VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Vichyssoise je gusta kremasta juha od poriluka i krumpira s vrhnjem. Unatoč francuskom nazivu, oko njezinog pravog podrijetla stručnjaci se spore te je jedni smatraju francuskom, a drugi američkom kreacijom. Ova juha se tradicionalno poslužuje hladna i idealan je obrok za vruće ljetne dane.
Sastojci
-
3 velika
velika poriluka
-
500 g
krumpira
-
1 žlica
maslinovog ulja
-
1 žličica
Dukat maslaca
-
1 žičica
majčine dušice
-
600 ml
pilećeg temeljca
-
malo
soli i papra
-
200 g
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
1/2 žličica
naribanog muškatnog oraščića
-
Poriluk operite i narežite na tanke kolutiće, za ovu juhu vam trebaju samo bijeli dijelovi biljke i oni najsvjetliji zeleni.
-
Krumpire ogulite, operite i narežite na kockice.
-
U loncu zagrijte maslac i maslinovo ulje pa na njemu pirjajte pripremljeni poriluk. Lagano ga pirjajte pazeći da ne zagori, a ako je potrebno dolijte i malo vode.
-
Kada poriluk povene dodajte krumpir i majčinu dušicu te nastavite pirjati još pet minuta.
-
Prelijte sve pilećim temeljcem, dodajte dobar prstohvat soli, smanjite vatru i kuhajte dok krumpir potpuno ne omekša.
-
Kuhanu juhu štapnim mikserom pretvorite u kremu.
-
Dodajte vrhnje, muškatni oraščić, malo papra te po potrebi još soli. Kratko prokuhajte te maknite s vatre.
-
Juhu prvo ohladite do sobne temperature, a potom u hladnjaku.
-
Poslužite ju hladnu uz malo nasjeckanog poriluka ili uz priloge po želji.
Recept: Cukar
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više -
Recept
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Saznaj više