VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Zapečeni tortellini u umaku od rajčica s mozzarellom
Tortellini u mirisnom umaku od rajčica jednostavno su jelo koje će cijela obitelj obožavati.
Dodajte im mozzarella bocconcine i kratko ih zapecite kako bi se sir otopio, a jelo postalo još slasnije!
Sastojci
-
1 mali
luk
-
1 režanj
češnjaka
-
2 žlice
maslinova ulja
-
400 g
pelata ili svježih rajčica
-
200 ml
pasirane rajčice
-
1 žličica
origana
-
Po ukusu
sol i papar
-
Po potrebi
malo šećera
-
250 g
Brzo & Fino tortellina sa Zagrebačkim sirom
-
200 g
Galbani mozzarelle bocconcini
-
Luk narežite, a češnjak nasjeckajte.
-
U tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu pirjajte luk dok ne omekša i malo se karamelizira. Dodajte mu češnjak i nastavite pirjati još nekoliko minuta.
-
Zalijte sve pasiranom rajčicom, dodajte usitnjene pelate i žličicu origana te sol i papar.
-
Sve kuhajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne, oko sat vremena. Pred kraj kuhanja možete u umak od rajčica dodati malo šećera ako vam se učini da je prekiseo.
-
Dok se umak krčka, zagrijte veću količinu vode do vrenja. Vodu posolite pa u njoj kuhajte tortelline oko 10 minuta.
-
Kuhane tortelline procijedite i umiješajte u gotovi umak od rajčice.
-
Sve prebacite u vatrostalnu posudu pa po vrhu rasporedite komade Galbani mozzarelle bocconcini.
-
Zapecite pod grillom u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva desetak minuta ili dok se mozzarella ne otopi.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više