VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Zapečene palačinke s mileramom i blitvom
Palačinke ne moraju uvijek biti desert, sasvim dobro se snalaze i u ulozi glavnog jela. Nadjenuli smo ih kremastim mileramom i blitvom te dobili svojevrsnu brzu verziju poznate pite zeljanice.
Sastojci
Za palačinke:
-
200 g
brašna
-
2
jaja
-
400 ml
mlake vode
-
1/2 žličice
soli
-
Malo
ulja za pečenje
Za nadjev
-
1 vezica
blitve (600 - 700 g)
-
400 g
Brzo & Fino milerama
-
1
jaje
-
1 režanj
češnjaka, naribanog
-
1 žlica
maslinova ulja
-
1/2 žličice
soli
-
Malo
svježe mljevenog papra
-
P želji
sjemenke sezama i lana za posipanje
-
U zdjeli pomiješajte sve sastojke za palačinke te ih dobro mutite dok ne dobijete glatku smjesu.
-
Na tavi za palačinke zagrijte malo ulja pa pecite jednu po jednu dok ne potrošite svu smjesu.
-
Listove blitve skinite s debljih bijelih stabljika, operite pa kuhajte u puno kipuće vode oko 5 minuta.
-
Skuhanu blitvu izvadite iz vode i dobro je procijedite, a zatim sitno nasjeckajte.
-
U zdjeli pomiješajte Brzo & Fino mileram, jaje, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar.
Dodajte i nasjeckanu blitvu pa sve sjedinite. -
Ovom smjesom bogato nadjenite pripremljene palačinke. Palačinke zarolajte te ih složite u vatrostalnu posudu.
-
Premažite ih ostatkom nadjeva i posipajte sezamom i lanom.
-
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 30 minuta. Pečene palačinke odmah poslužite.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više