kuhana.
Na kraju umiješajte Ribanac i maslac.
Ostavite sve da se ohladi. -
Za nadjev:
Mozzarellu ocijedite i narežite na kockice.
Ohlađenu rižu zagrabite žlicom pa je dlanom oblikujte u polukuglicu. U sredinu stavite žličicu umaka od rajčice i kockicu mozzarelle.
Dobro sve prekrijte rižom i dlanovima oblikujte kuglicu.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu rižu. -
Za paniranje:
U tri tanjura rasporedite brašno, jaja i krušne mrvice.
Jaja malo posolite i umutite.
Jednu po jednu kuglicu riže uvaljajte redom u brašno, jaja i krušne mrvice.
Pržite panirane kuglice u zagrijanom ulju. Dovoljno je pržiti nekoliko minuta sa svake strane, tek toliko da uhvate lijepu boju.
Gotove kuglice ocijedite na kuhinjskom ubrusu i servirajte uz umak. -
Za umak:
U zdjelici pomiješajte majonezu, senf i naribani češnjak.
Čuvajte u hladnjaku do posluživanja.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više