Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo

Zapečeni aromatični Salakis

Otkrijte novu dimenziju mekog i slanog sira President Salakisa i udahnite miris Mediterana! Pripremite ga zapečenog „u škartocu“, uz dodatak aromatičnih začina, maslina, kapara i sušenih rajčica. Ovako pečen i topao, President Salakis ima fantastičnu kremastu teksturu koja je savršena za mazanje na tostirani kruh.

Sastojci

  • 250 g
    President Salakisa
  • 3-4
    sušenje rajčice iz ulja
  • 2 žlica
    kapara
  • 8 - 10
    crnih kalamat maslina
  • 3-4
    grančice timijana
  • 2 prstohvata
    origana
  • 2-3
    žlice maslinovog ulja
  • po želji
    kruh rezan na tanke kriške
  • režanj
    češnjaka

  • President Salakis izvadite iza salmure, stavite na tanjur i pustite da se malo još ocijedi.

  • Rajčice izvadite iz ulja pa ih narežite na manje komadiće. Masline očistite od koštica pa i njih usitnite nožem. Kapare (iz soli ili salamure) operite i posušite kuhinjskim ubrusom.

  • Pripremite papir za pečenje i na njega položite Salakis (možete ga prepoloviti i pripremiti dva paketića). Sir prvo posipajte origanom i timijanom, potom dodajte rajčice, masline i kapare pa odozgo zalijte s dvije žlice maslinova ulja. Papir za pečenje skupite sa svih strana, formirajte paketić koji zavežite kuhinjskim koncem ili špagom. Složite na pleh.

     

  • Pecite u  prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C  oko 20 minuta.

     

  • Na tanko narežite kruh pa ga ubacite na 2-3 minute u vruću pećnicu kad izvadite sir. Tostirani kruh po želji natrljajte češnjakom.

  • Paketić s President Salakisom stavite na tanjur (ili na dva tanjura, ako imate dva paketića), sa strane složite tostirani kruh i poslužite kao toplo predjelo.