Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo, Desert

Zapečeni President camembert sa smokvama i orasima

Ovaj sir moćnog, bogatog okusa savršeno se slaže s nježnim, sočnim smokvama i orasima, a uz malo meda i timijana odličan je izbor za tople ljetne večeri uz dobro društvo i fino vino. Priprema je jednostavna i brza, što je svakako dodatna prednost.

Sastojci

  • 250 g
    President camemberta
  • 5-6
    svježih smokava
  • šaka
    pekanskih (ili običnih) oraha
  • 2
    grančice timijana
  • 2 - 3 žlice
    meda
  • par kapi
    maslinova ulja

KULINARSKI SAVJET: Prije stavljanja u pećnicu sir treba odstajati na sobnoj temperaturi!

  • President camembert izvadite iz kutijice i odmotajte. Papir uklonite, a sir vratite u drvenu kutijicu koju ste obložili papirom za pečenje.

  • Nježno izrežite koricu sira na vrhu, uklonite je, a sir pospite sitnim listićima timijana, pokapajte s malo maslinovog ulja i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 15-ak minuta na 180 °C.

  • Orahe kratko pecite na suhoj tavici, dodajte smokve narezane na kriške, prelijte medom i na umjerenoj vatri kuhajte 2-3 minute.

  • Izvadite pečeni camembert, dodajte mu smokve i orahe, prelijte medom i odmah poslužite s hrskavim, prepečenim kruhom.