VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Dok ljetne večeri prelaze u jesenske, uz vino i druženje savršeno se slažu ovi finger food zalogajčići. Priprema je iznimno jednostavna uz kremastu gorgonzolu Galbani.
Sastojci
-
150 g
Galbani gorgonzole cremoso
-
100 g
grožđa
-
100 g
oljuštenih slanih pistacija
-
Grožđe operite i dobro osušite, izaberite 10-15 najljepših bobica.
-
U posudi vilicom omekšajte Galbani gorgonzolu, a možete dodati i par žlica bijelog vina ako vam se čini da je smjesa pretvrda.
-
Pistacije usitnice u mužaru u grube mrvice.
-
Žlicom vadite smjesu u dlan pa u nju uvaljajte bobicu grožđa i pokušajte napraviti kuglicu. Na kraju kuglice uvaljajte u pistacije.
-
Ako vam se ovo čini zahtjevno, istom tom omekšanom Galbani gorgonzolom napunite rastvorene smokve i pospite usitnjenim pistacijama. Umjesto pistacija možete koristiti i orahe.
Recept: Ave Dulcis
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više