VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ovaj zeleni recept sretno spaja kontinent i Dalmaciju, dalmatinsku blitvu sa zagrebačkim klasikom - President Zagrebačkim sirom.
Sastojci
-
500 g
blitve
-
4
jaja
-
120 ml
vode
-
vezica
peršina
-
vezica
mladog vlasca
-
40 g
mladog luka
-
280 g
brašna
-
300 ml
Dukat mlijeka
-
malo
soli
-
malo
maslinovog ulja
-
375 g
President Zagrebačkog sira
-
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
100 g
Galbani mozzarelle
-
Blitvu operemo i odvojimo listove od stabljika. U multipraktik stavimo 150 g listova blitve, 3 jaja, nasjeckani peršin, žlicu nasjeckanog vlasca i mladi luk, brašno, Dukat mlijeko i vodu te dodamo žličicu soli i žlicu maslinova ulja. Pulsiramo dok ne dobijemo jednoličnu zelenu smjesu, koja treba biti po konzistenciji ista kao smjesa za obične palačinke.
-
Smjesu ostavimo da odstoji 15 minuta te pečemo na tavi za palačinke premazanoj s malo maslinova ulja.
-
Nasjeckamo ostatak blitve, posolimo je i izmiješamo s President Zagrebačkim sirom i jednim jajetom.
-
Ispečene palačinke napunimo smjesom sira i blitve te posložimo u pleh za pečenje, premažemo Brzo & Fino kiselim vrhnjem i natrganom Galbani mozzarellom i zapečemo 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
Recept: Cooking With The Cat
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više