VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Zvrkovi sa sirom
Zagrebački sir odličan je za razne kolače, pite i savijače. Ovaj smo ga put omotali u tanko razvučeno domaće tijesto i dobili male i jako ukusne zvrkove.
Sastojci
Za tijesto
-
500 g
bijelog glatkog brašna
-
300 ml
mlake vode
-
2 žlice
ulja
-
1 žličica
soli
-
Malo
ulja za premazivanje
-
Malo
sezama za posipanje
Za nadjev
-
750 g
President Zagrebačkog sira
-
3
jaja
-
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
1 žličica soli
-
Za nadjev u zdjeli pomiješajte Zagrebački sir, jaja, kiselo vrhnje i sol.
-
Odložite nadjev u hladnjak dok pripremate tijesto.
-
Za tijesto u zdjeli pomiješajte brašno, vodu, ulje i sol.
-
Dobro sve miješajte dok se sastojci ne povežu, a onda krenite mijesiti. Tijesto treba dobro i dugo mijesiti kako bi postalo čvrsto i glatko.
-
Umiješeno tijesto podijelite na četiri jednaka dijela pa svaki dio formirajte u lopticu.
-
Premažite ih s malo ulja i pokrijte prozirnom folijom. Ostavite sve tako barem pola sata da se odmori.
-
Stol prekrijte čistim stolnjakom i posipajte ga brašnom.
-
Stavite na stolnjak prvu lopticu tijesta.
-
Malo je spljoštite rukama pa razvaljajte valjkom što tanje možete.
-
Kad više ne ide, premažite tijesto uljem i ostavite ga da se odmori.
-
Sada možete krenuti razvlačiti tijesto dlanovima.
-
Krenite od sredine i lagano privlačite tijesto prema sebi. Budite nježni i strpljivi.
-
Krećite se oko stola i ponavljajte ovu radnju, a kad vidite da se tijesto skuplja, opet ga premažite s malo ulje i pustite da se odmori.
-
Ponavljajte ovako dok ne dobijete tanko i prozirno tijesto.
-
Sada tijesto premažite ranije pripremljenim nadjevom od sira i uz pomoć stolnjaka ga zarolajte. Zarolano tijesto zamotajte u mali zvrk i prebacite ga na lim koji ste obložili papirom za pečenje.
-
Ponovite postupak i s preostalim tijestom.
-
Kad ste formirali sve zvrkove/bureke, premažite ih s još malo ulja i posipajte bijelim i crnim sezamom ili sjemenkama po želji.
-
Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko pola sata ili dok ne dobiju lijepu smećkastu boju.
-
Pečene bureke izvadite na rešetku da se malo ohlade prije posluživanja.
-
Napomena: ako ne želite razvlačiti domaće tijesto, ovakve zvrkove možete napraviti i s gotovim korama za savijače. U tom slučaju trebat će vam osam velikih kora.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više