Palačinke ne moraju uvijek biti desert, sasvim dobro se snalaze i u ulozi glavnog jela. Nadjenuli smo ih kremastim mileramom i blitvom te dobili svojevrsnu brzu verziju poznate pite zeljanice.

Sastojci

Za palačinke:
  • 200 g
    brašna
  • 2
    jaja
  • 400 ml
    mlake vode
  • 1/2 žličice
    soli
  • Malo
    ulja za pečenje
Za nadjev
  • 1 vezica
    blitve (600 - 700 g)
  • 400 g
    Brzo & Fino milerama
  • 1
    jaje
  • 1 režanj
    češnjaka, naribanog
  • 1 žlica
    maslinova ulja
  • 1/2 žličice
    soli
  • Malo
    svježe mljevenog papra
  • P želji
    sjemenke sezama i lana za posipanje

  • U zdjeli pomiješajte sve sastojke za palačinke te ih dobro mutite dok ne dobijete glatku smjesu.

  • Na tavi za palačinke zagrijte malo ulja pa pecite jednu po jednu dok ne potrošite svu smjesu.

  • Listove blitve skinite s debljih bijelih stabljika, operite pa kuhajte u puno kipuće vode oko 5 minuta.

  • Skuhanu blitvu izvadite iz vode i dobro je procijedite, a zatim sitno nasjeckajte.

  • U zdjeli pomiješajte Brzo & Fino mileram, jaje, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar.
    Dodajte i nasjeckanu blitvu pa sve sjedinite.

  • Ovom smjesom bogato nadjenite pripremljene palačinke. Palačinke zarolajte te ih složite u vatrostalnu posudu.

  • Premažite ih ostatkom nadjeva i posipajte sezamom i lanom.

  • Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 30 minuta. Pečene palačinke odmah poslužite.