VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Zapečene palačinke s mileramom i blitvom
Palačinke ne moraju uvijek biti desert, sasvim dobro se snalaze i u ulozi glavnog jela. Nadjenuli smo ih kremastim mileramom i blitvom te dobili svojevrsnu brzu verziju poznate pite zeljanice.
Sastojci
Za palačinke:
-
200 g
brašna
-
2
jaja
-
400 ml
mlake vode
-
1/2 žličice
soli
-
Malo
ulja za pečenje
Za nadjev
-
1 vezica
blitve (600 - 700 g)
-
400 g
Brzo & Fino milerama
-
1
jaje
-
1 režanj
češnjaka, naribanog
-
1 žlica
maslinova ulja
-
1/2 žličice
soli
-
Malo
svježe mljevenog papra
-
P želji
sjemenke sezama i lana za posipanje
-
U zdjeli pomiješajte sve sastojke za palačinke te ih dobro mutite dok ne dobijete glatku smjesu.
-
Na tavi za palačinke zagrijte malo ulja pa pecite jednu po jednu dok ne potrošite svu smjesu.
-
Listove blitve skinite s debljih bijelih stabljika, operite pa kuhajte u puno kipuće vode oko 5 minuta.
-
Skuhanu blitvu izvadite iz vode i dobro je procijedite, a zatim sitno nasjeckajte.
-
U zdjeli pomiješajte Brzo & Fino mileram, jaje, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar.
Dodajte i nasjeckanu blitvu pa sve sjedinite. -
Ovom smjesom bogato nadjenite pripremljene palačinke. Palačinke zarolajte te ih složite u vatrostalnu posudu.
-
Premažite ih ostatkom nadjeva i posipajte sezamom i lanom.
-
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 30 minuta. Pečene palačinke odmah poslužite.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Cantuccini s bademima i suhim voćem
Cantuccnii, poznati još kao cantucci ili biscotti, tradicionalni su talijanski hrskavi keksi iz toskanskog grada Prata. Obično se poslužuju uz desertno vino, ali isto su tako fini uz šalicu toplog mlijeka. U pravilu se pripremaju samo od badema, no nećete pogriješiti ako im dodate suho voće ili dio badema zamijenite pistacijama ili lješnjacima.
Saznaj više -
Recept
Rolice sa Zagrebačkim sirom
Kad vam se jede nešto domaće, starinsko i slatko, ove su rolice pravo rješenje. Pripremaju se brzo, a još brže nestaju.
Saznaj više -
Recept
Namaz od grahorica s vrhnjem i vrganjima
Namazi su omiljeni dodatak svakom druženju. Brzo su gotovi i mogu se pripremiti unaprijed - zašto onda ne biste isprobali i koju novu kombinaciju? Mi smo se odlučili za bijeli grah, slanutak i suhe vrganje, a kako bi namaz bio još kremastiji, zaokružili smo ga Domaćim kiselim vrhnjem.
Saznaj više -
Recept
Torta od ricotte i kestena
Sezona kestena je na vrhuncu pa ih treba iskoristiti u omiljenim kolačima i slasticama. U ovoj ukusnoj torti s ricotta sirom i kestenom nema brašna i upravo zbog toga je nevjerojatno sočna. Postala je naš jesenski favorit.
Saznaj više