VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo, Glavno jelo
Zapečene paprike s mljevenim mesom i Sirela Domaćim sirom
Iako nježan i pun okus Sirela Domaćeg sira najbolje dolazi do izražaja kad ga se jede samog, uz čašu biranog vina, ovog sam se puta odlučila njime obogatiti jedno glavno jelo. Zapečene paprike s mljevenim mesom, rajčicama i timijanom odlično su se sljubile s kockicama Sirela Domaćeg sira, a sve je dodatno upotpunio aromatični umak od jogurta i origana. Ova jelo možete pripremiti sa Sirela Domaćim sirom u nedimljenoj ili dimljenoj varijanti – birajte i u slast!
Sastojci
-
6
crvenih paprika („rog“ ili običnih)
-
2
rajčice
-
1
luk
-
2
režnja češnjaka
-
350 g
miješanog mljevenog mesa
-
1
jaje
-
2
žlice krušnih mrvica
-
malo
svježeg timijana
-
po želji
soli i papra
-
150 g
Sirela Domaćeg sira
-
300 g
Dukat čvrstog jogurta
-
par
grančica svježeg origana
-
1
žlica limunovog soka
KULINARSKI SAVJET: Osim s paprikama ovo jelo možete spremiti i s drugim povrćem poput tikvica.
-
Paprike operite, osušite, prepolovite po dužini i očistite im sjemenke, no ostavite peteljku. Položite ih u lim obložen papirom za pečenje. Pećnicu ugrijte na 200°C.
-
Rajčice operite te ih prerežite na četvrtine i uklonite im nožem koštice tako da ostane čisto meso. Nasjeckajte ih na kockice. Luk i češnjak također narežite na sitne kockice.
-
U zdjelu stavite mljeveno meso, dodajte mu jaje, krušne mrvice, luk i češnjak te oko 1-2 žličice soli, papar i timijan čije listiće ste skinuli s grančice. Sve dobro izmiješajte rukama da se dobro poveže u kompaktnu smjesu. Smjesi zatim dodajte i sjeckane rajčice te promiješajte.
-
Polovice paprike napunite pripremljenom smjesom, pa pecite oko 20 minuta. Za to vrijeme nasjeckajte Sirela Domaći sir na kockice i pripremite umak za paprike. Pomiješajte Dukat jogurt sa sjeckanim listićima svježeg origana, soli, paprom i limunovim sokom.
-
Nakon 20-ak minuta pečenja, izvadite paprike pa po njima posložite kockice sira. Pojačajte temperaturu pečenja na 220°C ili pećnicu stavite na „grill“ program pečenja. Vratite paprike u pećnicu na još oko 10 minuta, dok se sir lijepo ne rastopi i poprimi zlatnosmeđu boju.
-
Pečene paprike poslužite s pripremljenim umakom i zelenom salatom.
Recept: The Slice of Life
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više