VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Zapečeni tortellini u umaku od rajčica s mozzarellom
Tortellini u mirisnom umaku od rajčica jednostavno su jelo koje će cijela obitelj obožavati.
Dodajte im mozzarella bocconcine i kratko ih zapecite kako bi se sir otopio, a jelo postalo još slasnije!
Sastojci
-
1 mali
luk
-
1 režanj
češnjaka
-
2 žlice
maslinova ulja
-
400 g
pelata ili svježih rajčica
-
200 ml
pasirane rajčice
-
1 žličica
origana
-
Po ukusu
sol i papar
-
Po potrebi
malo šećera
-
250 g
Brzo & Fino tortellina sa Zagrebačkim sirom
-
200 g
Galbani mozzarelle bocconcini
-
Luk narežite, a češnjak nasjeckajte.
-
U tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu pirjajte luk dok ne omekša i malo se karamelizira. Dodajte mu češnjak i nastavite pirjati još nekoliko minuta.
-
Zalijte sve pasiranom rajčicom, dodajte usitnjene pelate i žličicu origana te sol i papar.
-
Sve kuhajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne, oko sat vremena. Pred kraj kuhanja možete u umak od rajčica dodati malo šećera ako vam se učini da je prekiseo.
-
Dok se umak krčka, zagrijte veću količinu vode do vrenja. Vodu posolite pa u njoj kuhajte tortelline oko 10 minuta.
-
Kuhane tortelline procijedite i umiješajte u gotovi umak od rajčice.
-
Sve prebacite u vatrostalnu posudu pa po vrhu rasporedite komade Galbani mozzarelle bocconcini.
-
Zapecite pod grillom u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva desetak minuta ili dok se mozzarella ne otopi.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više
-
Recept
Krem juha od celera s cheddarom
Sir cheddar odlično se snalazi u raznim ulogama, ali rijetko ga možemo zamisliti kao dodatak juhi. No u ovoj kombinaciji funkcionira izvrsno – probajte i uvjerite se!
Saznaj više