VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Zapečeni krumpir i buča s aromatiziranim maslacem
Sastojci
-
1 kg
mladog krumpira
-
1 manja
muškatna buča (oko 800 g)
-
1 glavica
luka
-
50 g + 1 žlica
President maslaca
-
10
listića kadulje
-
1 žlica
maslinovog ulja
-
100 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
200 ml
Dukat mlijeka
-
20 g
President Ribanca, naribanog
-
Na vrh noža
muškatnog oraščića
-
Po ukusu
sol i papar
-
50 g
sitno nasjeckane pancete
-
Mlade krumpire dobro izribajte četkom za povrće, pod mlazom hladne vode. Posušite ih i narežite na tanke ploškice. Možete ih narezati oštrim nožem ili sjeckalicom.
-
Buču ogulite, prepolovite, odstranite joj koštice pa i nju narežite na tanke ploškice.
-
Luk nasjeckajte.
-
U tavi, koja može ići i u pećnicu, rastopite 50 g maslaca pa na njemu prepržite listiće kadulje. Kad kadulja postane hrskava, izvadite je iz tave i ostavite na kuhinjskom ubrusu.
-
U tavu na kojoj se pržila kadulja dodajte maslinovo ulje pa na njemu pirjajte nasjeckani luk.
-
Luk pirjajte na srednje jakoj vatri, često miješajući, dok potpuno ne omekša i lijepo se ne karamelizira.
-
Tada maknite tavu s vatre pa na omekšani luk naizmjence složite ploškice krumpira i buče. Sve začinite solju i svježe mljevenim paprom pa rasporedite i preostali maslac po ploškicama.
-
U zdjelici izmiješajte vrhnje za kuhanje, mlijeko, Ribanac, muškatni oraščić, dobar prstohvat soli i papar.
-
Ovom mješavinom prelijte složene ploškice krumpira i buče, po vrhu rasporedite i pržene listiće kadulje te sve pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Pecite oko 30 minuta ili dok povrće ne omekša i ne zarumeni se.
-
Na kraju posipajte sve nasjeckanom pancetom i pecite još oko deset minuta, na 180 stupnjeva, pod opcijom gril.
-
Gotovo jelo izvadite iz pećnice i odmah ga poslužite kao prilog ili glavno jelo, uz sezonsku salatu.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više