VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Vruća čokolada s Baileysom i tučenim vrhnjem
Volite čokoladu i kremaste likere? Onda ste na pravom mjestu jer za vas imamo recept koji će vas istovremeno zagrijati i zasladiti.
Sastojci
Za vruću čokoladu
-
300 ml
Dukat mlijeka
-
200 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
1/2 žličice
cimeta
-
1 vrhom puna žličica
kakaa u prahu
-
1 ravna žlica
škrobnog brašna
-
2 - 3 žlice
šećera (ili drugog sladila po izboru)
-
100 g
tamne čokoladne, nasjackane
-
30 ml
Baileysa
Za posluživanje
-
300 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
2 žlice
Baileysa
-
Po želji
kakao u prahu
-
Za vruću čokoladu:
Pomiješajte mlijeko, vrhnje i cimet u lončiću pa zagrijavajte do vrenja. Kad proključa, maknite s vatre.
U drugoj posudi pomiješajte kakao, gustin i šećer. Dodajte malo zakuhanog mlijeka i dobro pomiješajte da se sastojci pretvore u gustu pastu.
Pastu umiješajte u ostatak vrućeg mlijeka i vratite na laganu vatru. Umiješajte i nasjeckanu čokoladu i kuhajte neprestano miješajući dok se ne počne zgušnjavati.
Na kraju umiješajte liker i maknite s vatre. -
Za posluživanje:
U posudi pomiješajte vrhnje za šlag i liker pa mikserom izradite u čvrsti šlag.
Kuhanu vruću čokoladu razdijelite u dvije čaše pa na svaku istisnite malo slatkog vrhnja.
Posipajte kakaom u prahu i odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više