VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Otkrijte novu dimenziju mekog i slanog sira President Salakisa i udahnite miris Mediterana! Pripremite ga zapečenog „u škartocu“, uz dodatak aromatičnih začina, maslina, kapara i sušenih rajčica. Ovako pečen i topao, President Salakis ima fantastičnu kremastu teksturu koja je savršena za mazanje na tostirani kruh.
Sastojci
-
250 g
President Salakisa
-
3-4
sušenje rajčice iz ulja
-
2 žlica
kapara
-
8 - 10
crnih kalamat maslina
-
3-4
grančice timijana
-
2 prstohvata
origana
-
2-3
žlice maslinovog ulja
-
po želji
kruh rezan na tanke kriške
-
režanj
češnjaka
-
President Salakis izvadite iza salmure, stavite na tanjur i pustite da se malo još ocijedi.
-
Rajčice izvadite iz ulja pa ih narežite na manje komadiće. Masline očistite od koštica pa i njih usitnite nožem. Kapare (iz soli ili salamure) operite i posušite kuhinjskim ubrusom.
-
Pripremite papir za pečenje i na njega položite Salakis (možete ga prepoloviti i pripremiti dva paketića). Sir prvo posipajte origanom i timijanom, potom dodajte rajčice, masline i kapare pa odozgo zalijte s dvije žlice maslinova ulja. Papir za pečenje skupite sa svih strana, formirajte paketić koji zavežite kuhinjskim koncem ili špagom. Složite na pleh.
-
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 20 minuta.
-
Na tanko narežite kruh pa ga ubacite na 2-3 minute u vruću pećnicu kad izvadite sir. Tostirani kruh po želji natrljajte češnjakom.
-
Paketić s President Salakisom stavite na tanjur (ili na dva tanjura, ako imate dva paketića), sa strane složite tostirani kruh i poslužite kao toplo predjelo.
Recept: O slanom i slatkom
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više