VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Vichyssoise je gusta kremasta juha od poriluka i krumpira s vrhnjem. Unatoč francuskom nazivu, oko njezinog pravog podrijetla stručnjaci se spore te je jedni smatraju francuskom, a drugi američkom kreacijom. Ova juha se tradicionalno poslužuje hladna i idealan je obrok za vruće ljetne dane.
Sastojci
-
3 velika
velika poriluka
-
500 g
krumpira
-
1 žlica
maslinovog ulja
-
1 žličica
Dukat maslaca
-
1 žičica
majčine dušice
-
600 ml
pilećeg temeljca
-
malo
soli i papra
-
200 g
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
1/2 žličica
naribanog muškatnog oraščića
-
Poriluk operite i narežite na tanke kolutiće, za ovu juhu vam trebaju samo bijeli dijelovi biljke i oni najsvjetliji zeleni.
-
Krumpire ogulite, operite i narežite na kockice.
-
U loncu zagrijte maslac i maslinovo ulje pa na njemu pirjajte pripremljeni poriluk. Lagano ga pirjajte pazeći da ne zagori, a ako je potrebno dolijte i malo vode.
-
Kada poriluk povene dodajte krumpir i majčinu dušicu te nastavite pirjati još pet minuta.
-
Prelijte sve pilećim temeljcem, dodajte dobar prstohvat soli, smanjite vatru i kuhajte dok krumpir potpuno ne omekša.
-
Kuhanu juhu štapnim mikserom pretvorite u kremu.
-
Dodajte vrhnje, muškatni oraščić, malo papra te po potrebi još soli. Kratko prokuhajte te maknite s vatre.
-
Juhu prvo ohladite do sobne temperature, a potom u hladnjaku.
-
Poslužite ju hladnu uz malo nasjeckanog poriluka ili uz priloge po želji.
Recept: Cukar
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više