Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo, Glavno jelo

Zapečene zelene palačinke s blitvom i sirom

Ovaj zeleni recept sretno spaja kontinent i Dalmaciju, dalmatinsku blitvu sa zagrebačkim klasikom - President Zagrebačkim sirom.  

Sastojci

  • 500 g
    blitve
  • 4
    jaja
  • 120 ml
    vode
  • vezica
    peršina
  • vezica
    mladog vlasca
  • 40 g
    mladog luka
  • 280 g
    brašna
  • 300 ml
    Dukat mlijeka
  • malo
    soli
  • malo
    maslinovog ulja
  • 375 g
    President Zagrebačkog sira
  • 200 g
    Brzo & Fino kiselog vrhnja
  • 100 g
    Galbani mozzarelle

  • Blitvu operemo i odvojimo listove od stabljika. U multipraktik stavimo 150 g listova blitve, 3 jaja, nasjeckani peršin, žlicu nasjeckanog vlasca i mladi luk, brašno, Dukat mlijeko i vodu te dodamo žličicu soli i žlicu maslinova ulja. Pulsiramo dok ne dobijemo jednoličnu zelenu smjesu, koja treba biti po konzistenciji ista kao smjesa za obične palačinke.

  • Smjesu ostavimo da odstoji 15 minuta te pečemo na tavi za palačinke premazanoj s malo maslinova ulja.

  • Nasjeckamo ostatak blitve, posolimo je i izmiješamo s President Zagrebačkim sirom i jednim jajetom.

  • Ispečene palačinke napunimo smjesom sira i blitve te posložimo u pleh za pečenje, premažemo Brzo & Fino kiselim vrhnjem i natrganom Galbani mozzarellom i zapečemo 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.