VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Zapečeni krumpir i buča s aromatiziranim maslacem
Sastojci
-
1 kg
mladog krumpira
-
1 manja
muškatna buča (oko 800 g)
-
1 glavica
luka
-
50 g + 1 žlica
President maslaca
-
10
listića kadulje
-
1 žlica
maslinovog ulja
-
100 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
200 ml
Dukat mlijeka
-
20 g
President Ribanca, naribanog
-
Na vrh noža
muškatnog oraščića
-
Po ukusu
sol i papar
-
50 g
sitno nasjeckane pancete
-
Mlade krumpire dobro izribajte četkom za povrće, pod mlazom hladne vode. Posušite ih i narežite na tanke ploškice. Možete ih narezati oštrim nožem ili sjeckalicom.
-
Buču ogulite, prepolovite, odstranite joj koštice pa i nju narežite na tanke ploškice.
-
Luk nasjeckajte.
-
U tavi, koja može ići i u pećnicu, rastopite 50 g maslaca pa na njemu prepržite listiće kadulje. Kad kadulja postane hrskava, izvadite je iz tave i ostavite na kuhinjskom ubrusu.
-
U tavu na kojoj se pržila kadulja dodajte maslinovo ulje pa na njemu pirjajte nasjeckani luk.
-
Luk pirjajte na srednje jakoj vatri, često miješajući, dok potpuno ne omekša i lijepo se ne karamelizira.
-
Tada maknite tavu s vatre pa na omekšani luk naizmjence složite ploškice krumpira i buče. Sve začinite solju i svježe mljevenim paprom pa rasporedite i preostali maslac po ploškicama.
-
U zdjelici izmiješajte vrhnje za kuhanje, mlijeko, Ribanac, muškatni oraščić, dobar prstohvat soli i papar.
-
Ovom mješavinom prelijte složene ploškice krumpira i buče, po vrhu rasporedite i pržene listiće kadulje te sve pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Pecite oko 30 minuta ili dok povrće ne omekša i ne zarumeni se.
-
Na kraju posipajte sve nasjeckanom pancetom i pecite još oko deset minuta, na 180 stupnjeva, pod opcijom gril.
-
Gotovo jelo izvadite iz pećnice i odmah ga poslužite kao prilog ili glavno jelo, uz sezonsku salatu.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Marinirana mini mozzarella
Blagi okus mozzarelle nadogradili smo začinima i dobili fini snack koji se može jesti sam ili kao dodatak salatama i sirnim platama.
Saznaj više -
Recept
Semifreddo s vrhnjem i malinama
Semifreddo je ledeni desert, nešto između sladoleda i moussea. Otud mu i ime, koje u prijevodu znači polusmrznuto. Ovaj desert tradicionalno se priprema s jajima, ali za još jednostavniju i bržu verziju pripremili smo ga samo s kremastim Brzo & Fino vrhnjima uz dodatak malina.
Saznaj više -
Recept
Kolač od Zagrebačkog sira bez laktoze i trešanja
Ovaj jednostavni kolač s trešnjama nevjerojatno je pjenast, lagan i ukusan. Radi se od President Zagrebačkog sira bez laktoze, potpuno je bez brašna, a zaslađen je s tek malo kokosovog šećera, pa se njime mogu počastiti i oni kojima određene namirnice inače smetaju.
Saznaj više -
Recept
Pečeni krumpir s feta sirom
Mladi krumpir prava je poslastica! Ispecite ga u komadu, bez guljenja, pa „dotjerajte“ feta sirom i začinskim biljem. Uz još koju kap maslinovog ulja, ovo bi mogao postati recept za vaš omiljeni proljetni prilog.
Saznaj više