VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Zapečeni krumpir i buča s aromatiziranim maslacem
Sastojci
-
1 kg
mladog krumpira
-
1 manja
muškatna buča (oko 800 g)
-
1 glavica
luka
-
50 g + 1 žlica
President maslaca
-
10
listića kadulje
-
1 žlica
maslinovog ulja
-
100 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
200 ml
Dukat mlijeka
-
20 g
President Ribanca, naribanog
-
Na vrh noža
muškatnog oraščića
-
Po ukusu
sol i papar
-
50 g
sitno nasjeckane pancete
-
Mlade krumpire dobro izribajte četkom za povrće, pod mlazom hladne vode. Posušite ih i narežite na tanke ploškice. Možete ih narezati oštrim nožem ili sjeckalicom.
-
Buču ogulite, prepolovite, odstranite joj koštice pa i nju narežite na tanke ploškice.
-
Luk nasjeckajte.
-
U tavi, koja može ići i u pećnicu, rastopite 50 g maslaca pa na njemu prepržite listiće kadulje. Kad kadulja postane hrskava, izvadite je iz tave i ostavite na kuhinjskom ubrusu.
-
U tavu na kojoj se pržila kadulja dodajte maslinovo ulje pa na njemu pirjajte nasjeckani luk.
-
Luk pirjajte na srednje jakoj vatri, često miješajući, dok potpuno ne omekša i lijepo se ne karamelizira.
-
Tada maknite tavu s vatre pa na omekšani luk naizmjence složite ploškice krumpira i buče. Sve začinite solju i svježe mljevenim paprom pa rasporedite i preostali maslac po ploškicama.
-
U zdjelici izmiješajte vrhnje za kuhanje, mlijeko, Ribanac, muškatni oraščić, dobar prstohvat soli i papar.
-
Ovom mješavinom prelijte složene ploškice krumpira i buče, po vrhu rasporedite i pržene listiće kadulje te sve pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Pecite oko 30 minuta ili dok povrće ne omekša i ne zarumeni se.
-
Na kraju posipajte sve nasjeckanom pancetom i pecite još oko deset minuta, na 180 stupnjeva, pod opcijom gril.
-
Gotovo jelo izvadite iz pećnice i odmah ga poslužite kao prilog ili glavno jelo, uz sezonsku salatu.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više