VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Dok ljetne večeri prelaze u jesenske, uz vino i druženje savršeno se slažu ovi finger food zalogajčići. Priprema je iznimno jednostavna uz kremastu gorgonzolu Galbani.
Sastojci
-
150 g
Galbani gorgonzole cremoso
-
100 g
grožđa
-
100 g
oljuštenih slanih pistacija
-
Grožđe operite i dobro osušite, izaberite 10-15 najljepših bobica.
-
U posudi vilicom omekšajte Galbani gorgonzolu, a možete dodati i par žlica bijelog vina ako vam se čini da je smjesa pretvrda.
-
Pistacije usitnice u mužaru u grube mrvice.
-
Žlicom vadite smjesu u dlan pa u nju uvaljajte bobicu grožđa i pokušajte napraviti kuglicu. Na kraju kuglice uvaljajte u pistacije.
-
Ako vam se ovo čini zahtjevno, istom tom omekšanom Galbani gorgonzolom napunite rastvorene smokve i pospite usitnjenim pistacijama. Umjesto pistacija možete koristiti i orahe.
Recept: Ave Dulcis
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Marinirana mini mozzarella
Blagi okus mozzarelle nadogradili smo začinima i dobili fini snack koji se može jesti sam ili kao dodatak salatama i sirnim platama.
Saznaj više -
Recept
Semifreddo s vrhnjem i malinama
Semifreddo je ledeni desert, nešto između sladoleda i moussea. Otud mu i ime, koje u prijevodu znači polusmrznuto. Ovaj desert tradicionalno se priprema s jajima, ali za još jednostavniju i bržu verziju pripremili smo ga samo s kremastim Brzo & Fino vrhnjima uz dodatak malina.
Saznaj više -
Recept
Kolač od Zagrebačkog sira bez laktoze i trešanja
Ovaj jednostavni kolač s trešnjama nevjerojatno je pjenast, lagan i ukusan. Radi se od President Zagrebačkog sira bez laktoze, potpuno je bez brašna, a zaslađen je s tek malo kokosovog šećera, pa se njime mogu počastiti i oni kojima određene namirnice inače smetaju.
Saznaj više -
Recept
Pečeni krumpir s feta sirom
Mladi krumpir prava je poslastica! Ispecite ga u komadu, bez guljenja, pa „dotjerajte“ feta sirom i začinskim biljem. Uz još koju kap maslinovog ulja, ovo bi mogao postati recept za vaš omiljeni proljetni prilog.
Saznaj više