VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Palačnike su desert kojem rijetko tko može odoljeti i uvijek kada pomislimo da smo ih pojeli dovoljno, nađe se mjesta za još koju. Jednako će vas tako očarati i ove tzv. američke, malo deblje palačinke. Odlikuje ih prozračna tekstura, a u ovoj izvedbi ona je dodatno naglašena dodatkom svilenkasto kremastog Galbani mascarponea light, koji se nalazi i u tijestu i kremi.
Sastojci
Sastojci:
-
150 g
Galbani mascarponea light
-
200 g
brašna
-
75 g
šećera
-
300 ml
Dukat mlijeka
-
prstohvat
soli
-
2
limuna (naribana korica i sok)
-
2
jaja (sobne temperature)
-
2 žličice
praška za pecivo
-
100 g
Dukat maslaca
-
za pečenje
suncokretovo ulje ili neko drugo koje najčešće koristite
Za kremu:
-
100 g
Galbani mascarponea light
-
200 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
1
mahuna vanilije (sjemenke)
-
oko 75 g
šećera u prahu, odnosno prema želji
Za posluživanje:
-
po želji
jagode, maline i borovnice
-
Dukat maslac otopite i ostavite sa strane da se hladi. Potom u dubljoj posudi lagao umutite Brzo & Fino vrhnje za šlag kojem dodajte Galbani mascarpone i šećer u prahu. Povežite sastojke da tvore kremastu, lagano prozračnu kremu bez grudica i na kraju dodajte sjmenke mahune vanilije. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku.
-
U široj zdjeli izmiješajte suhe sastojke: brašno, šećer, sol, prašak za pecivo i ribanu koricu limuna.
-
Odvojite žumanjke od bjelanjaka, a od bjelanjaka umutite čvrst snijeg, koji će palačinkama dati dodatnu prozračnost.
-
U drugoj posudi izmješajte ostale 'mokre' sastojke: prvo povežite žumanjke i Galbani mascarpone, pa njima dodajte Dukat mlijeko, sok limuna i Dukat maslac na sobnoj temperaturi. Dobro izmješajte kako bi se svi sastojci lijepo sjedinili. Smjesu postepeno doljevajte suhim sastojcima, neprestano miješajući kako se ne bi napravile grudice. Na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka i lagano ga umiješajte kuhačom ili špatulom. Tako pripremljeno tijesto za palačinke ostavite sa strane oko 15 minuta.
-
Na dobro zagrijanu tavu stavite nekoliko kapi ulja i ispecite manje, ali deblje palačinke.
-
Na dobro zagrijanu tavu stavite nekoliko kapi ulja i ispecite manje, ali deblje palačinke.
Recept: Mile Butorac
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više