VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ovaj sir moćnog, bogatog okusa savršeno se slaže s nježnim, sočnim smokvama i orasima, a uz malo meda i timijana odličan je izbor za tople ljetne večeri uz dobro društvo i fino vino. Priprema je jednostavna i brza, što je svakako dodatna prednost.
Sastojci
-
250 g
President camemberta
-
5-6
svježih smokava
-
šaka
pekanskih (ili običnih) oraha
-
2
grančice timijana
-
2 - 3 žlice
meda
-
par kapi
maslinova ulja
KULINARSKI SAVJET: Prije stavljanja u pećnicu sir treba odstajati na sobnoj temperaturi!
-
President camembert izvadite iz kutijice i odmotajte. Papir uklonite, a sir vratite u drvenu kutijicu koju ste obložili papirom za pečenje.
-
Nježno izrežite koricu sira na vrhu, uklonite je, a sir pospite sitnim listićima timijana, pokapajte s malo maslinovog ulja i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 15-ak minuta na 180 °C.
-
Orahe kratko pecite na suhoj tavici, dodajte smokve narezane na kriške, prelijte medom i na umjerenoj vatri kuhajte 2-3 minute.
-
Izvadite pečeni camembert, dodajte mu smokve i orahe, prelijte medom i odmah poslužite s hrskavim, prepečenim kruhom.
Recept: Cookam i guštam
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više