VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Zapečene palačinke s mileramom i blitvom
Palačinke ne moraju uvijek biti desert, sasvim dobro se snalaze i u ulozi glavnog jela. Nadjenuli smo ih kremastim mileramom i blitvom te dobili svojevrsnu brzu verziju poznate pite zeljanice.
Sastojci
Za palačinke:
-
200 g
brašna
-
2
jaja
-
400 ml
mlake vode
-
1/2 žličice
soli
-
Malo
ulja za pečenje
Za nadjev
-
1 vezica
blitve (600 - 700 g)
-
400 g
Brzo & Fino milerama
-
1
jaje
-
1 režanj
češnjaka, naribanog
-
1 žlica
maslinova ulja
-
1/2 žličice
soli
-
Malo
svježe mljevenog papra
-
P želji
sjemenke sezama i lana za posipanje
-
U zdjeli pomiješajte sve sastojke za palačinke te ih dobro mutite dok ne dobijete glatku smjesu.
-
Na tavi za palačinke zagrijte malo ulja pa pecite jednu po jednu dok ne potrošite svu smjesu.
-
Listove blitve skinite s debljih bijelih stabljika, operite pa kuhajte u puno kipuće vode oko 5 minuta.
-
Skuhanu blitvu izvadite iz vode i dobro je procijedite, a zatim sitno nasjeckajte.
-
U zdjeli pomiješajte Brzo & Fino mileram, jaje, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar.
Dodajte i nasjeckanu blitvu pa sve sjedinite. -
Ovom smjesom bogato nadjenite pripremljene palačinke. Palačinke zarolajte te ih složite u vatrostalnu posudu.
-
Premažite ih ostatkom nadjeva i posipajte sezamom i lanom.
-
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 30 minuta. Pečene palačinke odmah poslužite.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više