VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
I njoki mogu biti drugačiji i zanimljiviji, pravi jesenski. Pripremite ih s bundevom i zapecite s puno finog Sirela Podravca za puni doživljaj jeseni.
Sastojci
-
500 g
hokaido bundeve
-
350 g
brašna
-
2 žlice
Dukat maslaca
-
1
jaje
-
malo
soli
-
200 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
1
jaje
-
200 g
Sirela Podravca
-
po želji
sol, papar, muškatni oraščić
-
Bundevu očistite i ogulite pa skuhajte u malo vode dok ne omekša. Ocijedite, malo ohladite pa izgnječite u pire.
-
Pireu od bundeve dodajte jaje, brašno, otopljeni Dukat maslac i malo soli pa umijesite glatko tijesto.
-
Oblikujte njoke pa ih skuhajte u kipućoj slanoj vodi. Kuhajte dok ne isplivaju na površinu. Tada ih izvadite cjediljkom, isperite hladnom vodom i ostavite da se ocijede.
-
Kalupe za souffle premažite maslacem, pa do pola napunite njokima.
-
U drugoj posudici pomiješajte Brzo & Fino vrhnje za kuhanje s jajetom, posolite, popaprite, dodajte malo naribanog muškatnog oraščića i prelijte preko njoka.
-
Sirela Podravec naribajte i obilno pospite po njokima.
-
Pecite 10-12 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Recept: Recept: Kruha i...
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više -
Recept
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Saznaj više