VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Zapečene palačinke s mileramom i blitvom
Palačinke ne moraju uvijek biti desert, sasvim dobro se snalaze i u ulozi glavnog jela. Nadjenuli smo ih kremastim mileramom i blitvom te dobili svojevrsnu brzu verziju poznate pite zeljanice.
Sastojci
Za palačinke:
-
200 g
brašna
-
2
jaja
-
400 ml
mlake vode
-
1/2 žličice
soli
-
Malo
ulja za pečenje
Za nadjev
-
1 vezica
blitve (600 - 700 g)
-
400 g
Brzo & Fino milerama
-
1
jaje
-
1 režanj
češnjaka, naribanog
-
1 žlica
maslinova ulja
-
1/2 žličice
soli
-
Malo
svježe mljevenog papra
-
P želji
sjemenke sezama i lana za posipanje
-
U zdjeli pomiješajte sve sastojke za palačinke te ih dobro mutite dok ne dobijete glatku smjesu.
-
Na tavi za palačinke zagrijte malo ulja pa pecite jednu po jednu dok ne potrošite svu smjesu.
-
Listove blitve skinite s debljih bijelih stabljika, operite pa kuhajte u puno kipuće vode oko 5 minuta.
-
Skuhanu blitvu izvadite iz vode i dobro je procijedite, a zatim sitno nasjeckajte.
-
U zdjeli pomiješajte Brzo & Fino mileram, jaje, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar.
Dodajte i nasjeckanu blitvu pa sve sjedinite. -
Ovom smjesom bogato nadjenite pripremljene palačinke. Palačinke zarolajte te ih složite u vatrostalnu posudu.
-
Premažite ih ostatkom nadjeva i posipajte sezamom i lanom.
-
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 30 minuta. Pečene palačinke odmah poslužite.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više -
Recept
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Saznaj više