VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Pomadore, paradajz, rajčice, kavode, pome… Kako god ih tko zvao, uvijek su odličan izbor. Samostalno, na salatu ili punjene ostaje na vama…
Sastojci
-
5
većih rajčica
-
2
male mlade tikvice (20cm)
-
5-6 češnja
češnjaka
-
125 g
Galbani mozzarelle
-
100 g
domaćeg pršuta (komad ne šnite)
-
prstohvat
izlomljene chili papričice (tko voli pikantnije)
-
40 g
Sirela svježe ribanog ribanca
-
malo
maslinovog ulja s chiliem
-
Rajčicama odrezati gornji dio i izdubiti sredinu.
-
Na maslinovom ulju kratko popržiti tikvice i pršut, sve narezano na kockice. Pri samom kraju dodati usitnjeni češnjak. Pustiti da se malo ohladi. U međuvremenu narezati mozzarellu i chilli papričicu te dodati smjesi.
-
Puniti rajčice. Obilno posuti Sirela svježe ribanim ribancem te zapeći u zagrijanoj pećnici na 180ᵒC, 15-20 min.
-
Zapečene punjene rajčice preliti maslinovim uljem s chillijem i staviti na vrh prethodno odrezanu "kapicu" od rajčica.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kolač od rogača s kiselim vrhnjem
Ovaj jednostavni kolač je sve samo ne običan, njegova osnova je rogač – pomalo zaboravljena mediteranska biljka koja mu daje posebnu aromu. Rogač u receptu potpuno zamjenjuje brašno, pa je ova slastica prikladna i za one koji ne konzumiraju gluten.
Saznaj više -
Recept
Torta pasqualina s ricottom, špinatom i jajima
Torta pasqualina je talijanska slana pita koja se tradicionalno priprema za Uskrs. Hrskavo tijesto nadjeveno je špinatom, ricottom i jajima.
Saznaj više
Iako zahtijeva malo više vremena, iznimno je ukusna i atraktivna, što je čini prekrasnim dodatkom na blagdanskom stolu. -
Recept
Francuska pita od luka
Ova naizgled skromna pita iznenadit će vas svojim osebujnim okusom. Klasična je to francuska pita s lukom u glavnoj ulozi, koji je laganim pirjanjem na maslacu pretvoren u aromatičan i ukusan nadjev.
Saznaj više -
Recept
Polpete od tune i posnog sira
Ove ukusne polpetice prave su proteinske bombice! Dodajte im prilog po želji i uživajte u cjelovitom obroku.
Saznaj više