VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ovo zeleno jelo zaokružena je proljetna priča u kojoj se sjajno slažu i nadopunjuju sezonske namirnice i karakterni Pašnjak
Sastojci
za dvije osobe:
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
2
mlada luka
-
100 g
očišćenog boba
-
2
očišćene artičoke
-
80 g
Pašnjaka + ekstra za posipanje
-
250 g
svježih zelenih rezanaca
-
malo
soli
-
malo
svježe mljevenog šarenog papra
-
Artičoke operemo, odsiječemo im stabljiku ako je preduga, odstranimo vanjske listove i odrežemo vrhove. Prepolovimo ih, temeljito odstranimo dlačice iz sredine i potom svaku polovicu narežemo na 4 dijela.
-
Mladi luk sitno nasjeckamo.
-
Na srednjoj vatri u dublju tavu stavimo maslinovo ulje, mladi luk, narezane artičoke i bob pa dinstamo par minuta. Podlijemo s malo vode, tako da je povrće uronjeno u nju, lagano posolimo i popaprimo te poklopimo tavu i kuhamo 10 minuta.
-
Za to vrijeme naribamo 80 g Pašnjaka i stavimo kuhati vodu za tjesteninu. Kad voda zakipi, posolimo je i ubacimo svježu tjesteninu. Nakon tri minute tjestenina je gotova. Procijedimo je i sačuvamo oko 3 dl vode u kojoj se kuhala.
-
U multipraktiku ili štapnim mikserom sjedinimo Pašnjak, pola boba koji se kuhao s artičokama i vodu od kuhanja tjestenine te tako dobijemo umak.
-
Tjesteninu i umak vratimo u tavu s artičokama i bobom pa miješamo dok se sva tjestenina lijepo ne obloži. Provjerimo je li sve dovoljno začinjeno i po želji naribamo još Pašnjaka.
Recept: Cooking with the cat.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kolač od rogača s kiselim vrhnjem
Ovaj jednostavni kolač je sve samo ne običan, njegova osnova je rogač – pomalo zaboravljena mediteranska biljka koja mu daje posebnu aromu. Rogač u receptu potpuno zamjenjuje brašno, pa je ova slastica prikladna i za one koji ne konzumiraju gluten.
Saznaj više -
Recept
Torta pasqualina s ricottom, špinatom i jajima
Torta pasqualina je talijanska slana pita koja se tradicionalno priprema za Uskrs. Hrskavo tijesto nadjeveno je špinatom, ricottom i jajima.
Saznaj više
Iako zahtijeva malo više vremena, iznimno je ukusna i atraktivna, što je čini prekrasnim dodatkom na blagdanskom stolu. -
Recept
Francuska pita od luka
Ova naizgled skromna pita iznenadit će vas svojim osebujnim okusom. Klasična je to francuska pita s lukom u glavnoj ulozi, koji je laganim pirjanjem na maslacu pretvoren u aromatičan i ukusan nadjev.
Saznaj više -
Recept
Polpete od tune i posnog sira
Ove ukusne polpetice prave su proteinske bombice! Dodajte im prilog po želji i uživajte u cjelovitom obroku.
Saznaj više