VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Zvrkovi sa sirom
Zagrebački sir odličan je za razne kolače, pite i savijače. Ovaj smo ga put omotali u tanko razvučeno domaće tijesto i dobili male i jako ukusne zvrkove.
Sastojci
Za tijesto
-
500 g
bijelog glatkog brašna
-
300 ml
mlake vode
-
2 žlice
ulja
-
1 žličica
soli
-
Malo
ulja za premazivanje
-
Malo
sezama za posipanje
Za nadjev
-
750 g
President Zagrebačkog sira
-
3
jaja
-
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
1 žličica soli
-
Za nadjev u zdjeli pomiješajte Zagrebački sir, jaja, kiselo vrhnje i sol.
-
Odložite nadjev u hladnjak dok pripremate tijesto.
-
Za tijesto u zdjeli pomiješajte brašno, vodu, ulje i sol.
-
Dobro sve miješajte dok se sastojci ne povežu, a onda krenite mijesiti. Tijesto treba dobro i dugo mijesiti kako bi postalo čvrsto i glatko.
-
Umiješeno tijesto podijelite na četiri jednaka dijela pa svaki dio formirajte u lopticu.
-
Premažite ih s malo ulja i pokrijte prozirnom folijom. Ostavite sve tako barem pola sata da se odmori.
-
Stol prekrijte čistim stolnjakom i posipajte ga brašnom.
-
Stavite na stolnjak prvu lopticu tijesta.
-
Malo je spljoštite rukama pa razvaljajte valjkom što tanje možete.
-
Kad više ne ide, premažite tijesto uljem i ostavite ga da se odmori.
-
Sada možete krenuti razvlačiti tijesto dlanovima.
-
Krenite od sredine i lagano privlačite tijesto prema sebi. Budite nježni i strpljivi.
-
Krećite se oko stola i ponavljajte ovu radnju, a kad vidite da se tijesto skuplja, opet ga premažite s malo ulje i pustite da se odmori.
-
Ponavljajte ovako dok ne dobijete tanko i prozirno tijesto.
-
Sada tijesto premažite ranije pripremljenim nadjevom od sira i uz pomoć stolnjaka ga zarolajte. Zarolano tijesto zamotajte u mali zvrk i prebacite ga na lim koji ste obložili papirom za pečenje.
-
Ponovite postupak i s preostalim tijestom.
-
Kad ste formirali sve zvrkove/bureke, premažite ih s još malo ulja i posipajte bijelim i crnim sezamom ili sjemenkama po želji.
-
Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko pola sata ili dok ne dobiju lijepu smećkastu boju.
-
Pečene bureke izvadite na rešetku da se malo ohlade prije posluživanja.
-
Napomena: ako ne želite razvlačiti domaće tijesto, ovakve zvrkove možete napraviti i s gotovim korama za savijače. U tom slučaju trebat će vam osam velikih kora.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više