VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Sastojci
-
480 g
crvenog graha iz konzerve, opranog i ocijeđenog
-
480 g
bijelog graha iz konzerve, opranog i cijeđenog
-
2 glavice
luka
-
1
crvena rog paprika
-
2 režnja
češnjaka
-
80 g
pancete
-
2 žlice
ulja
-
150 ml
pasirane rajčice
-
1 žlica
koncentrata rajčice
-
400 ml
vode ili povrtnog temeljca
-
1 žličica
dimljene paprike
-
1/2 žličice
suhog bosiljka
-
1
lovorov list
-
Po ukusu
sol
-
Po ukusu
papar
-
150 g
President Salakisa
-
Po želji
sjeckani peršin
-
Obje vrste graha operite pod mlazom hladne vode i dobro ga ocijedite.
-
Luk i papriku očistite i sitno narežite.
-
Češnjak nasjeckajte, a pancetu narežite na kockice.
-
U većem loncu zagrijte ulje pa na njemu pržite luk i papriku dok potpuno ne omekšaju.
-
Dodajte češnjak i pancetu i nastavite pržiti dok se sve ne zarumeni.
-
Sada dodajte ocijeđeni grah, dobro sve promiješajte pa dodajte pasiranu rajčicu, koncentrat rajčice i vodu.
-
Začinite sve dimljenom paprikom, bosiljkom, lovorovim listom, solju i paprom.
-
Smanjite vatru i kuhajte desetak minuta ili dok se sve malo ne zgusne.
-
Maknite lonac s vatre, kušajte i po potrebi doradite okuse solju i paprom.
-
Jelo prebacite u vatrostalnu posudu i po vrhu rasporedite mrvljeni Salakis.
-
Pecite ga u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva dok ne dobije lijepu boju i postane gusto, oko 20 minuta.
-
Zapečeni grah izvadite iz pećnice, odmah ga posipajte sjeckanim peršinom i poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više -
Recept
Krekeri s Ribancem i maslinovim uljem
Jednostavni krekeri od tek nekoliko sastojaka brzo su i fino rješenje za svako druženje. Ako tražite recepte za najluđu noć u godini koje možete pripremiti pet do 12, na pravom ste mjestu!
Saznaj više