VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Palačnike su desert kojem rijetko tko može odoljeti i uvijek kada pomislimo da smo ih pojeli dovoljno, nađe se mjesta za još koju. Jednako će vas tako očarati i ove tzv. američke, malo deblje palačinke. Odlikuje ih prozračna tekstura, a u ovoj izvedbi ona je dodatno naglašena dodatkom svilenkasto kremastog Galbani mascarponea light, koji se nalazi i u tijestu i kremi.
Sastojci
Sastojci:
-
150 g
Galbani mascarponea light
-
200 g
brašna
-
75 g
šećera
-
300 ml
Dukat mlijeka
-
prstohvat
soli
-
2
limuna (naribana korica i sok)
-
2
jaja (sobne temperature)
-
2 žličice
praška za pecivo
-
100 g
Dukat maslaca
-
za pečenje
suncokretovo ulje ili neko drugo koje najčešće koristite
Za kremu:
-
100 g
Galbani mascarponea light
-
200 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
1
mahuna vanilije (sjemenke)
-
oko 75 g
šećera u prahu, odnosno prema želji
Za posluživanje:
-
po želji
jagode, maline i borovnice
-
Dukat maslac otopite i ostavite sa strane da se hladi. Potom u dubljoj posudi lagao umutite Brzo & Fino vrhnje za šlag kojem dodajte Galbani mascarpone i šećer u prahu. Povežite sastojke da tvore kremastu, lagano prozračnu kremu bez grudica i na kraju dodajte sjmenke mahune vanilije. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku.
-
U široj zdjeli izmiješajte suhe sastojke: brašno, šećer, sol, prašak za pecivo i ribanu koricu limuna.
-
Odvojite žumanjke od bjelanjaka, a od bjelanjaka umutite čvrst snijeg, koji će palačinkama dati dodatnu prozračnost.
-
U drugoj posudi izmješajte ostale 'mokre' sastojke: prvo povežite žumanjke i Galbani mascarpone, pa njima dodajte Dukat mlijeko, sok limuna i Dukat maslac na sobnoj temperaturi. Dobro izmješajte kako bi se svi sastojci lijepo sjedinili. Smjesu postepeno doljevajte suhim sastojcima, neprestano miješajući kako se ne bi napravile grudice. Na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka i lagano ga umiješajte kuhačom ili špatulom. Tako pripremljeno tijesto za palačinke ostavite sa strane oko 15 minuta.
-
Na dobro zagrijanu tavu stavite nekoliko kapi ulja i ispecite manje, ali deblje palačinke.
-
Na dobro zagrijanu tavu stavite nekoliko kapi ulja i ispecite manje, ali deblje palačinke.
Recept: Mile Butorac
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više