VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ovaj zeleni recept sretno spaja kontinent i Dalmaciju, dalmatinsku blitvu sa zagrebačkim klasikom - President Zagrebačkim sirom.
Sastojci
-
500 g
blitve
-
4
jaja
-
120 ml
vode
-
vezica
peršina
-
vezica
mladog vlasca
-
40 g
mladog luka
-
280 g
brašna
-
300 ml
Dukat mlijeka
-
malo
soli
-
malo
maslinovog ulja
-
375 g
President Zagrebačkog sira
-
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
100 g
Galbani mozzarelle
-
Blitvu operemo i odvojimo listove od stabljika. U multipraktik stavimo 150 g listova blitve, 3 jaja, nasjeckani peršin, žlicu nasjeckanog vlasca i mladi luk, brašno, Dukat mlijeko i vodu te dodamo žličicu soli i žlicu maslinova ulja. Pulsiramo dok ne dobijemo jednoličnu zelenu smjesu, koja treba biti po konzistenciji ista kao smjesa za obične palačinke.
-
Smjesu ostavimo da odstoji 15 minuta te pečemo na tavi za palačinke premazanoj s malo maslinova ulja.
-
Nasjeckamo ostatak blitve, posolimo je i izmiješamo s President Zagrebačkim sirom i jednim jajetom.
-
Ispečene palačinke napunimo smjesom sira i blitve te posložimo u pleh za pečenje, premažemo Brzo & Fino kiselim vrhnjem i natrganom Galbani mozzarellom i zapečemo 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
Recept: Cooking With The Cat
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Cantuccini s bademima i suhim voćem
Cantuccnii, poznati još kao cantucci ili biscotti, tradicionalni su talijanski hrskavi keksi iz toskanskog grada Prata. Obično se poslužuju uz desertno vino, ali isto su tako fini uz šalicu toplog mlijeka. U pravilu se pripremaju samo od badema, no nećete pogriješiti ako im dodate suho voće ili dio badema zamijenite pistacijama ili lješnjacima.
Saznaj više -
Recept
Rolice sa Zagrebačkim sirom
Kad vam se jede nešto domaće, starinsko i slatko, ove su rolice pravo rješenje. Pripremaju se brzo, a još brže nestaju.
Saznaj više -
Recept
Namaz od grahorica s vrhnjem i vrganjima
Namazi su omiljeni dodatak svakom druženju. Brzo su gotovi i mogu se pripremiti unaprijed - zašto onda ne biste isprobali i koju novu kombinaciju? Mi smo se odlučili za bijeli grah, slanutak i suhe vrganje, a kako bi namaz bio još kremastiji, zaokružili smo ga Domaćim kiselim vrhnjem.
Saznaj više -
Recept
Torta od ricotte i kestena
Sezona kestena je na vrhuncu pa ih treba iskoristiti u omiljenim kolačima i slasticama. U ovoj ukusnoj torti s ricotta sirom i kestenom nema brašna i upravo zbog toga je nevjerojatno sočna. Postala je naš jesenski favorit.
Saznaj više