VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Zvrkovi sa sirom
Zagrebački sir odličan je za razne kolače, pite i savijače. Ovaj smo ga put omotali u tanko razvučeno domaće tijesto i dobili male i jako ukusne zvrkove.
Sastojci
Za tijesto
-
500 g
bijelog glatkog brašna
-
300 ml
mlake vode
-
2 žlice
ulja
-
1 žličica
soli
-
Malo
ulja za premazivanje
-
Malo
sezama za posipanje
Za nadjev
-
750 g
President Zagrebačkog sira
-
3
jaja
-
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
1 žličica soli
-
Za nadjev u zdjeli pomiješajte Zagrebački sir, jaja, kiselo vrhnje i sol.
-
Odložite nadjev u hladnjak dok pripremate tijesto.
-
Za tijesto u zdjeli pomiješajte brašno, vodu, ulje i sol.
-
Dobro sve miješajte dok se sastojci ne povežu, a onda krenite mijesiti. Tijesto treba dobro i dugo mijesiti kako bi postalo čvrsto i glatko.
-
Umiješeno tijesto podijelite na četiri jednaka dijela pa svaki dio formirajte u lopticu.
-
Premažite ih s malo ulja i pokrijte prozirnom folijom. Ostavite sve tako barem pola sata da se odmori.
-
Stol prekrijte čistim stolnjakom i posipajte ga brašnom.
-
Stavite na stolnjak prvu lopticu tijesta.
-
Malo je spljoštite rukama pa razvaljajte valjkom što tanje možete.
-
Kad više ne ide, premažite tijesto uljem i ostavite ga da se odmori.
-
Sada možete krenuti razvlačiti tijesto dlanovima.
-
Krenite od sredine i lagano privlačite tijesto prema sebi. Budite nježni i strpljivi.
-
Krećite se oko stola i ponavljajte ovu radnju, a kad vidite da se tijesto skuplja, opet ga premažite s malo ulje i pustite da se odmori.
-
Ponavljajte ovako dok ne dobijete tanko i prozirno tijesto.
-
Sada tijesto premažite ranije pripremljenim nadjevom od sira i uz pomoć stolnjaka ga zarolajte. Zarolano tijesto zamotajte u mali zvrk i prebacite ga na lim koji ste obložili papirom za pečenje.
-
Ponovite postupak i s preostalim tijestom.
-
Kad ste formirali sve zvrkove/bureke, premažite ih s još malo ulja i posipajte bijelim i crnim sezamom ili sjemenkama po želji.
-
Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko pola sata ili dok ne dobiju lijepu smećkastu boju.
-
Pečene bureke izvadite na rešetku da se malo ohlade prije posluživanja.
-
Napomena: ako ne želite razvlačiti domaće tijesto, ovakve zvrkove možete napraviti i s gotovim korama za savijače. U tom slučaju trebat će vam osam velikih kora.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više