VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ovo zeleno jelo zaokružena je proljetna priča u kojoj se sjajno slažu i nadopunjuju sezonske namirnice i karakterni Pašnjak
Sastojci
za dvije osobe:
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
2
mlada luka
-
100 g
očišćenog boba
-
2
očišćene artičoke
-
80 g
Pašnjaka + ekstra za posipanje
-
250 g
svježih zelenih rezanaca
-
malo
soli
-
malo
svježe mljevenog šarenog papra
-
Artičoke operemo, odsiječemo im stabljiku ako je preduga, odstranimo vanjske listove i odrežemo vrhove. Prepolovimo ih, temeljito odstranimo dlačice iz sredine i potom svaku polovicu narežemo na 4 dijela.
-
Mladi luk sitno nasjeckamo.
-
Na srednjoj vatri u dublju tavu stavimo maslinovo ulje, mladi luk, narezane artičoke i bob pa dinstamo par minuta. Podlijemo s malo vode, tako da je povrće uronjeno u nju, lagano posolimo i popaprimo te poklopimo tavu i kuhamo 10 minuta.
-
Za to vrijeme naribamo 80 g Pašnjaka i stavimo kuhati vodu za tjesteninu. Kad voda zakipi, posolimo je i ubacimo svježu tjesteninu. Nakon tri minute tjestenina je gotova. Procijedimo je i sačuvamo oko 3 dl vode u kojoj se kuhala.
-
U multipraktiku ili štapnim mikserom sjedinimo Pašnjak, pola boba koji se kuhao s artičokama i vodu od kuhanja tjestenine te tako dobijemo umak.
-
Tjesteninu i umak vratimo u tavu s artičokama i bobom pa miješamo dok se sva tjestenina lijepo ne obloži. Provjerimo je li sve dovoljno začinjeno i po želji naribamo još Pašnjaka.
Recept: Cooking with the cat.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više -
Recept
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Saznaj više