VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Zapečene palačinke s mileramom i blitvom
Palačinke ne moraju uvijek biti desert, sasvim dobro se snalaze i u ulozi glavnog jela. Nadjenuli smo ih kremastim mileramom i blitvom te dobili svojevrsnu brzu verziju poznate pite zeljanice.
Sastojci
Za palačinke:
-
200 g
brašna
-
2
jaja
-
400 ml
mlake vode
-
1/2 žličice
soli
-
Malo
ulja za pečenje
Za nadjev
-
1 vezica
blitve (600 - 700 g)
-
400 g
Brzo & Fino milerama
-
1
jaje
-
1 režanj
češnjaka, naribanog
-
1 žlica
maslinova ulja
-
1/2 žličice
soli
-
Malo
svježe mljevenog papra
-
P želji
sjemenke sezama i lana za posipanje
-
U zdjeli pomiješajte sve sastojke za palačinke te ih dobro mutite dok ne dobijete glatku smjesu.
-
Na tavi za palačinke zagrijte malo ulja pa pecite jednu po jednu dok ne potrošite svu smjesu.
-
Listove blitve skinite s debljih bijelih stabljika, operite pa kuhajte u puno kipuće vode oko 5 minuta.
-
Skuhanu blitvu izvadite iz vode i dobro je procijedite, a zatim sitno nasjeckajte.
-
U zdjeli pomiješajte Brzo & Fino mileram, jaje, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar.
Dodajte i nasjeckanu blitvu pa sve sjedinite. -
Ovom smjesom bogato nadjenite pripremljene palačinke. Palačinke zarolajte te ih složite u vatrostalnu posudu.
-
Premažite ih ostatkom nadjeva i posipajte sezamom i lanom.
-
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 30 minuta. Pečene palačinke odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više