Vijesti

Dukat pokrenuo program stipendiranja maturanata strukovnih škola

U pripremi je i program dodjela studentskih stipendija koji će biti otvoren u lipnju.

S ciljem što bolje pripreme učenika za tržište rada i izgradnje vlastite baze potencijalnih talenata Dukat je pokrenuo program stipendiranja maturanata strukovnih škola. Prvo izdanje programa vezano je uz školsku godinu 2022./2023., a u program stipendiranja ušlo je osam maturanata zagrebačkih strukovnih škola: Prehrambeno-tehnološke i Prve tehničke škole Tesla.

Dukatov program stipendiranja maturanata traje pet mjeseci i obuhvaća čitav niz aktivnosti koje učenike pripremaju za rad u industrijskom okruženju i daju im osnovna znanja iz područja  proizvodnje, kvalitete i održavanja. Upoznavanje s odjelima proizvodnje, senzorike, kvalitete i održavanja, job shadowing aktivnosti vezane uz pozicije operatera linije, laboranta i servisera zasigurno će doprinijeti oblikovanju što boljeg kadra.

Svojim stipendistima Dukat će omogućiti i razvoj soft vještina potrebnih za ulazak na tržište rada poput edukacija kako se pripremiti za razgovor za posao i napisati dobar životopis. Svaki od osam maturanata za vrijeme trajanja programa prima stipendiju od 100 eura mjesečno.  

Prvo izdanje programa stipendiranja učenika strukovnih škola završava krajem svibnja, nakon čega se stipendistima otvara mogućnost rada u Dukatu za vrijeme školskih praznika. Time Dukat pruža priliku učenicima da svoja prva radna iskustva steknu upravo u Dukatovim tvornicama u Zagrebu, Bjelovaru i Karlovcu.

Maturanti se nakon završene strukovne škole nerijetko osjećaju nepripremljenima za poslovni svijet, stoga ih želimo podržati kroz pomno osmišljene aktivnosti i zainteresirati ih za rad u Dukatu, najvećem otkupljivaču i prerađivaču mlijeka u Hrvatskoj. Drago mi je što će upravo kod nas steći  prva radna iskustva i vještine i uvjeriti se kako je izazovan i zanimljiv posao u industriji“, istaknula je ovim povodom Helena Karasić, direktorica Ljudskih potencijala Dukata.

Na program se osvrnuo i Branko Jumić, učenik Prve tehničke škole Tesla i jedan od stipendista prve generacije: „Jako mi se svidjelo upoznavanje s radom u Dukatu, a najviše me se dojmio postupak strojnog pakiranja proizvoda. Ukoliko mi se nakon fakulteta otvori prilika za rad u struci, svakako svoju budućnost vidim u Hrvatskoj“. 

Natječaj za drugi val učeničkih stipendija otvara se već početkom svibnja, a u program će se uz  učenike zagrebačke Prehrambeno-tehnološke, Prve tehničke škole Tesla i Tehničke škole Ruđera Boškovića, moći uključiti i učenici tehničkih škola iz Bjelovara i Karlovca. Uz učeničke, u planu su i studentske stipendije za koje će Dukat također otvoriti natječaj u lipnju ove godine.

1.3.2023.