VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ovaj zeleni recept sretno spaja kontinent i Dalmaciju, dalmatinsku blitvu sa zagrebačkim klasikom - President Zagrebačkim sirom.
Sastojci
-
500 g
blitve
-
4
jaja
-
120 ml
vode
-
vezica
peršina
-
vezica
mladog vlasca
-
40 g
mladog luka
-
280 g
brašna
-
300 ml
Dukat mlijeka
-
malo
soli
-
malo
maslinovog ulja
-
375 g
President Zagrebačkog sira
-
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
100 g
Galbani mozzarelle
-
Blitvu operemo i odvojimo listove od stabljika. U multipraktik stavimo 150 g listova blitve, 3 jaja, nasjeckani peršin, žlicu nasjeckanog vlasca i mladi luk, brašno, Dukat mlijeko i vodu te dodamo žličicu soli i žlicu maslinova ulja. Pulsiramo dok ne dobijemo jednoličnu zelenu smjesu, koja treba biti po konzistenciji ista kao smjesa za obične palačinke.
-
Smjesu ostavimo da odstoji 15 minuta te pečemo na tavi za palačinke premazanoj s malo maslinova ulja.
-
Nasjeckamo ostatak blitve, posolimo je i izmiješamo s President Zagrebačkim sirom i jednim jajetom.
-
Ispečene palačinke napunimo smjesom sira i blitve te posložimo u pleh za pečenje, premažemo Brzo & Fino kiselim vrhnjem i natrganom Galbani mozzarellom i zapečemo 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
Recept: Cooking With The Cat
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kruščići od trapista iz kalupa za muffine
Aromatični i prozračni kruščići od sira koje ćete obožavati. Za njihovu pripremu potrebno je izdvojiti tek dvadesetak minuta i nekoliko osnovnih namirnica, a jedini pravi izazov u ovom receptu je odoljeti im i ne pojesti više od jednog!
Saznaj više -
Recept
Mesne okruglice punjene mozzarellom
Saznaj više -
Recept
Domaće čokoladne praline
Ljubav se može pokazati na mnogo načina, a jedan od najslađih su srcolike čokoladne praline. Uz malo truda i samo pet osnovnih sastojka možete ih i sami napraviti pa razveseliti voljenu osobu.
Saznaj više -
Recept
Tarte soleile s pestom i camembertom
Grickalica i umak u jednom jelu – brzom i jednostavnom, a dojmljivom tartu u kojem će uživati svi gurmani!
Saznaj više