VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
I njoki mogu biti drugačiji i zanimljiviji, pravi jesenski. Pripremite ih s bundevom i zapecite s puno finog Sirela Podravca za puni doživljaj jeseni.
Sastojci
-
500 g
hokaido bundeve
-
350 g
brašna
-
2 žlice
Dukat maslaca
-
1
jaje
-
malo
soli
-
200 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
1
jaje
-
200 g
Sirela Podravca
-
po želji
sol, papar, muškatni oraščić
-
Bundevu očistite i ogulite pa skuhajte u malo vode dok ne omekša. Ocijedite, malo ohladite pa izgnječite u pire.
-
Pireu od bundeve dodajte jaje, brašno, otopljeni Dukat maslac i malo soli pa umijesite glatko tijesto.
-
Oblikujte njoke pa ih skuhajte u kipućoj slanoj vodi. Kuhajte dok ne isplivaju na površinu. Tada ih izvadite cjediljkom, isperite hladnom vodom i ostavite da se ocijede.
-
Kalupe za souffle premažite maslacem, pa do pola napunite njokima.
-
U drugoj posudici pomiješajte Brzo & Fino vrhnje za kuhanje s jajetom, posolite, popaprite, dodajte malo naribanog muškatnog oraščića i prelijte preko njoka.
-
Sirela Podravec naribajte i obilno pospite po njokima.
-
Pecite 10-12 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Recept: Recept: Kruha i...
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više