VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
I njoki mogu biti drugačiji i zanimljiviji, pravi jesenski. Pripremite ih s bundevom i zapecite s puno finog Sirela Podravca za puni doživljaj jeseni.
Sastojci
-
500 g
hokaido bundeve
-
350 g
brašna
-
2 žlice
Dukat maslaca
-
1
jaje
-
malo
soli
-
200 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
1
jaje
-
200 g
Sirela Podravca
-
po želji
sol, papar, muškatni oraščić
-
Bundevu očistite i ogulite pa skuhajte u malo vode dok ne omekša. Ocijedite, malo ohladite pa izgnječite u pire.
-
Pireu od bundeve dodajte jaje, brašno, otopljeni Dukat maslac i malo soli pa umijesite glatko tijesto.
-
Oblikujte njoke pa ih skuhajte u kipućoj slanoj vodi. Kuhajte dok ne isplivaju na površinu. Tada ih izvadite cjediljkom, isperite hladnom vodom i ostavite da se ocijede.
-
Kalupe za souffle premažite maslacem, pa do pola napunite njokima.
-
U drugoj posudici pomiješajte Brzo & Fino vrhnje za kuhanje s jajetom, posolite, popaprite, dodajte malo naribanog muškatnog oraščića i prelijte preko njoka.
-
Sirela Podravec naribajte i obilno pospite po njokima.
-
Pecite 10-12 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Recept: Recept: Kruha i...
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više