Sastojci

  • 1 kg
    mladog krumpira
  • 1 manja
    muškatna buča (oko 800 g)
  • 1 glavica
    luka
  • 50 g + 1 žlica
    President maslaca
  • 10
    listića kadulje
  • 1 žlica
    maslinovog ulja
  • 100 ml
    Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
  • 200 ml
    Dukat mlijeka
  • 20 g
    President Ribanca, naribanog
  • Na vrh noža
    muškatnog oraščića
  • Po ukusu
    sol i papar
  • 50 g
    sitno nasjeckane pancete

  • Mlade krumpire dobro izribajte četkom za povrće, pod mlazom hladne vode. Posušite ih i narežite na tanke ploškice. Možete ih narezati oštrim nožem ili sjeckalicom.

  • Buču ogulite, prepolovite, odstranite joj koštice pa i nju narežite na tanke ploškice.

  • Luk nasjeckajte.

  • U tavi, koja može ići i u pećnicu, rastopite 50 g maslaca pa na njemu prepržite listiće kadulje. Kad kadulja postane hrskava, izvadite je iz tave i ostavite na kuhinjskom ubrusu.

  • U tavu na kojoj se pržila kadulja dodajte maslinovo ulje pa na njemu pirjajte nasjeckani luk.

  • Luk pirjajte na srednje jakoj vatri, često miješajući, dok potpuno ne omekša i lijepo se ne karamelizira.

  • Tada maknite tavu s vatre pa na omekšani luk naizmjence složite ploškice krumpira i buče. Sve začinite solju i svježe mljevenim paprom pa rasporedite i preostali maslac po ploškicama.

  • U zdjelici izmiješajte vrhnje za kuhanje, mlijeko, Ribanac, muškatni oraščić, dobar prstohvat soli i papar.

  • Ovom mješavinom prelijte složene ploškice krumpira i buče, po vrhu rasporedite i pržene listiće kadulje te sve pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Pecite oko 30 minuta ili dok povrće ne omekša i ne zarumeni se.

  • Na kraju posipajte sve nasjeckanom pancetom i pecite još oko deset minuta, na 180 stupnjeva, pod opcijom gril.

  • Gotovo jelo izvadite iz pećnice i odmah ga poslužite kao prilog ili glavno jelo, uz sezonsku salatu.