VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Arancnini punjeni mozzarellom
Arancini di riso tradicionalno su sicilijansko jelo – riječ je o punjenim i paniranim lopticama riže koje zbog boje i oblika podsjećaju na naranče, pa tome duguju svoje ime. Okruglice možete pripremiti i od ostatka rižota, a možete ih i puniti raznim nadjevima, od mesa do povrća. Nama je ipak najdraža ova verzija s mozzarellom.
Sastojci
Za rižoto i punjenje
-
2 žlice
maslinova ulja
-
200 g
arborio riže
-
900 ml
povrtnog temeljca ili vode
-
2 žlice
naribanog Sirela Ribanca
-
1 žlica
Dukat maslaca
-
Dobar prstohat
soli
-
250 g
Galbani mozzarelle
-
100 ml
umaka od račjice
Za paniranje i prženje
-
100 g
brašna
-
2
jaja
-
200 g
krušnih mrcvica
-
Prstohvat
soli
-
500 ml
ulja za prženje
Za umak
-
100 g
majoneze
-
1 žličica
dijon senfa
-
1 režanj
češnjaka
-
Za rižoto:
U loncu zagrijte maslinovo ulje pa na njemu tostirajte rižu.
Kad se riža zacakli, podlijte je s malo temeljca, dodajte sol, smanjite vatru i nastavite kuhati.
Kuhajte tako miješajući i podlijevajući temeljcem sve dok riža nije potpuno kuhana.
Na kraju umiješajte Ribanac i maslac.
Ostavite sve da se ohladi. -
Za nadjev:
Mozzarellu ocijedite i narežite na kockice.
Ohlađenu rižu zagrabite žlicom pa je dlanom oblikujte u polukuglicu. U sredinu stavite žličicu umaka od rajčice i kockicu mozzarelle.
Dobro sve prekrijte rižom i dlanovima oblikujte kuglicu.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu rižu. -
Za paniranje:
U tri tanjura rasporedite brašno, jaja i krušne mrvice.
Jaja malo posolite i umutite.
Jednu po jednu kuglicu riže uvaljajte redom u brašno, jaja i krušne mrvice.
Pržite panirane kuglice u zagrijanom ulju. Dovoljno je pržiti nekoliko minuta sa svake strane, tek toliko da uhvate lijepu boju.
Gotove kuglice ocijedite na kuhinjskom ubrusu i servirajte uz umak. -
Za umak:
U zdjelici pomiješajte majonezu, senf i naribani češnjak.
Čuvajte u hladnjaku do posluživanja.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više