VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo, Glavno jelo
Zapečene paprike s mljevenim mesom i Sirela Domaćim sirom
Iako nježan i pun okus Sirela Domaćeg sira najbolje dolazi do izražaja kad ga se jede samog, uz čašu biranog vina, ovog sam se puta odlučila njime obogatiti jedno glavno jelo. Zapečene paprike s mljevenim mesom, rajčicama i timijanom odlično su se sljubile s kockicama Sirela Domaćeg sira, a sve je dodatno upotpunio aromatični umak od jogurta i origana. Ova jelo možete pripremiti sa Sirela Domaćim sirom u nedimljenoj ili dimljenoj varijanti – birajte i u slast!
Sastojci
-
6
crvenih paprika („rog“ ili običnih)
-
2
rajčice
-
1
luk
-
2
režnja češnjaka
-
350 g
miješanog mljevenog mesa
-
1
jaje
-
2
žlice krušnih mrvica
-
malo
svježeg timijana
-
po želji
soli i papra
-
150 g
Sirela Domaćeg sira
-
300 g
Dukat čvrstog jogurta
-
par
grančica svježeg origana
-
1
žlica limunovog soka
KULINARSKI SAVJET: Osim s paprikama ovo jelo možete spremiti i s drugim povrćem poput tikvica.
-
Paprike operite, osušite, prepolovite po dužini i očistite im sjemenke, no ostavite peteljku. Položite ih u lim obložen papirom za pečenje. Pećnicu ugrijte na 200°C.
-
Rajčice operite te ih prerežite na četvrtine i uklonite im nožem koštice tako da ostane čisto meso. Nasjeckajte ih na kockice. Luk i češnjak također narežite na sitne kockice.
-
U zdjelu stavite mljeveno meso, dodajte mu jaje, krušne mrvice, luk i češnjak te oko 1-2 žličice soli, papar i timijan čije listiće ste skinuli s grančice. Sve dobro izmiješajte rukama da se dobro poveže u kompaktnu smjesu. Smjesi zatim dodajte i sjeckane rajčice te promiješajte.
-
Polovice paprike napunite pripremljenom smjesom, pa pecite oko 20 minuta. Za to vrijeme nasjeckajte Sirela Domaći sir na kockice i pripremite umak za paprike. Pomiješajte Dukat jogurt sa sjeckanim listićima svježeg origana, soli, paprom i limunovim sokom.
-
Nakon 20-ak minuta pečenja, izvadite paprike pa po njima posložite kockice sira. Pojačajte temperaturu pečenja na 220°C ili pećnicu stavite na „grill“ program pečenja. Vratite paprike u pećnicu na još oko 10 minuta, dok se sir lijepo ne rastopi i poprimi zlatnosmeđu boju.
-
Pečene paprike poslužite s pripremljenim umakom i zelenom salatom.
Recept: The Slice of Life
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više