Volite čokoladu i kremaste likere? Onda ste na pravom mjestu jer za vas imamo recept koji će vas istovremeno zagrijati i zasladiti.

Sastojci

Za vruću čokoladu
  • 300 ml
    Dukat mlijeka
  • 200 g
    Brzo & Fino vrhnja za šlag
  • 1/2 žličice
    cimeta
  • 1 vrhom puna žličica
    kakaa u prahu
  • 1 ravna žlica
    škrobnog brašna
  • 2 - 3 žlice
    šećera (ili drugog sladila po izboru)
  • 100 g
    tamne čokoladne, nasjackane
  • 30 ml
    Baileysa
Za posluživanje
  • 300 g
    Brzo & Fino vrhnja za šlag
  • 2 žlice
    Baileysa
  • Po želji
    kakao u prahu

  • Za vruću čokoladu:
    Pomiješajte mlijeko, vrhnje i cimet u lončiću pa zagrijavajte do vrenja. Kad proključa, maknite s vatre.
    U drugoj posudi pomiješajte kakao, gustin i šećer. Dodajte malo zakuhanog mlijeka i dobro pomiješajte da se sastojci pretvore u gustu pastu.
    Pastu umiješajte u ostatak vrućeg mlijeka i vratite na laganu vatru. Umiješajte i nasjeckanu čokoladu i kuhajte neprestano miješajući dok se ne počne zgušnjavati.
    Na kraju umiješajte liker i maknite s vatre.

  • Za posluživanje:
    U posudi pomiješajte vrhnje za šlag i liker pa mikserom izradite u čvrsti šlag.
    Kuhanu vruću čokoladu razdijelite u dvije čaše pa na svaku istisnite malo slatkog vrhnja.
    Posipajte kakaom u prahu i odmah poslužite.