VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Vichyssoise je gusta kremasta juha od poriluka i krumpira s vrhnjem. Unatoč francuskom nazivu, oko njezinog pravog podrijetla stručnjaci se spore te je jedni smatraju francuskom, a drugi američkom kreacijom. Ova juha se tradicionalno poslužuje hladna i idealan je obrok za vruće ljetne dane.
Sastojci
-
3 velika
velika poriluka
-
500 g
krumpira
-
1 žlica
maslinovog ulja
-
1 žličica
Dukat maslaca
-
1 žičica
majčine dušice
-
600 ml
pilećeg temeljca
-
malo
soli i papra
-
200 g
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
1/2 žličica
naribanog muškatnog oraščića
-
Poriluk operite i narežite na tanke kolutiće, za ovu juhu vam trebaju samo bijeli dijelovi biljke i oni najsvjetliji zeleni.
-
Krumpire ogulite, operite i narežite na kockice.
-
U loncu zagrijte maslac i maslinovo ulje pa na njemu pirjajte pripremljeni poriluk. Lagano ga pirjajte pazeći da ne zagori, a ako je potrebno dolijte i malo vode.
-
Kada poriluk povene dodajte krumpir i majčinu dušicu te nastavite pirjati još pet minuta.
-
Prelijte sve pilećim temeljcem, dodajte dobar prstohvat soli, smanjite vatru i kuhajte dok krumpir potpuno ne omekša.
-
Kuhanu juhu štapnim mikserom pretvorite u kremu.
-
Dodajte vrhnje, muškatni oraščić, malo papra te po potrebi još soli. Kratko prokuhajte te maknite s vatre.
-
Juhu prvo ohladite do sobne temperature, a potom u hladnjaku.
-
Poslužite ju hladnu uz malo nasjeckanog poriluka ili uz priloge po želji.
Recept: Cukar
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više